paker.co.uk

Paker.co.uk - Sklep, forum, porady
Suplementy i odżywki - Anglia, Szkocja, Walia, Irlandia

Powrót do sklepuPowrót do sklepu  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  FAQFAQ

Mapa GoogleMapa Google  Twój wirtualny trenerWirtualny trener  Twój wirtualny dietetykWirtualny Dietetyk  Twój wirtualny dietetykPrzelicznik miar

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z nadgarstkiem
Autor Wiadomość
Tyfus 

Wysłany: 2008-03-17, 01:49   Problem z nadgarstkiem

Co jakiś czas mam problem z lewym nadgarstkiem. Zaczyna mnie bolec, w sumie bez powodu, tak co 3 - 6 miesiecy. Po jakimś tygodniu mija. Tylko że w tym czasie nie moge trenowac.
Poza tym boje sie, ze cos zlego z tego bedzie.
Ktoś miał coś podobnego? Bo nie wiem co to za cholerstwo.
Moze nalezaloby jakos sie wzmocnic? Jakies witaminki? Suplementy?

t800 
Admin i trener

United Kingdom

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-03-18, 22:41   

Przede wszystkim proponuje omega 3-6-9 firmy NOW. Świetny suplement,są to tłuszcze ,które sa niezbędne do wielu procesów ,min do smarowania stawów .Naturalnie tłuszcze te występują w rybach,orzechach i mięsie.
Oprócz tego przy powaznej kontuzji nie odejdzie sie bez 3-4 mc. kuracji preparatem zawierajacym Glukozamine,MSM i inne dodatki.Musimy tez dostarczyć kolagen np. pijąc dwa razy dziennie żelatynę rozpuszczona w wodzie 1-2 lyzeczki rozpuszczamy i pijemy. Ale kuracja powinna trwać 3-4 mc. ,bo regeneracja stawów to długotrwały proces.

Szulas 

Wysłany: 2008-08-15, 19:54   

Mam podobny w nadgarstku podczas uginania na modliteniku. Gdy koncze serie to jest taki bol ze juz sie boje oderwac reke od sztangi bo tak boli. Tylko ze u mnie to minutka i po bolu wiec chyba nie mam sie co schizowac. Ale lepiej na siebie uwazac. Pozdrawiam

Minimaniak 
Minimaniak

Grupy:
Paker Friends

Wysłany: 2008-08-15, 20:41   

http://www.paker.co.uk/pr..._large,309.html

Proponuje ci te rękawice wystającym paskiem usztywniasz nadgarstek, jak nie pomoże bandaż elastyczny , owijasz od kciuka część dłoni i cały staw nadgarstka ,po za tym maść rozgrzewająca deep hot dostępna w tesco ,i aeroby na nadgarstki spleć palce obydwu dłoni razem i kręć dłońmi raz lewa raz prawa , co najmniej 5-6 min przed rozpoczęciem treningu .

t800 
Admin i trener

United Kingdom

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-08-15, 20:41   

Szulas - myśle że powinineś wziąść coś na stawy np. Animal Flex - 44 pak .Na pewno nie zaszkodzi,a jestem przekonany że pomoże.Nie można lekceważyć silnego bólu, ponieważ po jakimś czasie stan zapalny może zamienić sie w chorobę zwyrodnieniową stawu,a to już nie jest nic ciekawego..

Minimaniak 
Minimaniak

Grupy:
Paker Friends

Wysłany: 2008-08-15, 20:43   

co do supli zgadzam się z t-800 :) flexa ma mój brat ma problem z kręgosłupem a raczej miał .

Szulas 

Wysłany: 2008-08-15, 20:55   

Co do tych rekawic to moze byc dobra sprawa chyba sie skusze dzieki.
A co do Animala to narazie poczekam mysle ze te rekawiczki pomoga juz jakis czas sie na takie cos czailem a tu patrz nie wiedzialem ze sa na pakerze ale dziekuje za rade. Pozdrawiam

Myszolap 
Osobisty Trener

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-08-15, 21:20   

Lepiej suple niz rekawice, to co Ciebie ochrania jednoczesnie, spowalnia regeneracje, szczegolnie, ze chcesz duzych ciezarow uzywac nadal.

Pozdrawiam

abyss 
Moderator

Wales

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-08-16, 01:03   

Szulas napisał/a:
Mam podobny w nadgarstku podczas uginania na modliteniku. Gdy koncze serie to jest taki bol ze juz sie boje oderwac reke od sztangi bo tak boli. Tylko ze u mnie to minutka i po bolu wiec chyba nie mam sie co schizowac. Ale lepiej na siebie uwazac. Pozdrawiam

Mialem podobny problem na poczatku, bolalo nie tylko na modlitewniku ale na modlitewniku najbardziej. Nadgarstki poprosti nie wyrabialy przeciazen. Pomogly opaski i cwiczenie nadgarstkow ale w inny dzien niz biceps zeby ich nie dobijac. Opaski na dluzsza mete oslabia Ci nadgarstki wiec staraj sie je luzowac w miare jak bol bedzie przechodzil. Ponadto solidnie rozgrzewaj nadgarstki i rozciagaj, zaloze sie ze rozgrzewasz je niewystarczajaco a o rozciaganiu przedramion to nawet nie pomyslales.

Odpowiedz do tematu