|
Problem z nadgarstkiem |
| Autor |
Wiadomość |
Tyfus
|
Wysłany: 2008-03-17, 01:49 Problem z nadgarstkiem
|
|
|
Co jakiś czas mam problem z lewym nadgarstkiem. Zaczyna mnie bolec, w sumie bez powodu, tak co 3 - 6 miesiecy. Po jakimś tygodniu mija. Tylko że w tym czasie nie moge trenowac.
Poza tym boje sie, ze cos zlego z tego bedzie.
Ktoś miał coś podobnego? Bo nie wiem co to za cholerstwo.
Moze nalezaloby jakos sie wzmocnic? Jakies witaminki? Suplementy? |
_________________ Łubu Dubu, Łubu Dubu, niech nam żyje prezes naszego klubu! |
|
|
|
 |
t800
Admin i trener

Pomógł: 58 razy Wiek: 31 Dołączył: 12 Mar 2008 Posty: 1022 Skąd: Łódź
Grupy: Paker Team
|
Wysłany: 2008-03-18, 22:41
|
|
|
Przede wszystkim proponuje omega 3-6-9 firmy NOW. Świetny suplement,są to tłuszcze ,które sa niezbędne do wielu procesów ,min do smarowania stawów .Naturalnie tłuszcze te występują w rybach,orzechach i mięsie.
Oprócz tego przy powaznej kontuzji nie odejdzie sie bez 3-4 mc. kuracji preparatem zawierajacym Glukozamine,MSM i inne dodatki.Musimy tez dostarczyć kolagen np. pijąc dwa razy dziennie żelatynę rozpuszczona w wodzie 1-2 lyzeczki rozpuszczamy i pijemy. Ale kuracja powinna trwać 3-4 mc. ,bo regeneracja stawów to długotrwały proces. |
|
|
|
 |
Szulas
Wiek: 19 Dołączył: 15 Sie 2008 Posty: 17 Skąd: Nottingham
|
Wysłany: 2008-08-15, 19:54
|
|
|
| Mam podobny w nadgarstku podczas uginania na modliteniku. Gdy koncze serie to jest taki bol ze juz sie boje oderwac reke od sztangi bo tak boli. Tylko ze u mnie to minutka i po bolu wiec chyba nie mam sie co schizowac. Ale lepiej na siebie uwazac. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Minimaniak
Minimaniak

Pomógł: 1 raz Wiek: 28 Dołączył: 19 Lip 2008 Posty: 80 Skąd: Brighton
Grupy: Paker Friends
|
Wysłany: 2008-08-15, 20:41
|
|
|
http://www.paker.co.uk/pr..._large,309.html
Proponuje ci te rękawice wystającym paskiem usztywniasz nadgarstek, jak nie pomoże bandaż elastyczny , owijasz od kciuka część dłoni i cały staw nadgarstka ,po za tym maść rozgrzewająca deep hot dostępna w tesco ,i aeroby na nadgarstki spleć palce obydwu dłoni razem i kręć dłońmi raz lewa raz prawa , co najmniej 5-6 min przed rozpoczęciem treningu . |
|
|
|
 |
t800
Admin i trener

Pomógł: 58 razy Wiek: 31 Dołączył: 12 Mar 2008 Posty: 1022 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 2008-08-15, 20:41
|
|
|
| Szulas - myśle że powinineś wziąść coś na stawy np. Animal Flex - 44 pak .Na pewno nie zaszkodzi,a jestem przekonany że pomoże.Nie można lekceważyć silnego bólu, ponieważ po jakimś czasie stan zapalny może zamienić sie w chorobę zwyrodnieniową stawu,a to już nie jest nic ciekawego.. |
|
|
|
 |
Minimaniak
Minimaniak

Pomógł: 1 raz Wiek: 28 Dołączył: 19 Lip 2008 Posty: 80 Skąd: Brighton
Grupy: Paker Friends
|
Wysłany: 2008-08-15, 20:43
|
|
|
co do supli zgadzam się z t-800 flexa ma mój brat ma problem z kręgosłupem a raczej miał . |
|
|
|
 |
Szulas
Wiek: 19 Dołączył: 15 Sie 2008 Posty: 17 Skąd: Nottingham
|
Wysłany: 2008-08-15, 20:55
|
|
|
Co do tych rekawic to moze byc dobra sprawa chyba sie skusze dzieki.
A co do Animala to narazie poczekam mysle ze te rekawiczki pomoga juz jakis czas sie na takie cos czailem a tu patrz nie wiedzialem ze sa na pakerze ale dziekuje za rade. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Myszolap
Osobisty Trener

Pomógł: 20 razy Wiek: 24 Dołączył: 25 Maj 2008 Posty: 432 Skąd: Henley
|
Wysłany: 2008-08-15, 21:20
|
|
|
Lepiej suple niz rekawice, to co Ciebie ochrania jednoczesnie, spowalnia regeneracje, szczegolnie, ze chcesz duzych ciezarow uzywac nadal.
Pozdrawiam |
_________________ Ortodoksyjnosc to niemyslenie, brak potrzeby myslenia, ortodoksyjnosc to nieswiadomosc |
|
|
|
 |
abyss
Moderator

Pomógł: 124 razy Wiek: 26 Dołączył: 30 Cze 2008 Posty: 1301 Skąd: Cardiff
|
Wysłany: 2008-08-16, 01:03
|
|
|
| Szulas napisał/a: | | Mam podobny w nadgarstku podczas uginania na modliteniku. Gdy koncze serie to jest taki bol ze juz sie boje oderwac reke od sztangi bo tak boli. Tylko ze u mnie to minutka i po bolu wiec chyba nie mam sie co schizowac. Ale lepiej na siebie uwazac. Pozdrawiam |
Mialem podobny problem na poczatku, bolalo nie tylko na modlitewniku ale na modlitewniku najbardziej. Nadgarstki poprosti nie wyrabialy przeciazen. Pomogly opaski i cwiczenie nadgarstkow ale w inny dzien niz biceps zeby ich nie dobijac. Opaski na dluzsza mete oslabia Ci nadgarstki wiec staraj sie je luzowac w miare jak bol bedzie przechodzil. Ponadto solidnie rozgrzewaj nadgarstki i rozciagaj, zaloze sie ze rozgrzewasz je niewystarczajaco a o rozciaganiu przedramion to nawet nie pomyslales. |
_________________ 'Nie wystarczy urodzic sie czlowiekiem, trzeba jeszcze byc czlowiekiem' |
|
|
|
 |
|
|