Wysłany: 2009-08-04, 10:13 Olimp - Whey Protein Complex 100%
Whey Protein Complex 100% - Opis produktu:
Olimp Whey Protein Complex 100% –specjalnie opracowany matrix białkowy- ultrafiltrowanego koncentratu białek serwatkowych WPC instant oraz zaawansowanego technologicznie izolatu białek serwatkowych WPI-CFM w formie instant.
Izolat CFM i koncentraty białek serwatkowych takie jakich użyto w Whey Protein Complex 100% charakteryzują się najwyższą wartością odżywczą i aktywnością anaboliczną spośród wszystkich białek pokarmowych. Pozyskiwane w zaawansowanych procesach technologicznych zachowują pełną strukturę i aktywność funkcjonalnych białek serwatkowych i czynników wzrostowych – beta laktoglobuliny, alfa laktoalbuminy, immunoglobuliny, albuminy osocza, laktoferyny, laktotransferyny, ceruloplazminy, fosfoglikoprotein, proteaz i peptonów. Wysoka wartość odżywcza i aktywność anaboliczna sprawiają, że izolowane i koncentrowane białka serwatkowe uznano za najwartościowsze źródła białka pokarmowego dla sportowców wyczynowych i osób aktywnych ruchowo. Wysoką wartość odżywczą zawdzięczają znakomitej przyswajalności oraz optymalnym proporcjom aminokwasów egzo- i endogennych z wyjątkowo wysokim udziałem aminokwasów rozgałęzionych (BCAA), siarkowych i glutaminy. Na wysoką aktywność anaboliczną, oprócz wysokiej wartości odżywczej, wpływają cechy metaboliczne całych białek serwatkowych oraz powstających w efekcie ich przemian peptydów i mikropeptydów. Substancje te działają podobnie do peptydowych, anabolicznych czynników wzrostowych. Ułatwiają transport aminokwasów do komórek mięśniowych i stymulują anabolizm. Tworzą barierę antyoksydacyjną, przeciwdziałającą degradacji białek mięśniowych przez wolne rodniki tlenowe. Stabilizują lizosomy i hamują aktywność katabolicznych enzymów lizosomalnych.
Whey Protein Complex 100% - Zastosowanie:
Dla osób o zwiększonym zapotrzebowaniu na białko, dążących do szybkiego rozwoju masy i siły mięśniowej, głównie sportowców wyczynowych i ćwiczących rekreacyjnie.
Whey Protein Complex 100% - Fakty:
Wielkość dawki: 35g
Porcji w opakowaniu: 28
Wartość energetyczna 563 kJ/135 kcal
Białko 26,3 g
Węglowodany 2,7 g
w tym cukry: 2,1 g
Tłuszcze 2,1 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 1,3 g
Błonnik pokarmowy 0 g
Sód 0,09 g
Whey Protein Complex 100% - Zalecane dawkowanie:
Przeciętnie stosuje się 1-3 porcji dz. - po przebudzeniu, pomiędzy posiłkami, po treningu i przed snem. 1 porcję preparatu (35 g - 96 jednostek miarki Olimp lub 5,5 płaskich łyżek stołowych) rozpuścić w 150 ml wody.
no powiem szczerze ze chyba sie polasze na Olimp po raz pierwszy ale ile w tych opisach jest prawdy ile jest bialka w bialku ?
i czy nasz rodzimy smak jest pyszny ?
no i czy to jest 500 gr sloik + 500gr folia czy folia 1kg ?
No niestety nie. Niby poprostu jest teraz wieksze opakowanie. Na worku tez jest napisane 250gr gratis a prawda jest taka ze to tylko chwyt marketingowy.
_________________ 'Nie wystarczy urodzic sie czlowiekiem, trzeba jeszcze byc czlowiekiem'
Jasne, w zakresie obowiazkow sluzobowych mam probowanie supli
P.S. Nie wiem czy mamy jeszcze jakies probki tych bialek olimpa na magazynie ale jak sa to moge Ci wyslac, wiec jak chcesz sprobowac to podaj mi tylko adres na PW
W koncu o Paker Friendsow trzeba dbac
_________________ 'Nie wystarczy urodzic sie czlowiekiem, trzeba jeszcze byc czlowiekiem'
ja wlasnie wypilem sobie Ice Coffe... powiem szczerze ze mile jestem zaskoczony tym smakiem mega delikatny smak:> dla mnie BOMBA:> napewno nie jest to ostatnie bialko olimpu ktore sprobowalem moge z czystym sumieniem polecic... nie jest to moze tak intensywny smak jak Matrixa ale naprawde godne szczegolnie do redukcji zawiera bardzo nisko wegle - czuc w smaku ze nie jest mega slodzone
Elite niskoweglowe sa naprawde niesmaczne natomiast polski Olimp mnie zaskoczyl
uwazam ze wszystkie smaki sa naprawde dobre:> jakosc bialka tez ile jest prawdy w tym co podaje producent nie wiadomo... ale mysle ze miesci sie w normach
ice coffee jeszcze pije a pinakolada juz w szafie stoi super sprawa jest z tym ze mozna kupowac kilogramowe woreczki w niskich cenach 17 funtow... tym sposobem mozemy zakupic pare produktow i je pic i pic polecam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum