paker.co.uk

Paker.co.uk - Sklep, forum, porady
Suplementy i odżywki - Anglia, Szkocja, Walia, Irlandia

Powrót do sklepuPowrót do sklepu  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  FAQFAQ

Mapa GoogleMapa Google  Twój wirtualny trenerWirtualny trener  Twój wirtualny dietetykWirtualny Dietetyk  Twój wirtualny dietetykPrzelicznik miar

Poprzedni temat «» Następny temat
W jakim wieku najlepiej zaczac cwiczyc?
Autor Wiadomość
Urwis 

Wysłany: 2008-03-23, 09:33   W jakim wieku najlepiej zaczac cwiczyc?

Od jakiego wieku powinno się ćwiczyć. Ja mam zamiar od 16 roku życia ćwiczyć, z dietą i głową, rozciąganie i rozgrzewki , chce być duży, taki mam plan. Mam już trochę wiedzy na temat odżywiania i treningów. Teraz mam 15 lat i nie wiem jak długo mam czekać jeszcze? Chcę zacząć wcześnie, bo myślę o przyszłości. Chciałbym kiedyś startować w zawodach i wyglądać dobrze dla dziewczyn.

t800 
Admin i trener

United Kingdom

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-04-01, 20:34   

Świetnie !!!

Oczywiście możesz już zacząć ćwiczyć.W tym wieku nie licz na ogromne przyrosty,ponieważ Twój organizm się kształtuje.Do ok.23 roku życia u mężczyzn trwa ten okres.Przede wszytkim budowa kości i narządów wewn. ogranicza osiągnięcie w tym wieku duzych mięśni.Ale świetnie przygotujesz scięgna i stawy na "wielką" przyszłość :mrgreen:

polishkoks 
^^

Wysłany: 2008-05-04, 18:54   

Moim zdaniem, z ciezarami powinienes poczekac do 18 roku zycia. Tymczasem jednak aby przygotowac swoj organizm na ciezki wysilek w przyszlosci towarzyszacy przygodzie z ciezarami, proponuje robic trening na swojej masie ciala. Tzn. pompki , brzuszki, drazek itp.
Robiac taki trening napewno zauwazysz duze efekty w tym poprawe sylwetki i sily nie narazajac swojego jeszcze mlodego kregoslupa i ukladu kostnego na niepotrzebne przeciazenia.

t800 
Admin i trener

United Kingdom

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-05-04, 21:17   

Podstawą jest trening z głową i doświadczoną osobą,która pokaże Ci jak ćwiczyć,byś nie nabawił się kontuzji.Więc hjak masz taką osobę to spokojnie możesz ćwiczyć na ciężarach i maszynach.

Odpowiedz do tematu