paker.co.uk

Paker.co.uk - Sklep, forum, porady
Suplementy i odżywki - Anglia, Szkocja, Walia, Irlandia

Powrót do sklepuPowrót do sklepu  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  FAQFAQ

Mapa GoogleMapa Google  Twój wirtualny trenerWirtualny trener  Twój wirtualny dietetykWirtualny Dietetyk  Twój wirtualny dietetykPrzelicznik miar

Poprzedni temat «» Następny temat
ćwiczenia na nogi
Autor Wiadomość
krzysiek 

Wysłany: 2010-02-08, 20:54   ćwiczenia na nogi

mam pytanko moja żona ćwiczy dwa mieśące i nie jest zadowolona z wyników chciała by wyszczuplić nogi a ja nie mam pojęcia jak jej pomuc może ktoś mugł by poradzić jakiś plan na nogi

truex 
infinity

United Kingdom

Grupy:
Paker Friends

Wysłany: 2010-02-08, 21:38   

w tym miejscu masz opis prawie wszystkich dostepnych cwiczen na nogi. wybierz dla Zony albo niech Zona sama sobie wybierze te ktore beda dla niej najwygodniejsze. http://www.kulturystyka.pl/atlas/nogi.asp

ja osobiscie polecam duzo cwiczen aerobowych dodatkowo. bieganie to jeast najlepszy sposob na wyszczuplanie nog. stepperek rowniez. moja kobieta sotsowala rowniez skakanke co jej baaardzo pomoglo.

pamietaj tez by przekazac Zonce by podczas treningu na nogi nie stosowala za duzych obciazen na sprzecie ktorego uzywa gdyz wtedy moze nozki wyszczuplic z tkanki tluszczowej ale z tym moga jej sie miesnie rozrosnac czyi prosciej - powiekszyc. beda ladniejsze i smuklejsze ale troszke wieksze beda na nozkach miesnie.

pozdrawiam

mEjdej 
Moderator
unbeliever

Poland

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2010-02-09, 06:18   

...tak jak pisze truex, sporo aerobów (np. rowerek). pamiętać trzeba, że tłuszcz leci z całego organizmu, a nie z konkretnej partii. do aerobów typowo fitnesowe (chodzi o obciążenie) ćwiczenia, jak wykroki, odwodzenie nogi w tył, ćwiczenia na stepperze itp.

krzysiek 

Wysłany: 2010-02-09, 10:44   

dzienki za odpowiedzi jest to dla mnie bardzo pomocne . gdybysiće mogli jeszcze napisać jaka jest dbra kolejność aeroby ćwiczenia czy może ćwiczenia aeroby.pytanie może wydać się wam głupieale ja zupełnie nie mam pojęća jak ćwiczyć

mEjdej 
Moderator
unbeliever

Poland

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2010-02-09, 10:46   

...rozgrzewka, trening siłowy, 10-15min aerobów
...w dni bez treningu siłowego można dorzucić 40min aerobów (oczywiście nie we wszystkie nietreningowe dni)
...pozdrawiam

Patrycja 

United Kingdom

Wysłany: 2010-02-09, 13:57   

Hej

Nie wiem czy to Ci pomoże ,ale tez staram się zrzucić "facik" z nóg.
Jak narazie wykonuje 20 min aerobów przed treningiem siłowym (orbitrek lub bieżnia) następnie ćwiczenia siłowe na dolne i gorne partie.Jesli chodzi o nogi wykorzystuje wszystkie dostępne maszyny na siłowni .Wykonuje 3 serie po 15 (obciążenie -raczej konkretne).Plus inne ćwiczenia bez wykorzystania maszyn jak wymachy nóg leżąc ,czy podnoszenie ud ( tzw. sikający piesek.. ...wiem wiem ale fachowej nazwy nie znam) etc. Głównie ćwiczenia zaczerpnięte z fitnessu (znajdziesz sporo na Youtube i in.stronach)
Trening koncze ponownie aerobami ok.20 -25 min rowerek,oribitrek bądz bieznia w zaleznosci od humoru oraz 15 min basenem (spokojna żabka).Na zasmażke sauna .....

Efekty ,kóre zauwazyłam :
-ujedrenienie skóry
-twardsze i bardziej smuklejsze mięsnie

A to dopiero początek :D

walek77 
Moderator
Przemoderator

United Kingdom

Grupy:
Paker Team
Paker Friends

Wysłany: 2010-02-09, 17:29   

jesli chodzi o nogi i kobietki... polecam robic serie laczone - superserie... tak co by miesien sie zbytnio nienabieral a dobrze noga rzezbila...

" Przysiad na maszynie Smitha – nogi szeroko, palce skierowane na zewnatrz, sztanga trzymana na barkach x 15, wykroki do przodu x10 każdą noga, prostowanie podudzi na maszynie x15, ciagi na prostych nogach x15
3 takie serie laczone, z urzyciem malych ciężarów " - zrodlo dziennik treningowy kasik21:moje "alterego"

Gold Member Myszolap 
www.deforge.co.uk

Grupy:
Gold Members

Wysłany: 2010-02-10, 05:19   

Do tzw sikajacego pieska mozesz dodac wyprostowanie nogi na koniec,
poza tym jak jestes na rowerku pamietaj zeby ustawic na wysokie obciazenie i pod gorke, nie jedz jednak wolniej niz 60RPM [revolutions per minute] oraz nie szybciej niz 110RMP, niszczysz sobie wtedy kolana, a innych nie dostaniesz.
Na nogi przysiady na jednej nodze, szczegolnie na przod nog, na poczatku przysiad do laweczki i wstajesz, przysiad z uzyciem wagi ciala w jeden dzien, 30 powtorzen 4 serie i w drugi dzien z obciazeniem, nie uzywaj maszyny smitha, jak mozesz wolny ciezar najlepszy.
swietne cwiczenie na tyl ud, to jak masz kogos kto moze Tobie pomoc, kleczysz, druga osoba Ciebie trzyma za stopy a Ty wychylasz sie do przodu i wracasz, poczujesz od razu ;)
Na pupe, to ustan na podescie, step czy cokolwiek jedna noga do tylu, trzymasz sie czegos na wysokosci pasa i przysiad powolny na jednej nodze, znow jezeli poprawnie zrobione poczujesz od razu.
Jezeli atakujesz wewnetrzna partie uda, tak trudna zeby zaatakowac to sprint w miejscu w szerokim przysiadzie, 10 sekund.
Wlasnie lece katowac ludzi w parku jak wroce dokladniej odpisze.
pozdrawiam

Patrycja 

United Kingdom

Wysłany: 2010-02-10, 12:07   

Nie wiem jak Krzysiek ...ale czekam z niecierpliwością na nowa dokładkę ćwiczeń "nożnych"z Twojej strony Myszołapie ,a w szczególności pomysły na seperacje mięśni :D
A reszta tez niech się udzieli :angry: ;>

musztarda 
Moderator

Grupy:
Paker Team
Paker Friends

Wysłany: 2010-02-10, 12:19   

udzielam sie ;)

truex 
infinity

United Kingdom

Grupy:
Paker Friends

Wysłany: 2010-02-10, 12:24   

doudzielam sie

Patrycja 

United Kingdom

Wysłany: 2010-02-10, 12:33   

Tośmy sie udzielili łooohhh

musztarda 
Moderator

Grupy:
Paker Team
Paker Friends

Wysłany: 2010-02-10, 12:51   

Patrycja napisał/a:
A reszta tez niech się udzieli :angry:

bo krzyczysz ;(

Patrycja 

United Kingdom

Wysłany: 2010-02-10, 13:59   

No już dobrze :pocieszx: ciocie trochę poniosło ,wybacz ;]

krzysiek 

Wysłany: 2010-02-11, 13:14   

dziękuję wszystkim którzy odpisali,wasza wiedza na temat ćwiczeń jest bardzo pomocna.jeszcze raz wielkie dzięki w imieniu mojej żony iswoim włwasnym :) ;]

Odpowiedz do tematu