paker.co.uk

Paker.co.uk - Sklep, forum, porady
Suplementy i odżywki - Anglia, Szkocja, Walia, Irlandia

Powrót do sklepuPowrót do sklepu  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  FAQFAQ

Mapa GoogleMapa Google  Twój wirtualny trenerWirtualny trener  Twój wirtualny dietetykWirtualny Dietetyk  Twój wirtualny dietetykPrzelicznik miar

Poprzedni temat «» Następny temat
Optimum Nutrition - Serious Mass
Autor Wiadomość
Paker 

United Kingdom

Grupy:
Paker Team
Paker Friends

Gold Members

Wysłany: 2008-09-30, 19:59   Optimum Nutrition - Serious Mass

Serious Mass jest kompleksowym preparatem węglowodanowo-białkowym zawierającym wszystkie niezbędne składniki odżywcze, gwarantujące przyrost masy mięśniowej, oraz zapewniającym prawidłową regenerację potreningową, we wszystkich dyscyplinach sportów siłowych jak i siłowo-wytrzymałościowych.

W skład Serious Mass wchodzi najwyższej jakości koncentrat białek serwatkowych, kompleks mono i oligosacharydów, jak też adekwatny do tego zestaw witaminowo-mineralny. Dzięki zastosowaniu odpowiedniej kompozycji mono-, oligo-, i polisacharydów, charakteryzujących się zróżnicowanym indeksem glikemicznym, Serious Mass jest w stanie zapewnić równomierne, rozłożone w czasie dostarczanie energii, niezbędnej zarówno do treningu, jak i regulacji, oraz wzrostu mięśni. Serious Mass jest uzupełniony w koncentrat białek serwatkowych, dzięki czemu gwarantuje dostarczanie najwyższej jakości białek, charakteryzujących się: najwyższą wartością biologiczną, oraz wyjątkową aktywnością anaboliczną, pozwalającą na regulację obciążonych treningiem mięśni, jak też zapewniającą ich dalszy rozwój.

Stosowanie zawierającego połączenia wymienionych składników Serious Mass wraz z odpowiednią dietą i treningiem prowadzi do szybkich przyrostów beztłuszczowej masy mięśniowej jak i ogólnej poprawy kondycji sportowej, każdego stosującego Serious Mass sportowca.

Serious Mass jako jedna z nielicznych odżywek na rynku może stanowić zamiennik posiłkowy dla brakującego w danym momencie posiłku, co dodatkowo stanowi o jej wyjątkowej wartości, oraz jakości.

Serious Mass w proponowanej dawce dostarcza 1250 kcal zawartych w optymalnej dla przyrostu mięśni kompozycji węglowodanów i białka serwatkowego, kazeinianu wapniowego i albuminy jaja. Monowodzian kreatyny, L-Glutamina, Cholina i Inozytol zostały dodane w celu zwiększenia efektywności wzrostu siły i masy. Ponadto zbilansowany skład witamin i składników mineralnych wspomaga zapotrzebowanie organizmu na te niezbędne składniki.

Serious Mass jest pierwszorzędną formułą zwiększającą masę i siłę mięśni przeznaczoną dla wszystkich dyscyplin sportu gdzie potrzebny jest rozwój siły, masy i wytrzymałości.

Sposób użycia:
Jedną miarkę proszku wymieszać z 375 ml do 500 ml mleka, wody lub soku. Należy spożywać dwie porcje dziennie. Na drugie śniadanie i do 30 minut po treningu.

Ze względu na dużą zawartość witamin odżywkę należy stosować okresowo.

Serious Mass Product Details:

Serious Mass: the ultimate in weight gain formulas. Serious Mass supplies you with the tools you need to pack on the pounds and develop the physique you've always wanted. Each serving of Serious Mass contains 1250 serious calories derived primarily from protein sparing complex carbohydrates and a high quality protein blend consisting of Whey Protein Concentrate, Calcium Caseinate, and Egg albumen. Creatine Monohydrate, Glutamine, Choline and Inositol have been added to optimize each strength training workout while a complete vitamin and mineral profile insures your body gets the balanced nutrition it needs.

Serious Mass Supplement Facts:
Serving Size: 2 Heaping Scoops (334g)
Servings Per Container: 16

Amount Per Serving:
Calories 1250
Calories from Fat 40
Total Fat 4.5 g 7%
Saturated Fat 3 g 15%
Cholesterol 75 mg 25%
Total Carbohydrate 252 g 84%
Sugars 40 g
Protein 50 g 100%

Vitamin C 60 mg 100%
Vitamin D 200 I.U. 50%
Vitamin E 30 I.U. 100%
Thiamin 5 mg 330%
Riboflavin 5 mg 290%
Niacin 50 mg 250%
Vitamin B6 5 mg 250%
Folic Acid 400 mcg 100%
Vitamin B12 20 mcg 330%
Biotin 300 mcg 100%
Pantothenic Acid 100 mg 1000%
Calcium 730 mg 70%
Iron 6 mg 35%
Phosphorus 350 mg 35%
Iodine 75 mcg 50%
Magnesium 186 mg 45%
Zinc 30 mg 200%
Selenium 200 mcg 290%
Copper 1 mg 50%
Manganese 10 mg 500%
Chromium 600 mcg 500%
Molybdenum 150 mcg 200%
Sodium 600 mg 25%
Potassium 1230 mg 35%
Choline 250 mg
Inositol 250 mg
PABA 5 mg
Creatine Monohydrate 1 g
L-Glutamine 500 mg

Serious Mass Ingredients:
Complex Carbohydrates, Proprietary Protein Blend (Whey Protein Concentrate, Calcium Caseinate, Egg Albumen, L-Glutamine), Artificial Flavor, Serious Mass Vitamin & Mineral Blend (Potassium Phosphate, Choline Bitartrate, Magnesium Aspartate, Beta Carotene, Inositol, d-Calcium Pantothenate, Zinc Citrate, Ascorbic Acid, Boron Amino Acid Chelate, Niacinamide, Manganese Glycinate, Kelp, d-alpha Tocopherol Succinate, Ferrous Fumarate, Copper Gluconate, Thiamin Mononitrate, Riboflavin, Pyridoxine Hydrochloride, Para-Aminobenzoic Acid, Chromium Picolinate, Selenium Glycinate, Molybdenum Glycinate, Vitamin D3, Folic Acid, Biotin, Cyanocobalamin), Medium Chain Triglycerides, Creatine Monohydrate, Acesulfame Potassium. (Vanilla shown. Slight variations may occur among flavors.)

Serious Mass Directions:
Take 3 servings daily

Paker Poleca

Serious Mass, Vanilla - 5440gSerious Mass, Vanilla - 5440g       (Cena już od: £35.98)
kvasny 

United Kingdom

Wysłany: 2009-05-05, 18:39   

witam wszystkich.chcialem tylko powiedziec ze Serious Mass mi wogole nie pomoglo nawet 1kg mi nie poszlo po tej odzywce wiec nie polecam.Pozdrawiam

Gold Member Myszolap 
www.deforge.co.uk

Grupy:
Gold Members

Wysłany: 2009-05-05, 18:56   

moze Twoja dieta i trening byly do kitu, bo jak patrze ile naladowane jest w Seriuos Mass to ja bym sie toczyl po tym :D

walek77 
Moderator
Przemoderator

United Kingdom

Grupy:
Paker Team
Paker Friends

Wysłany: 2009-05-05, 21:33   

ano 256gr Wegla :D wiadomo ze napewno bym nie przyjmowal 3xx gram jak pisze producent max 80 a i tak ogromne ilosci wegla sa :D koledze proponuje rozpisac odpowiednia diete....

dominicus 
Stary Maleńki

England

Grupy:
Paker Friends

Wysłany: 2009-05-06, 00:39   

Zgodze sie z przedmowcami ze najprawdopodobniej dieta albo treningi kuleja bo ja sam osobiscie testowalem serious massa i nawet troche tluszczyku zalapalem :/

abyss 
Moderator
Konsultant Paker'a

England

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2009-05-06, 00:47   

Ciesz sie ze tylko troche, ja zlapalem sporo tluszczu, no ale miesnia tez dosc przyzwoicie :)

kvasny 

United Kingdom

Wysłany: 2009-05-07, 21:39   

Diete mam dobra treningi raczej tez ale nie wszystko zloto co sie swieci panowie to co jest napisane na opakowaniu nie zawsze musi byc prawda,11 lat bylem drukarzem i cos wiem na ten temat ze wydrukowac mozna wszystko.a wracajac do tematu to mile zaskoczony jestem odzywka bialkowa typu ;Freak Fix Muscle Whey;mimo ze to tylko 905 gr to zyskalem 3kg. http://facet.interia.pl/s...h-diety,1298615 oto link do ciekawej lekturki na temat suplementow i ich zawartosci.Pozdrawiam i niech masa bedzie z wami

Dafter 

United Kingdom

Wysłany: 2009-06-25, 03:45   

ta odzwywka jest do bani

zakladajac ze masz ulozona diete i trening to odpowiednio najlepsze jakie bralem

GARNELL NUTRITION WHEY GAIN-na przyrosty beztluszczowe
ULTIMATE NUTRITION MUSCLE JUICE-na "extra" mase ;P

kvasny 

United Kingdom

Wysłany: 2009-07-21, 21:24   

dzieki Dafter za wkazowki moze sie przydadza ale wyprobuje dopiero po wakacjach teraz mam lekki trening mozesz napisac ile kilo ci poszlo kg po nich....

truex 
infinity

United Kingdom

Grupy:
Paker Friends

Wysłany: 2010-03-03, 13:53   

zastanawiam sie pomiedzy MUTANT MASS a Serious Mass... ale nie wiem sam co wybrac ;) MUTANT MASS za szybko mi znika a Serious Mass nie probowalem:) anyone?

truex 
infinity

United Kingdom

Grupy:
Paker Friends

Wysłany: 2010-03-03, 16:00   

?|??

Interx 

United Kingdom

Wysłany: 2010-03-03, 16:09   

ja go pojadlem, gainer jak gainer :)

byla to czekolada i smak spoko, rozpuszczalnosc rowniez!

zawiera mocna porcje witaminek dlatego producent zaleca przerwy w stosowaniu ;P

pozdro

truex 
infinity

United Kingdom

Grupy:
Paker Friends

Wysłany: 2010-03-03, 16:10   

dzieki:) ktos jeszcze?

musztarda 
Moderator

Grupy:
Paker Team
Paker Friends

Wysłany: 2010-03-03, 23:48   

serious mass - strasznie zamulalo mnie po nim , brzuch wzdety i mdlosci , ciezko bylo wypic :/ , czekolade mialem chyba , zdecydowanie za slodki i wogole jakos mi nie podszedl...

walek77 
Moderator
Przemoderator

United Kingdom

Grupy:
Paker Team
Paker Friends

Wysłany: 2010-03-04, 06:44   

rowniez pilem i nie bylem mega zadowolony... napewno daleko mu do mutanta :)

Odpowiedz do tematu