paker.co.uk

Paker.co.uk - Sklep, forum, porady
Suplementy i odżywki - Anglia, Szkocja, Walia, Irlandia

Powrót do sklepuPowrót do sklepu  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  FAQFAQ

Mapa GoogleMapa Google  Twój wirtualny trenerWirtualny trener  Twój wirtualny dietetykWirtualny Dietetyk  Twój wirtualny dietetykPrzelicznik miar

Poprzedni temat «» Następny temat
czy dobrze jest..?
Autor Wiadomość
teki 

Wales

Wysłany: 2008-06-30, 08:02   czy dobrze jest..?

mam pytanie czy dobrym pomyslem jest trenowanie duzych grup miesni 2 razy w tygodniu
np.barkow i klatki? zalezy mi na poprawieniu wyciskania na lawie plaskiej w seriach.
jesli tak to jakto pomieszac z innymi cwiczeniami zeby bylo si i rozlozyc to na 4 dni
czy moze trenowac raz a pozadnie np. 1 dzien w calosci poswiecic na klatke i brzuch 2 na plecy, 3 na barki,kaptury 4 bic tric, 5 nogi.
mniej wiecej tak robie teraz jakies uwagi ,rady?
dzieki

Dixon 

Wysłany: 2008-06-30, 12:08   

aktony barkow nie sa duzymi grupami miesniowymi mozesz 2 razy cwiczyc podziel sobie tak jak ja mam teraz
trening A
klatka ,biceps triceps
brzuch lydki
trening B
barki plecy nadgarstki uda

poniedzialek A
wtorek wolne
sroda B
czwartek wolne
piatek A
sobota aeroby lub basen
niedziela B

pamietaj tez ze duze grupy miesniowe potrzebuja okolo 3-4 dni na regeneracje a male ok.2 dni

indorr 

Wysłany: 2008-06-30, 14:30   

Plan dość intensywny i ciekawy ale ile trwa Twój trening bo przecież nie zrobisz klatki,tricepsa i bicepsa(nie mówiąc już o brzuchu i łydkach)w godzinę.A ponoć treningi ponadgodzinne i duużo dłuższe już w pływają negatywnie na nasz organizm ze względu na silne procesy kataboliczne.Mogę się mylić.Wyjaśnij mi to.Po ile serii robisz na każdą z tych partii?Pytam bo czytałem że robiąc tyle partii mięśni podczas jednego treningu żadnej z nich nie pobudzimy dostatecznie mocno i na maxa.Planuję zmienić diametralnie system moich treningów dlatego o to wszystko pytam.Być może i Twoje metody się sprawdzą w moim przypadku.Pozdrawiam

Mój plan to:
Pon- klatka+triceps+brzuch
Wt- plecy+biceps+brzuch
śr- -------
Czw - barki(+kaptur) +triceps +brzuch
Pt- nogi +brzuch
Sob - biceps+brzuch
Ni - -----------

teki 

Wales

Wysłany: 2008-06-30, 16:55   

jesli omnie chodzi trening zajmuje mi ok 70-75 min bez aerobow
nietrenuje nadgarstkow czy przedramienia bo to strata cennego czasu trenuje je posrednio wcwiczeniach np na biceps ze sztangielkami stojac.
plecy i barki razem? ciekawe ale mi to zajelo by jakies 2 godz.
jesli chodzi o barki klatke plecy to robie conajmniej 4 cwiczenia po 4-5 serii i 8 powturzen caly czas zwiekszajac ciezar klatka z rozgrzewka (plaska) 7 serii
60kg 15powt.
80kg 12
90 10
100 8
120 powyzej 4 jak sie uda :lol: 4 minimum
130 zalezy od dnia najwiecej zrobilem 4 razy bez pomocy
140 na raz ale niezawsze mam sile
dlatego napisalem ten post bo czas na zmiane treningu
dzieki za zainteresowanie :lol:

abyss 
Moderator

Wales

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-06-30, 22:53   

Treningow jest cala masa i nie chodzi mi tu tylko o rozlozenie grup miesni.
Napisz jaki masz staz, cel i ile juz jedziesz treningiem ktorym jedziesz to cos sie dobierze.

Dixon 

Wysłany: 2008-06-30, 23:05   

ziomus ja mam juz prawie 2 lata praktyki i wyniki mam dosc niezle takze posluchaj sie mnie :)

abyss 
Moderator

Wales

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-07-01, 00:45   

Dixon napisał/a:
ziomus ja mam juz prawie 2 lata praktyki i wyniki mam dosc niezle takze posluchaj sie mnie :)

Dwa lata, no no no naprawde sporo ale mysle ze do mnie Ci jeszcze troszke brakuje, zarowno tych lat jak i wiedzy

Ale wyniki naprawde musisz miec niezle, hmm 192cm wzrostu i 82 wagi to niezly wynik ale pod warunkiem ze zaczynajac przygode na silowni wazyles 60.

A poza tym to nie bulwersuj sie, ktos poprosil o rade wiec i Ty cos napisales i ja a kolega wybierze co mu berdziej przypasuje. Wielu swietnych kulturystow bylo i jest i kazdy twierdzi ze jego treningi sa najlepsze i wszyscy sa wielcy wiec chyba jednak nie tylko jedna jest droga do sukcesu.

Dixon 

Wysłany: 2008-07-01, 05:49   

no masz racje za nerwowo do tego podszedlem ale tym treningiem duzo osiagnalem czulem sie naprawde wielki i na jednym cyklu moj wynik podskoczyl o 30 kg na klatke

indorr 

Wysłany: 2008-07-01, 09:27   

W takim razie spróbuj odp na mojego posta(myślę że innych to też zainteresuję)a mianowicie:co z czasem trwania treningu i czy podczas niego jesteś w stanie pobudzić odpowiednio mocno(ewentualnie na maxa)poszczególne ćwiczone partie mięśni bo mi zrobienie dobrze klatki zajmuje około godziny ze skosami,rozpiętkami i przenoszeniem(a gdzie reszta?)
I tak jak wspomniał kolega wcześniej :barki z plecami(bite 2 godziny jak nie lepiej)
Nie każdy ma tyle czasu na siłownie dlatego ja stawiam na krótszy ale bardziej intensywny trening(tym samym nie narażając się zbytnio na katabolizm który pojawia się już podczas treningu)

abyss 
Moderator

Wales

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-07-01, 11:13   

Chyba nie dokladnie rozumiem na co mam Ci odpowiedziec, sa i takie treningi gdzie podczas jednego dnia robisz cale Cialo, moze slyszales o HST, wiele osob chwali sobie jako najlepszy trening na mase ale to zupelnie inna bajka.

W tradycyjnym dzielonym to ja bym nigdy nie robil wiecej niz 2 grupy miesni plus brzuch (mowimy tu o treningu na mase oczywiscie) bo pomijajac katabolizm ktory mozesz zahamowac to organizm poprostu nie jest w stanie dobrze zregenerowac np. klatki, bicepsa, i nog no chyba ze jedziesz na koksie albo jestes zawodowcem i cale twoje zycie jest ukierunkowane na treningi i regeneracje.

Ogolnie to z moich doswaiadczen na silowni moge napisac ze zauwazylem ze zazwyczaj to jest tak, przychodza 'swierzy' i trzaskaja po 16 serii na klate i tak dwa razy w tygodniu a przychodzi ktos kto cwiczy juz lata i robi tylko 10 serii i to w dodatku raz w tygodniu ale za to duzo intensywniej i poprawnie technicznie, cos w tym chyba jednak musi byc.

indorr 

Wysłany: 2008-07-01, 11:30   

o HST słyszałem,znam też inne bajki...
Poza tym pytanie było do Dixona(łatwo było się domyślić)
Może i o siłowni pojęcie masz(z tego co widzę-jako tako)ale z myśleniem gorzej(zresztą nie pierwszy raz)nie ubliżając nikomu;)

teki 

Wales

Wysłany: 2008-07-02, 06:03   

panowie a moze tak wroccie do pytania mojego :mrgreen:
niebawmy sie w teoretykow hst i inne pierdoly
trening tradycyjny? niewiem coto chyba ze masz na mysli wlasnie 2 grupy na trening ale mi wlasnie chodzi jakie
jesli chodzi o moj staz to troszke wiecej jak 6 lat obecnie chce poprawic sile szczegolnie na lawce plaskiej mazy mi sie 140 4 razy na dzien dzisiejszy
forum jest takze dla ludzi ktorzy maja jakies doswiadczenie zeby wymieniali sie tymi doswiadczeniami z innymi ludzmi ktorzy je tez posiadaja
niema co sie klucic bo kazdy jest inny i inaczej pewne zeczy na niego dzialaja
i teraz zastanawiam sie czy dobrze zadalem pytanie skoro cel treningu podalem na koncu
sorki moja wina(cel mam zawsze 1 masa i sila)jestem prostym gosciem proste odpowiedzi mnie zadowalaja.
abyss cardiff blisko mnie 25 miles mam paru znajomych tam w memory lane(ciasteczka)oj tam toby masa szla :lol:

t800 
Admin i trener

United Kingdom

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-07-02, 10:26   

teki

zobacz post http://www.forum.paker.co...ny-vt10.htm#999
tam zaproponowalem trening z podzialem na grupy miesniowe.

teki 

Wales

Wysłany: 2008-07-02, 21:40   

wreszcie konkretnie dzieki :mrgreen:

Odpowiedz do tematu