Witam i mam pytanko jaka kreatyne kupic chce przybrac na masie z 10 -15 kg mam 23 lata 172 cm 69 kg i potrzebuje jakis zestaw co jesć i ile razy dziennie ... jakie produkty i cos na sile bo slaby jakis jestem nie mam tyle siły zeby podnisc 20 kg i wyciskac w jednej rece a chce zaczac przynajmniej tyle itd jak cos to czekam na odpowiedzi wielkie dzieki trymcie sie .....wsumie chodze od marca na silke 3 dni razy w tygodniu po 1.5 godzinki spedzam minimum ile mam sily az poczyje ze moje miesnie sa okay czekam na pomoc dzieki wilekie ...
Witaj.
Proponuję na początek poczytać nasze forum,masz tam wszystkie odpowiedzi co do diety - PODSTAWA a co do suplementów to kreatyn jest bardzo duzy zestaw.Polecam Shock Therapy, Grape Splash - 1008g przed treningiem tylko.A kreatyna Storm, Fruit Punch - 821g jest super.Ale pamiętaj dieta,dieta i jeszcze raz dieta + sen ( regularny )
10-15kg na wadze w ciagu jednego cyklu nie przybierzesz, z dobra dieta, treningiem i na dobrych suplach powinno Ci sie udac do przyszlego lata ale znam takich co o 15 kg miesni latami walczyli.
P.S. 69 to fajna waga, bardzo lubie te liczbe
_________________ 'Nie wystarczy urodzic sie czlowiekiem, trzeba jeszcze byc czlowiekiem'
Mam pytanko kiedy brac kreatyne i ile razy bo wsumie nie znam sie natym co kiedy mozna łaczyc np ten jeden suplement przed treningiem a nastepny kreatyne ile razy i z czym to łaczyc i wolałbym w tabletkach chyba nie ma zadnych skutków ubocznych po kreatynie prosiłbym o pomoc 3 dni w tyg chodze na siłke cwicze wsumie tylko partie górna bez nóg bo nogi mam wycwiczone i az za duze ???????
Storm po przebudzeniu jedna lyzeczke, 300ml wody
Shock Therapy 30 minut przed treningiem jedna lyzeczke 300ml wody
Storm po treningu
W dni, gdy nie trenujesz Storm z rana i druga porcje w ciaqu dnia. Shock Therapy bierzesz tylko przed treningami.
To, ze nie trenujesz NOG to DUUUUZY BLAD. Polowa Twojego ciala to nogi, jezeli chcesz przytyc,schudnac cwiczenie nog odgrywa duza role, angazuje cale cialo, zakladam, ze Twoj caly trening nie nalezy do najlepszych, ale to tylko moje domysly, najlepiej jakbys wkleil go tutaj, bysmy wtedy mogli Tobie pomoc.
Kreatyna nie ma skutkow ubocznych, nie powaznych.
Pozdrawiam
_________________ Ortodoksyjnosc to niemyslenie, brak potrzeby myslenia, ortodoksyjnosc to nieswiadomosc
trening formatu troche dziwny ale starm sie cos takiego cwiczyc troche przekształciłem i znienilem ale jest niezly tylko trzeba 2 godziny poswiecac na silce i jest niezly zreszta napiszcie mi co o tym sadzicie moze macie jakis lepszy plan ... daje 2 zalaczniki
mam pytanko jakies cwiczenia ma miesnie brzucha bo ostanio zaczolem cwiczyc brzuszki z 40 min poswiecam na silce bo jak jem tylko maly brzuch mi rosnie i tyle jakis zestaw cwiczen i cos na spalanie tkanki tłuszczowej .
Trening przejrze pozniej, zreszta Abyss pewnie pomoze Tobie szybciej niz ja, znajac go
Ale co sie rzucilo w oczy to fakt, ze cwiczysz 2h o wiele za duzo, chcesz rosnac, godzina maks 1.5h i odpoczynek.
Chcesz rosnac czy spalac tluszcz? musisz sie zastanowic.
Cialo musi przejsc przez proces przystosowania do treningow, nie mozesz miec wszystkiego naraz, zdecyduj co chcesz osiagnac, dlaczego i wtedy mozemy pomagac.
Pozdrawiam
_________________ Ortodoksyjnosc to niemyslenie, brak potrzeby myslenia, ortodoksyjnosc to nieswiadomosc
Kreatyna sama w sobie nie ma zadnych skutkow ubocznych, dostarczasz ja jedzac mieso i produkty mleczne wiec branie kreatyny to jak branie witamin zamiast jedzenia warzyw i owocow. Ale jak z kreatyna przesadzisz to nadmiar zmienia sie w kreatynine i wtedy ma skuti uboczne.
Trening moze i fajny i profesjonalny ale ja tam wole proste treningi i mniej skomplikowane, nie chcialoby mi sie na silowni myslec czy juz musze zaczynac serie laczona z kolejna grupa miesni czy nie. Poza tym pisze tam ze to dla osob z systematycznym stazem treningowym przynajmniej 6 miesiecy, masz tyle?
Ale postaw sobie pytanie, chcesz przede wszystkim robic miesnie, rzezbic je czy spalac tkanke tluszczowa? Mozna to jakos laczyc i niektorym to dobrze wychodzi ale ogolnie to nie polecam, robienie masy to robienie masy a odchudzanie sie to odchudzanie, efekty sa duzo lepsze jak sie na jedno ukierunkowujesz a nie na wszystko na raz.
_________________ 'Nie wystarczy urodzic sie czlowiekiem, trzeba jeszcze byc czlowiekiem'
Wysłany: 2008-10-19, 08:26 masa i sila !!!!!!!!!!!!!
Wiec witam ponownie wiec na celu mam mase i siłe co chcialbym osiagnac a puzniej rzezbe wiec chcialbym pierwsze przybrac od 5 do 15 kg a puzniej rzezba itd i mam pytanie bo znalazlem nitrobolon czy jest on lepszy od tych produktów co mi poleciliscie Storm, Grape Splash , Shock Therapy, Grape Splash i na ile mi takiego pojemnika straczy na 30 porcji pisze na opakowaniu ...czekam na odpowiedz dzieki ....
Nitrobolon to jest produkt z tamtej epoki,w porównaniu do np. Storm, Fruit Punch - 821g .Problemem polskich produktów jest to że nie trzymają jakości. Te same odżywki z różnych serii różnią się składem.Wiadomo kombinują .... Nie są w stanie przebić cenowo amerykańskich produktów,z prostego powodu w USA wszystko jest robione... Polacy kupują od nich poszczególne substancje i sami mieszaja.... Piszasz że chcesz przybrać 5-15 kg. hhehe troche różnica. 5 kg. czystej masy jesteś w stanie zrobić w powiedzmy rok ( bez PH ),ale mastępne 10 kg. będziesz robił 6 lat ( bez PH ).
Wysłany: 2008-11-16, 14:05 pytanko i porada ????????
Witam mam pytanie waze 69 kg chcialbym przybrac z 5 kg moze wiecej ale przed startem nabrania masy chciałbym spalic troche w nogach podaje cm gdzie ile mam biceps 30 cm , przedramie 28 cm, klatka 90 cm ,pas 81 cm , udo 55 cm , łydka 38 cm i chcialbym z 5cm w nogach zgubic czy jest jakis trening i jakis srodek na spalenie tych paru cm moze byc i 3 cm zebym cos troche tylko zgubił prosze o opinie ...
witam,napisze tak:jeśli śledzisz co dzieje sie na forum Pakera,to wiesz już że odpowiednie
żywienie i treningi to podstawa,suplementacja wspomoże proces budowania mięśni.Jeśli chcesz zacząć budować tkankę mięśniową musisz poukładać sobie wszystko po kolei.Napisz więcej o sobie zacznij od wzrostu,czy ćwiczyłeś wcześniej,jakieś suplemnty spożywałeś???Tak są treningi i środki pozwalające zgubić wagę jak i obwody.Z tych informacji które dotychczas dostarczyłeś proponuje solidne treningi na każdą grupę mięśni,obwody pójdą do przodu,nie przejmował bym sie na tym etapie nogami bo to chyba najmniejszy Twój problem.Zwiększysz obwody innych partii i proporcje sie zmienią
Kurcze naprawdę podałeś strzępek informacji o sobie i ciężko wnioskować co będzie najlepsze,więc czekamy...
Dokladnie jak miechalox pisze, jak Ci gora urosnie to nie bedzie widac ze masz grube uda.
Sam z reszta mam solidne uda wiec wiem. Wybraz sobie ze ciezko mi znalezc dzinsy ktore beda dobre w pasie a nie zaciasne w udach, a jak juz sa w udach ok to w pasie za luzne
Ale od kiedy zaczalem cwiczyc i gora urosla to grube uda naprawde sie gubia wiec polecam Ci skoncentrowac sie na gorze, a do tego leciutko nogi robic z malym ciezarem, pobiegac, pojezdzic na rowerze i jak gora Ci urosnie a na udach bedzie bardziej pociete miesnie widac to ogolnie bedziesz bardziej z sylwetki zadowolony.
Ja mialem gruuube uda, po moim Ojcu, ktory byl pilkarzem, ja i jedna z moich siostr mielismy zawsze solidne uda, do tego bylem pulchniutki wiec mialem duza du** zawsze jako dzieciak sie przez to wnerwialem, na studiach spodnie musialem co 6 miesiecy zmieniac bo po pol ropku krok pekal, uda przecieraly po prostu, teraz uda mam proporcjonalne, nadal duze, ale w porownaniu do reszty ciala sa normalne, no moze troche wieksze nie przecieram juz spodni, wiec ta wewnetrzna warstwa tluszczyku zniknela w koncu widocznie.
Mam ten sam problem ze spodniami co Abyss i wiesz co, jedyne pary jeansow, ktore pasuja to jeansy firmy Sir Benni Miles, szukalem spodni wszedzie, kazdy sklep designer, bezfirmowka, niewazne, wszedlem TKmax i znalazlem, pare miesiecy pozniej to samo, znalazlem. Niedawno patrze na metki a to jedna firma wiec PAKERZY wiecie w jakiej firmie chodzic
Pozdro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum