A więc ciesze się, że moja dieta jest dobrze ulożona, powiedzcie mi co myślicie na takie jedzonko:
Kasza manna na mleku z dodatkiem dżemu ?
A dokladniej 400ml mleka 2%, kaszy manny tyle aż po zagotowaniu jest gęsta tzn. nie jak zupa tylko jak galareta i na to wykladamy z dwie lyżki dżemu ??.
I
Makaron z jajkami smażonymi na patelni
A dokladniej makaron nitki wcześniej ugotowany, wrzucamy na patelnie dodajemy dwa cale jajka i trzy same bialka bez żóltka, smażymy to na patelni aż się jajka zetną i gotowe. ??
Co myślicie o tych dwóch przepisach z góry dziękuję za pomoc
Ta potrawa z kaszy bedzie zawierala mnostwo cukrow, laktoze z mleka plus jeszcze dzem wiec nie polecam
Jajka na makaronie, nie slyszalem i nie mam pojecia jakby smakowalo ale z punktu widzenia dietetyki wyglada dobrze. Jedyne co mi sie nasuwa na mysl to zeby makaron byl ugotowany al dente (poltwardo) bo inaczej sie na patelni rozlezie.
_________________ 'Nie wystarczy urodzic sie czlowiekiem, trzeba jeszcze byc czlowiekiem'
Jeśli nie jadleś jeszcze Jajek na makaronie to spróbuj na pewno będzie Ci to smakować tylko, że ja jadlem to bez sera same jajka i makaron z przyprawami na prawdę pyszne jedzonko.
Tylko się tak zastanawiam na który posilek to danie będzie najlepsze na śniadanie czy na obiad ?. Co o tym myślicie śniadanie czy obiad ?.
przed treningiem nie wiem, jak dobrze sie bedziesz czul jedzac to na sniadanie wal smialo niektorzy nie moga tak ciezkich rzeczy jesc z rana, ja jak jadlem na silowni o 8 rano pelno kury z wolowina i noodless, z warzywami w sosie to niektorzy za glowe sie lapali, ze to znosze, nie wiedzieli ze to byl moj drugi/trzeci posilek bo jak sie wstaje o 4.30 tak sie ma
Pozdrawiam
_________________ Ortodoksyjnosc to niemyslenie, brak potrzeby myslenia, ortodoksyjnosc to nieswiadomosc
Zapomniałem jeszcze o jednym, gdyż mam taką prace a nie inna pracuję na dwie zmiany czyli dwa tygodnie od 6:00 do 14:00 i dwa tygodnie od 14:00 do 22:00
Tak by się przedstawiała moja dieta i godziny posiłków, gdy pracuję na popołudnie czyli od 14:00 do 22:00
Posiłek 1
7:00 - Placek proteinowy a w nim: 2 całe jajka 3 same białka bez żółtek, 100 gr. płatów owsianych, jeden banan i cynamon.
8:00 - TRENING - 1 litr wody zawsze idzie podczas treningu
Posiłek 2
11:00 - Ryz z piersiami kurczaka i do tego warzywa dużo warzyw brokuly, marchewka, groszek, kukurydza i jakiś owoc- NIE WIEM DOKLADNIE ILE RYŻU I KURCZAKA BO ROBIĘ WIĘCEJ ABY MIEĆ NA DWA TRZY DNI TAKI OBIAD.
Posiłek 3
13:00- Sam serek wiejski bez pieczywa i jakiś owoc
14:00 - Jestem w pracy (w pracy idzie drugi litr wody) i tak:
Posiłek 4
15:00- Kanapka z kiełbasą żywiecką z jajkiem gotowanym, sałata, szczypior, do tego puszka tuńczyka wymieszana z odrobiną majonezu, jakiś owoc, jeden actimel - PUSZKA TUŃCZYKA, CZTERY PLASTERKI KIELBASY, JEDNO JAJKO, LIŚĆ SALATY,TROSZKĘ SZCZYPIORKU
Posiłek 5
18:00- Kanapka z kiełbaską żywiecka z jajkiem gotowanym, sałata, pomidor, szczypior oraz Serek Wiejski do tego, trochę orzechów - CZTERY PLASTERKI KIELBASY, JEDNO JAJKO, LIŚĆ SALATY, DWA POMIDORY, TROSZKĘ SZCZYPIORKU, JEDEN SEREK WIEJSKI I TROSZKĘ ORZECHÓW OKOLO 40gr.
Posiłek 6
21:00- Trzy gotowane jajka oraz kromka chleba pełno ziarnistego ze słonecznikiem
23:30- Śpię
A tak by się przedstawiała moja dieta i godziny posiłków, gdy pracuję na rano czyli od 6:00 do 14:00
Posiłek 1
5:00 - Placek proteinowy a w nim: 2 całe jajka, 3 same białka bez żółtek, 100 gr. płatów owsianych, jeden banan i cynamon.
6:00 - Jestem w pracy (w pracy idzie litr wody) i tak:
Posiłek 2
7:30 - Sam serek wiejski bez pieczywa i jakiś owoc
Posiłek 3
10:00- Kanapka z kiełbasą żywiecką z jajkiem gotowanym, sałata, szczypior, do tego puszka tuńczyka wymieszana z odrobiną majonezu, jakiś owoc, jeden actimel - PUSZKA TUŃCZYKA, CZTERY PLASTERKI KIELBASY, JEDNO JAJKO, LIŚĆ SALATY,TROSZKĘ SZCZYPIORKU
Posiłek 4
13:00- Makaron z białym serem półtłustym to wszystko polane jednym actimelem i posypane cynamonem - 60gr. makaronu pół kostki sera białego półtłustego
14:30 - TRENING - 1 litr wody zawsze idzie podczas treningu
Posiłek 5
17:30- Kanapka z kiełbaską żywiecka z jajkiem gotowanym, sałata, pomidor, szczypior oraz Serek Wiejski do tego, trochę orzechów - CZTERY PLASTERKI KIELBASY, JEDNO JAJKO, LIŚĆ SALATY, DWA POMIDORY, TROSZKĘ SZCZYPIORKU, JEDEN SEREK WIEJSKI I TROSZKĘ ORZECHÓW OKOLO 40gr.
Posiłek 6
21:00- Trzy gotowane jajka oraz kromka chleba pełno ziarnistego ze słonecznikiem
23:30- Śpię
Proszę jeszcze raz zobaczyć obie diety i godziny posiłków czy wszystko się zgadza i czy jest dobrze ?.
Mam jeszcze takie pytanie jak np. przyrządzimy placka proteinowego wieczorem i zjemy go następnego dnia na śniadanie czy nie utraci on swoich wartości itd ??.
Co myślicie o jedzeniu surowego mięsa wszyscy mówią, że to zdrowe ale czy to jest dobre ??
Ja kupuje Serki Wiejskie w polskim sklepie a wy ?, czy można dostać serki w angielskich sklepach Asda, Tesco itd. Po prostu ostatnio szukałem w Asdzie i nie znalazłem, mają angole takie coś jak Serek Wiejski czy tam Cottage Cheese jeśli tak to gdzie go można kupić oprócz polskiego sklepu ??
w kazdym z wymienionych sklepow sa 'cottage cheese' poszukaj dokladnie. Ale mi do gustu nie przypadaja wogole. Jedyne ktore mi smakuja to te z Lidla. Inne maja wiecej wody niz sera
Zasady zywieniowe sa takie same niezaleznie od tego o ktorej wstajesz czy idziesz spac. Tak samo czy podobnie tez powinien wygladac posilek przed treningiem z rana jak i wieczorem. Jedyne co powinno sie roznic to w godzinach pozno wieczornych powinno byc mniej weglowodanow gdyz metabolizm zwalnia gdy przychodzi zmierzch.
Serki wiejskie tak jak napisal prezeso dostaniesz w kazdym brytyjskim markecie, ponadto Asda ma polski dzial, znajdziesz tam te same produkty co w polskim sklepie bo importuja z polski, moze jedynie nabialu brakowac i rzeczy ktore w lodowce trzeba trzymac.
Ja za surowym miesem nie przepadam, steka wolowego czy z owcy to zjem takiego polwypieczonego choc bardziej smakuje mi bardzo wypeczony.
Co do surowego czy polsurowego miesa to mozna jadac, tak samo ryby, musisz pamietac tylko o jednym, musi to byc swieze mieso, nie moze byc rozmrazane, najlepiej zeby bylo od rzeznika a nie z supermarketu bo tam rozne jaja robia jak sie data waznosci konczy i nigdy przenigdy nie jedz surowego czy polsurowego kurczaka bo sie salmonelli nabawisz szybciej niz Ci sie wydaje.
_________________ 'Nie wystarczy urodzic sie czlowiekiem, trzeba jeszcze byc czlowiekiem'
Witam mam takie pytanie do Was co jadacie na śniadanie ??. Ja męczę placka proteinowego już 7 tydzień ;/ dzień w dzień i już zaczyna mi bokiem wychodzić. Jak sobie z tym radzicie ? i co możecie innego równie pożywnego i z podobnymi właściwościami lub lepszymi polecić na śniadanko ?. Będę Wam bardzo wdzięczny bo nie wiem ile jeszcze pociągnę na tym placku z góry dzięki.
Jadlem placka proteinowego dzien w dzien od stycznia to pazdziernika i tez juz na niego patrzec nie moge.
Teraz jadam roznego rodzaju musli, w szafce mam chyba z 5 paczek roznego rodzaju ale zwracam uwage zeby jak nawiecej owsa i blonnika w musli bylo a jak najmniej cukru. Do tego bialko w prochu, owoc i zielona herbata. Tak wyglada obecnie moje sniadanie
Jadlem placka proteinowego dzien w dzien od stycznia to pazdziernika i tez juz na niego patrzec nie moge.
Teraz jadam roznego rodzaju musli, w szafce mam chyba z 5 paczek roznego rodzaju ale zwracam uwage zeby jak nawiecej owsa i blonnika w musli bylo a jak najmniej cukru. Do tego bialko w prochu, owoc i zielona herbata. Tak wyglada obecnie moje sniadanie
a z czym jesz to musli ? mleko z bialkiem czy bialko w proszku poprostu i na to jogurt ? czy na sucho dziobiesz jak ptaszek
Bialko z woda a chwile potem musli z mlekiem lub z mlekiem i woda. Czasem z jogurtem jak mnie ochota najdzie.
Ogolnie to wiem ze mleko najlepiej zmniejszyc do minimum ale nie wyobrazam sobie kawy bez mleka czy musli z sama woda. W mysl przyslowia 'szewc bez butow chodzi' wiedziec nie znaczy w 100% przestrzegac.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum