|
Pakery - jak to z nimi jest? |
| Autor |
Wiadomość |
abyss
Moderator

Pomógł: 111 razy Wiek: 26 Dołączył: 30 Cze 2008 Posty: 1130 Skąd: Cardiff
Grupy: Paker Team
|
Wysłany: 2008-07-20, 00:36 Pakery - jak to z nimi jest?
|
|
|
A moje pytanie dotyczy dokladnie tych tzw. pakerow a to dlatego ze ostatnim razem gdy patrzylem na swoj profil mialem rowna ilosc postow i pakerow a teraz widze jednego pakera mniej niz posta? Wyjechal na wakacje czy administrator mi go za cos odjal?
A tak w ogole to do czego w ogole one sa bo znalazlem gdzies opis ze wg nich przyznawane sa nagrody za aktywnosc ale jak to dokladnie jest i co w takiem wypadku dzieje sie z tymi punktami 'pomogl'? |
_________________ 'Nie wystarczy urodzic sie czlowiekiem, trzeba jeszcze byc czlowiekiem' |
|
|
|
 |
Seba
Pracownik Sklepu

Pomógł: 2 razy Wiek: 32 Dołączył: 06 Mar 2008 Posty: 562 Skąd: York
Grupy: Paker Team Paker Friends
|
Wysłany: 2008-07-20, 01:06
|
|
|
No właśnie, Pakery pojechały na wakacje
Chwilowo zrezygnowaliśmy z tej koncepcji. Mamy nadzieję, że niebawem będzie więcej suplementów dla forumowiczów. Jednak chcemy, żeby suple były dla ludzi, których wypowiedzi mają dużą wartość dla innych, a nie po prostu za ilość postów. A punktami z automatycznego systemu ciężko to określić. Tym bardziej, że już są punkty „pomógł”, i na ich podstawie dobrze widać przydatność wypowiedzi. Forum na pewno będzie ewoluować i nadal zmieniać. Może więc jeszcze powrócimy do „pakerów”, ale na przykład w jakiejś innej formie.
Na chwilę obecną skłaniamy się bardziej w stronę rozwiązania z wąskim gronem osób, moderatorów-doradców, byłoby to docelowo kilka osób i to dla nich byłyby przede wszystkim suplementy.
Wiadomo, że ktoś taki jak na przykład Ty Abyss, poświęcił sporo czasu pracy i czasem nawet własnego zdrowia, żeby zdobyć wiedzę i doświadczenie. Jeśli więc teraz dzielisz się tym z innymi (i to po nocach), to pomyśleliśmy, że dobrze by było, to docenić. Tym bardziej, że samo forum to komercyjny projekt i mamy na ten cel jakieś środki.
Mi osobiście takie rozwiązanie wydaje się najbardziej trafne. Ludzie z wiedzą dostają suplementy, Ci bez wiedzy informacje i porady, a sklep zadowolonych klientów. |
|
|
|
 |
abyss
Moderator

|
Wysłany: 2008-07-20, 01:46
|
|
|
| Sebastian napisał/a: | | Jeśli więc teraz dzielisz się tym z innymi (i to po nocach)... |
To takie zboczenie zawodowe, z zawodu jestem nauczycielem co prawda nie WFu a angielskiego ale jak widze ze ktos nie wie czegos co ja wiem to nie wytrzymuje i tlumacze jak dziecku
| Sebastian napisał/a: | | ...skłaniamy się bardziej w stronę rozwiązania z wąskim gronem osób, moderatorów-doradców... |
Hehe ta 2 moderatorow co jest to tez chyba na wakacje pojechala |
_________________ 'Nie wystarczy urodzic sie czlowiekiem, trzeba jeszcze byc czlowiekiem' |
|
|
|
 |
Seba
Pracownik Sklepu

|
Wysłany: 2008-07-20, 11:33
|
|
|
Oki, to już nie ma żadnego moderatora, musiałem trochę posprzątać Ta dwójka, która była, zgłosiła się do nas z propozycją objęcia tej funkcji, tylko jak widać średnio im to poszło...
Wedle nowej polityki (jedynej słusznej, bo naszej ), do funkcji moderatora będziemy zapraszać ludzi z forum. Takich, którzy najpierw pokażą, na co ich stać i co wiedzą. |
|
|
|
 |
abyss
Moderator

|
Wysłany: 2008-07-21, 22:07
|
|
|
Dziekuje, aluzje zrozumialem |
|
|
|
 |
Seba
Pracownik Sklepu

|
Wysłany: 2008-07-23, 23:45 Moderator
|
|
|
Zgodnie z wspomnianą wcześniej polityką, zaproszenie powędrowało do Abyssa.
I tym sposobem mamy na forum nowego Moderatora.
Witamy w szeregach Paker Teamu |
|
|
|
 |
abyss
Moderator

|
Wysłany: 2008-07-24, 03:10
|
|
|
Dziekuje serdecznie
A tak na marginesie to chcialem zapytac czy bedzie jakas impreza powitalna na ktorej bedziemy walic kreatyne z kielonow, zapijac bialkiem i zagryzac tunczykiem z puszki |
|
|
|
 |
t800
Admin i trener

Pomógł: 54 razy Wiek: 31 Dołączył: 12 Mar 2008 Posty: 849 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 2008-07-25, 08:25
|
|
|
haha.Szkoda ze juz nie ma efki juz w sprzedazy bo by sie przydala na imprezke |
|
|
|
 |
abyss
Moderator

|
Wysłany: 2008-07-25, 13:05
|
|
|
Hmm, w ostatecznosci mozna kogos o Tusipect z polski poprosic Nie to samo dzialanie ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma
Napisze rodzince ze mnocno mnie grypa zlapala i potrzebuje pare opakowan tusipectu w tabletkach i aspiryny |
|
|
|
 |
Minimaniak
Minimaniak

Pomógł: 1 raz Wiek: 28 Dołączył: 19 Lip 2008 Posty: 80 Skąd: Brighton
Grupy: Paker Friends
|
Wysłany: 2008-07-25, 16:52
|
|
|
| t 800 chyba o innej efce pisze ona ma dwie nogi chyba . |
|
|
|
 |
Seba
Pracownik Sklepu

|
Wysłany: 2008-07-25, 17:03
|
|
|
No jak będzie Tusipect, to i ja się piszę na imprezę Zabiorę batony, na zakąskę |
|
|
|
 |
|
|