Fajne, zywe, prawdziwe-ale jak mialbym wybierac to wolalbym footbal amerykanski, tak tak wiem ze chlopy graja w ochraniaczach itd ale mi sie jakos bardziej podoba
_________________ "Nigdy was nie znałem. Odejdźcie ode Mnie wy, którzy dopuszczacie się nieprawości"
dokladnie jak dominicus mowi zdecodowanie mniej kontuzjogenna zabawa na podobnych zasadach jakby byl tutaj gdzies football amerykanski bez zastanowienia wchodze
jakby byl tutaj gdzies football amerykanski bez zastanowienia wchodze
no to wchodzimy razem. U mnie w miejscowosci gzdie mieszkam w PL jest klub o nzawie OWLS i bylem rok czy 1,5 temu(urlop) jak zaczynali grac i podobalo mi sie jak cholera, tez kolesia mam w stanach i jak mi opowiadal kiedys to prawdopodobnie czyste szalenstwo
_________________ "Nigdy was nie znałem. Odejdźcie ode Mnie wy, którzy dopuszczacie się nieprawości"
dokladnie jak dominicus mowi zdecodowanie mniej kontuzjogenna zabawa na podobnych zasadach jakby byl tutaj gdzies football amerykanski bez zastanowienia wchodze
Prosze Cie, Football amerykanski to najbardziej kontuzjogenny sport, oni caly czas koksuja i maja mocne trenngi nie maja regenracji i kontuzji maja o wiele wiecej niz w Rugby gdzie maja posezonowe treningi masowe, w czasie sezonu treningi na podtrzymanie formy, itp
Zgadzam sie myszolapem. NFL to bodajze jedyna liga na swiecie gdzie od lat wraz z karta zawodnika idzie jego karta przebytych kontuzji od poczatku zabawy w futbol. Przeciazenia maja tam ogromne i ochraniacze niewiele tam daja. Jedna rzecz bardziej mi sie podoba w futbolu niz w rugby. Mozliwosc podawania do przodu.
Jak dla mnie RUGBY - bieganie w ochraniaczach przypomina mi zalozenia husari czyli straszenie przeciwnika kozackim wygladem. A tutaj czysta sila wielkich chlopow . Co do kontuzji to z tego co wiem rugby jest o wiele mniej niebezpieczne, pewnie z tego powodu o ktorym pisal Myszolap.
Pamietacie kolesia z NZ - nie wiem jak sie pisze jego nazwisko, ale wymawia sie "Dzonalomu" czy jakos tak Pierwsze mecze rugby jakie widzialem to byl final MS miedzy NZ i Francja jakies 10 lat temu z jego udzialem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum