paker.co.uk

Paker.co.uk - Sklep, forum, porady
Suplementy i odżywki - Anglia, Szkocja, Walia, Irlandia

Powrót do sklepuPowrót do sklepu  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  FAQFAQ

Mapa GoogleMapa Google  Twój wirtualny trenerWirtualny trener  Twój wirtualny dietetykWirtualny Dietetyk  Twój wirtualny dietetykPrzelicznik miar

Poprzedni temat «» Następny temat
justynucha za silowni
Autor Wiadomość
justynucha 

Scotland

Pomogła: 4 razy

Wysłany: 2009-02-01, 21:17   justynucha za silowni

tak jak mowilam zakladam wreszcie nowy temat. na razie zaczne od kilku pytan, caly moj plan dzialania opisze troche pozniej :-)
co do tych pytan to przypuszczam, ze odpowiedzi na nie na pewno gdzies sa na tym forum, ale nie ukrywam, ze latwiej mi jest poprostu zapytac ;>
i tak: czy powinnam cwiczenia na tych wszystkich maszynach wykonywac wolno czy szybko. po 2 tygodniach obserwacji zauwazylam ze niektorzy 'pakerzy' wykonuja wszystko wolno a niektorzy szybko. wyprobowalam obydwa sposoby no i przy szybkim podnoszeniu oczywiscie miesnie sie szybciej mecza, ale czy jest sens tak szybko robic??
no i co z oddychaniem, kiedy wdech a kiedy wydech. tutaj tez zauwazylam roznorodnosc, wiec pewnie nie wszyscy dobrze oddychaja. :D
przypuszczam ze zadam jeszcze wiele takich idiotycznych pytan, ale jako osoba ktora pierwszy raz w zyciu poszla na silownie, moge wszystkiego nie wiedziec, tym bardziej ze nie mamy tam instruktora. no ale mam WAS. hihi
pozdrawiam

Gold Member Myszolap 
www.deforge.co.uk

Grupy:
Gold Members

Wysłany: 2009-02-02, 05:15   

Witam,
ja obiecalem Tobie program napisac :[
Zacznij od cwiczenia nog, np.
1. Suwnica - tam gdzie wypychasz nogi :D 3x15
2. Jakas maszyna na jakiej zginasz nogi 3x15
3. Wyciskanie na klatke 3x15
4. Wioslowanie (maszyna na miesnie srodkowe plecow, nie mylic z wioslami, tym bardziej z gitara;)) 3x15
7. Barki 3x15
8. Tyl ramion (triceps) 2x15
9. Biceps 2x15
Przerwy ok. 45 sekund. Gdy wypychasz ciezar to robisz wydech i robisz to w miare szybciej niz gdy wracasz, pamietaj by caly czas kontrolowac ciezar, czyli nie rob opcji=maly ciezar,szybko,szybciej :D
masz zrobic 15 powtorzen, ustaw tak ciezar, zeby mozliwe bylo maks moze 16, czyli musisz byc zmeczona ;)
Na klatke wypychasz,wydech, kontrolujesz ruch wracajac robisz wdech.
Na nogi wypychasz/zginasz=szybko=wydech, powrot=wolno=wdech
Na plecy ciagniesz=wolno=wydech,powrot=wolno=wdech.

Si?

Za 4 tygodnie sie zmieni program na bardziej zaawansowany :D
Ostatnio zmieniony przez Myszolap 2009-02-04, 04:45, w całości zmieniany 1 raz  

abyss 
Moderator
Konsultant Paker'a

England

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2009-02-02, 18:53   

Justynucha, jak fajnie ze jestes z powrotem :moshing:

justynucha 

Scotland

Wysłany: 2009-02-03, 11:05   

witajcie Myszolapie i Abyssie
ja tez sie ciesze ze wrocilam, Myszolapie dziekuje bardzo za program! i juz na wstepie musze zadac pytanie, czy moge to rozbic na 2 dni, poniewaz czasowo nie dam rady wszystiego na raz zrobic, ( mamy tam malo maszyn a zainteresowanie duze i nie dopcham sie do wszystkiego ) ale rowniez zauwazylam ze na drugi dzien nie mam sily poprawinie wykonac cwiczen na ta sama partie. na silownie chodze 4-5x w tyg., z czego ten 5 raz to tylko kardio.
pozdrawiam

Gold Member Myszolap 
www.deforge.co.uk

Grupy:
Gold Members

Wysłany: 2009-02-03, 16:42   

to zrob tak, jeden dzien maszyny drugi cardio i na zmiane :D

abyss 
Moderator
Konsultant Paker'a

England

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2009-02-03, 17:20   

To chyba nie rozwiazuje problemu bo z tego co ja zrozumialem to na siowni jest duzy tlok i ciezko sie do maszyn dopchac.

Gold Member Myszolap 
www.deforge.co.uk

Grupy:
Gold Members

Wysłany: 2009-02-04, 04:46   

Wyrzucilem dwa cwizenia, powinno byc oka, jak nie bedzie oka bedziem kombinowac :D

alex 

United Kingdom

Wysłany: 2009-02-04, 06:42   

jak masz problem z miejscem na siłowni to może zmień porę ( np godzinę pózniej) kiedy jest mniej planktonu :)

Życie jest jak bieg na sto metrów - będziesz się spieszyć, prędzej znajdziesz się na mecie.

ZOBACZ TUTAJ

justynucha 

Scotland

Wysłany: 2009-02-04, 07:53   

na silownie moge isc dopiero jaki szanowny wroci z pracy, wiec za duzego wyboru nie mam :(
a co do cwiczen to wczoraj 'przerobilam' wszystkie. szlam z mysla ze wroce raczej niezmeczona, bo tyle aerobow przeciez nie przerobie. i sie zdziwilam! zrobilam krotka rozgrzewke na orbitreku i po 40 minutach machania ciezarami ledwo szlam do domu hyhy.
ludzi bylo tyle, ze z kolega walczylismy o miejsca.mamy na prawde malo maszyn, bo po jednej z kazdego rodzaju, do tego 5 biezni, 3 orgitreki i 4 rowery i dwa wiosla. ludzi bylo tyle ze doslownie wszystko bylo zajete.(w niedziele jest super bo jest 4-5 osob.)
z programu, ktory dostalam wynika ze musze przerobic wszystkie maszyny,a do tego w poniedzialki, srody i piatki moge na maszynach byc tylko do 20, bo potem sa jakies platne sesje 'power lifters' wiec moze byc tak, ze nie wyrobie sie ze wszystkim na raz. dlatego moze lepiej bedzie pozostac przy tych 9 cwiczeniach ale jednak rozbitych na 2 dni?? co o tym myslisz Myszolapie?
pozdrawiam

violka_222 

United Kingdom

Wysłany: 2009-02-04, 13:38   

witajcie, justynucha sledze twoje posty na forach bo wydaje mi sie ze jestesmy w podobnej sytuacji, jakos ostatnio czytalam ze trenowalas tae bo jak bylo bo zastanawiam sie nad kupnem plyty i w sumie nie wiem ktora wybrac bo jest ich sporo, poza tym tez planuje isc na silownie ale tez kiepsko z czasem, zakupilam ostatnio machine wioselka ale niewypal bo chyba nie ma regulacji oporu i strasznie ciezko na tym cwiczyc nie tak jak na silowni, zreszta sama nie wiem co kupilam bo bylo na promocji hehehe prosze napisz mi od czego zaczynalas i co przynosilo efekty, na suplementach dla kobiet dodalam nowy temat/ARBUTEROL CZY AMP?/ prosze poczytaj moze cos mi doradzisz, DZIEKUJE ZA POMOC MOZE KOLEDZY TEZ COS DORADZA? DZIEKI

abyss 
Moderator
Konsultant Paker'a

England

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2009-02-04, 13:40   

Myszolapie skoro Justynucha tak bardzo chce to podzielic na 2 dni to moze rozpiszemy jej trening 'push and pull' albo 'front i back' i wtedy bedzie mogla sobie cwiczyc 2 dni na maszynach a potem dzien przerwy.

justynucha 

Scotland

Wysłany: 2009-02-04, 20:58   

czesc violka_222, witamy w naszych szeregach ;)
ja zaczelam cwiczyc z plyta Moj osobisty trener' ( zdjecia okladek plyt sa w mojej galerii ). i cwiczylam tak 5 miesiecy. stwierdzialm ze chyba mam juz super kondycje bo zaczyna mi ten program nie wystarczac. i kupilam plyte tae bo Get Ripped. I jakiez bylo moje zdziwienie jak sie okazalo ze wcale za mna tak dobrze nie jest ! tae bo uwielbiam poprstu. bardzo odpowiada mi to forma ruchu. przez chyba 3 miesiace cwiczylam program 8 minut i po nim program podstawowy. razem wychodzi jakies 40 minut.po tym czasie znowu doszlam do wniosku ze potrzebuje czegos wiecej i przeszlam na program zaawansowany ( 60 min) ,ktory jest tez na tej samej plycie. no i tu dopiero zaczely sie poty!
cwiczylam 5 razy w tygodniu. na poczatku 5 dni pod rzad, ale po jakim czasie zamieniam ten rozklad na 2 dni trening - przerwa 1 dzien - 3 dni trening - przerwa 1 dzien.
na prawde polecam Ci tae bo. bardzo poprawilo mi sie umiesnienie rak, jak i brzucha a takze posladow :D ( po treningu zaawansowanym )
a co do spulementow to ja zaczelam od AMP, ale mysle ze w tej kwestii powinni wypowiedziec sie nasi 'trenerzy' ;)
zycze Ci powodzenia i przede wszystkim wytrwalosci ( musze przyznac ,ze ja pierwszy raz w zyciu cwicze tak dlugo-wlasnie mija mi rok). wiadomo, beda gorsze i lepsze momenty, ale nic tak nie motywuje jak uciekajace centymerty i kilogramy!
pozdrawiam
justynucha

violka_222 

United Kingdom

Wysłany: 2009-02-06, 19:35   

czesc wam. mam pewnien problem. bo zaczelam cwiczyc ale chyba za ostro przedwczoraj skakalam ok 20 min na trampolinie:-) i do dzisiaj bolki mnie brzuch mianopwicie na dole z lewej strony i nie wiem czy to tylko miesien czy moze cos nadwyrezylam, jak dotykam to boli bardziej i przy chodzeniu, ogolnie przy podnoszeniu nogi do gory tez, mam nadzieje ze to przejdzie bez interwencji ale chcialam sie podzielic objawami z wami wiec co to zakwasy i to napewno nie to

abyss 
Moderator
Konsultant Paker'a

England

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2009-02-07, 00:32   

Pewnie poprostu nadwyrezylas albo naciagnelas za bardzo miesien, nie przejmowalbym sie jeszcze tym bolem bo pewnie do tygodnia zniknie calkowicie. Dopiero jak za tydzien nie przejdzie to mozesz zaczac sie zastanawiac co z tym zrobic.

alex 

United Kingdom

Wysłany: 2009-02-07, 01:05   

Odpoczywaj, i nic na siłe, ból przejdzie napewno .

Życie jest jak bieg na sto metrów - będziesz się spieszyć, prędzej znajdziesz się na mecie.

ZOBACZ TUTAJ

Odpowiedz do tematu