paker.co.uk

Paker.co.uk - Sklep, forum, porady
Suplementy i odżywki - Anglia, Szkocja, Walia, Irlandia

Powrót do sklepuPowrót do sklepu  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  FAQFAQ

Mapa GoogleMapa Google  Twój wirtualny trenerWirtualny trener  Twój wirtualny dietetykWirtualny Dietetyk  Twój wirtualny dietetykPrzelicznik miar

Poprzedni temat «» Następny temat
Ile trwa dostawa?
Autor Wiadomość
prezeso 

England

Grupy:
Paker Friends

Wysłany: 2008-08-21, 13:39   

Seba napisał/a:
A tak bardziej na poważnie, to na przykład taki Animal Pak w Polskich sklepach kosztuje, od 110zł do 180zł. Pomijam oferty specjalne, mówimy o normalnej cenie. Ostatnio obniżyliśmy nieco ceny na produkty Universal, od 1 do 3 funtów na produkcie, ze względu na spore zainteresowanie. Jeśli kupujecie czegoś więcej, to my możemy sprzedać to taniej, tak to działa.

A oto i fakty. U nas, po dzisiejszym kursie, wychodzi w przeliczeniu na złotówki:
Animal Pak w Polsce od 110zł do 180zł, u nas 116.92zł.
Animal Flex w Polsce od 109zł do 149zł., u nas 100.21zł
Animal Pump w Polsce od 149zł do 199zł, u nas 134.73zł

Jak to sprawdziliśmy? Bardzo prosto, google nie kłamie. Wystarczy nazwę wybranego produktu wpisać w google.pl i sprawdzić ceny w 20 pierwszych sklepach z listy.
Do tego my dokładamy darmową wysyłkę powyżej 50 funtów. Płacicie wygodnie kartą, a towar powinien być w 48 godzin.

Jeśli będziesz miał Patryk jeszcze jakieś pytania odnośnie naszej polityki cenowej, to wal śmiało. Na pewno odpowiemy.

Wszystko Fajnie pieknie ale z jednym sie nie moge tylko zgodzic. To ze towar powinien byc w 48 h. Zamawialem z 4 razy od was, bron boze nie narzekam, chodzi bardziej o ocene i notorycznie dostarczenie paczki trwa minumum 5 dni roboczych. Wydaje mi sie to lekko przesadzone bo wszytskie praktycznie sklepy w anglii wysylaja pierwsza klasa i towar dochodzi w przeciagu 2 dni. Nie zarzucam tez nic w stylu ze sklep przetrzymuje towar i wysyla pozno bo widac po steplu i obsluga jest bardzo szybka. Taka mala sugestia, wydaje mi sie ze klient otrzymujacy paczke 2 dni po zamowieni jest bardziej skory do kupowania niz ten ktory otrzyma go po 7 dniach :)

Moze to tylko moj adres w przypadku wysylek od was? Jak to wyglada u innych ?

Sorry za off-topa.

abyss 
Moderator

Wales

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-08-21, 14:12   

Ja zamawialem 3 razy i dostalem raz po 2 dniach a drugi raz po 3 dniach, wyslane bylo w piatek a dostalem w poniedzialek, obydwie przesylki to byly male paczuski, szly Royal Mail i przynosl listonosz. Trzecia paczka byla duza i przyjechala kurierem ale za cholere nie pamietam ile czekalem, ale wydaje mi sie ze powyzej 2 dni, chyba 3 albo 4 bylo.

prezeso 

England

Grupy:
Paker Friends

Wysłany: 2008-08-21, 14:48   

To widocznie jakies felerne polaczenie miedzy yorkiem a moja miescina ;D

Wazne ze dochodzi wogole :lol:

Seba 
Pracownik Sklepu

United Kingdom

Grupy:
Paker Team
Paker Friends

Wysłany: 2008-08-21, 15:32   

To może ja wyjaśnię bardziej szczegółowo jak wygląda system wysyłek.

1) Małe paczki, do 1.5 - 1.7 kilograma. Wysyłka Royal Mail - First Class - Recorded Signed For

With Recorded Signed For, you get next day delivery with most First Class items - Opis usługi z której korzystamy, na stronie ROYAL MAIL.

Wysyłamy codziennie, od poniedziałku do piątku. Paczki zaczynamy przygotowywać od 8.00 rano. I jeśli zamówienie było złożone przed ta godziną, na przykład 7.45, to też będzie wysłane.

2) Paczki większe, powyżej 1.7 kilograma. Kurier DHL - HOME 48

DHL HOME 48 - Second working day delivery between 7.30am and 9.00pm (Monday- Friday) - Opis usługi z której korzystamy, na stronie DHL.

Usługa DHL, z którego korzystamy, to realna dostawa od 1 do 3 dni roboczych.
Tyle, że kuriera musimy zamówić dzień wcześniej. Zazwyczaj zamawiamy odbiór przesyłek do godziny 17.00. Czyli musisz złożyć zamówienie przed 17.00, jeśli ma zostać wysłane następnego dnia roboczego.

90 procent zamówień wysyłamy na tych zasadach. Jeśli natomiast przy płatności karta ktoś podał niepełne dane, na przykład kod pocztowy inny niż bilingowy, lub robisz zakupy po raz pierwszy, zdarza nam się wstrzymać taką wysyłkę, do czasu pełnej autoryzacji płatności, co zajmuje od 1 do 3 dni roboczych.

Mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko temu, że, przejrzałem Twoje zamówienia. Zawsze zapisujemy datę, serwis oraz czas wysyłki. Każdy może dzięki temu sprawdzić, kiedy i jak wysłaliśmy jego zamówienie. Wystarczy a stronie sklep wpisać numer zamówienia i nazwę użytkownika.
Wracając do Twoich zamówień:

2008-07-01 17:02 - Zakup
2008-07-03 12:00 - Wysyłka

2008-07-10 20:44 - Zakup
2008-07-11 11:00 - Wysyłka

2008-07-29 10:38 - Zakup
2008-07-30 09:00 - Wysyłka

2008-08-08 19:53 - Zakup
2008-08-09 11:00 - Wysyłka

prezeso 

England

Grupy:
Paker Friends

Wysłany: 2008-08-21, 17:29   

Cytat:
...Nie zarzucam tez nic w stylu ze sklep przetrzymuje towar i wysyla pozno bo widac po steplu i obsluga jest bardzo szybka...

Nie mam nic przeciwko temu ze wyciagnales te dane :) Tak jak napisalem w pierwszym poscie, nie mam nic do zarzucenia waszej firmie jako, ze widzialem po stemplu, iz paczki zawsze byly wysylane nastepnego dnia.

Wynika z tego ze poczta w moim rejonie daje du** :-D

Seba 
Pracownik Sklepu

United Kingdom

Grupy:
Paker Team
Paker Friends

Wysłany: 2008-08-21, 21:31   

W reklamach czasem używamy sformułowania: Dostawa Anglia i Szkocja w 48h
Na pewno grubo ponad 50% zamówień udaje nam się dostarczyć w tym terminie.
Niestety mając do dyspozycji w reklamie kilkadziesiąt znaków, trudno jest opisać reguły, na jakich to funkcjonuje. No chyba że damy tam standardowa gwiazdkę * :-D
Tak, więc w sumie dobrze, że poruszyłeś ten temat, bo jest okazja, żeby opisać dokładniej na jakich zasadach działamy.

Minimaniak 
Minimaniak

Grupy:
Paker Friends

Wysłany: 2008-08-21, 21:36   

z York do Brighton kawałek jest( około 400 mil ) i na razie max to chyba z pięciu dostaw miałem 72 h .

prezeso 

England

Grupy:
Paker Friends

Wysłany: 2008-08-28, 12:27   

Wlasnie otrzymalem paczke wyslana wczoraj za pomoca DHL.

Takze sprawa wyjasniona: Royal mail uznane winnym w moim rejonie za przedluzanie dostaw.

dzieki

abyss 
Moderator

Wales

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-08-28, 12:48   

U mnie tym razem Royal Mail uwinal sie wyjatkowo szybko bo wyslane bylo we wtorek a doszlo wczoraj czyli w jeden dzien :-)

prezeso 

England

Grupy:
Paker Friends

Wysłany: 2008-08-28, 13:44   

No i wlasnie dlatego zaczalem ten temat bo mowiac szczerze do takich dostaw ze strony Royal Mail przywyklem. A od jakiegos czasu bardzo sie pogorszylo. Widocznie redukcje byly :(

abyss 
Moderator

Wales

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-08-28, 13:53   

Jakis czas temu strajkowali wiec moze sie nie przykladaja za bardzo bo nie dostali czego chcieli, musieliby zaczac zarabiac tyle co w Polsce pocztowcy to by dopiero zobaczyli ze wcale zle nie maja.

prezeso 

England

Grupy:
Paker Friends

Wysłany: 2008-09-01, 07:40   

Lepiej nie bo wtedy bede musial zamawiac suplementy z dwa miesiace wczesniej :D

abyss 
Moderator

Wales

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-09-25, 14:18   

A ja musze przyznac ze cos sie zmienilo w Royal Mail na lepsze, zlozylem zamowienie w poniedzialek 23/09/2008 Time: 13:21:06 a dzis 25/09/2008 rano dostalem paczuszke.

Dla porownania napisze ze w tym samym czasie zamowilem Matrix 5.0 z innego sklepu w UK gdyz w paker.co.uk niestety nie bylo i pomimo ze prawie od reki odpisali ze paczka poszla kurierem to jeszcze jej nie dostalem.

Odpowiedz do tematu