Wysłany: 2009-08-16, 20:26 dieta odtluszczajaca + suplementy
Witam.
Chciałabym zacząć dietę odtłuszczającą. Jedyne co to muszę ćwiczyć rano z uwagi na to iż wieczorami pracuje. Moje pytanie to czy ćwiczyć na czczo? czy po śniadaniu? Generalnie ćwiczyć mogę ok 10:00 rano. Moj plan dnia wygląda mniej więcej tak:
5:20 pobudka, śniadanie
7:00-9:30 praca
10:00 drugie śniadanie
14:00 obiad
16:00 22:30 praca
warze ok 70kh, mam 22 lata i przydało by sie zrzucić jakieś 10 kg:P jakie suplementy wybrać? stosowalam już kiedy eca4 i thermal pro, ale teraz juz kompletnie nie wiem co wybrac bo po prostu tego za dużo, a potrzebuje czegos co mnie silnie pobudzi. przydałoby mi sie również coś na sen bo mam problemy z zasypianiem:( także jeśli coś znacie byłabym wdzięczna
Jem 4 razy dziennie. 5:20 sniadanie 11:00 drugie sniadanie 16:00 obiad 18:00 kolacja. Troszke zmienily mi sie godziny pracy bo jestem tak jak wczesniej rano od 7 do 9:30 a pozniej od 14 do 22:30. Mam malo czasu na cwiczenia ale staram sie 6 dni w tygodniu bo tak tez pracuje. Rano pobudka o 5 i troche cwiczen, potem tez ok godziny 10 jak wroce rano do domu. Nie mam czasu na silownie wiec cwicze w domu niestety.
...Venom moze byc troszkę mocny. potrafi wpływać na nastrój i czasem przeszkadza w zasypianiu i samym śnie. może jakiś Tight (Xtreme można wrzucić po skonczeniu zwykłego i krótkiej przerwie)
...co do spania i problemów z nim, polecam cynk i mahnez, albo jakieś gotowe ZMA. 2 x dziennie, w tym jedna porcja po ostatnim posiłku przed snem
...odnośnie ćwiczenia na czczo, czy po posiłku, musisz sprecyzować, co to ma być konkretnie za ćwiczenie? typowe aeroby dobrze jest robić właśnie z samego rana po przebudzeniu, ruszamy wtedy niejako tłuszcz z dnia poprzedniego. tak jak walek napisał, jesli aeroby to jakieś 20-25min max. dobrze by było też z 3x w tygodniu wskoczyć na jakiś rowerek w ciągu dnia i popedałować z 40-50 minut
...pozdr
Pomógł: 10 razy Wiek: 32 Dołączył: 09 Sty 2009 Posty: 1546 Skąd: Z ZA ROGU
Wysłany: 2009-09-18, 13:40
Niewiem dlacazego ale nie doradzalbym VenomaHYPERDRIVA.
...ale Venom ,,nocny'' jak najbardziej.
Niewiem czego ale te mocniejsze spalacze nie pasuja mi do lasek.
Dla takich niewyzytych ogrow jak my to si.Ale dla delikatnych pan....nie,raczej nie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum