paker.co.uk

Paker.co.uk - Sklep, forum, porady
Suplementy i odżywki - Anglia, Szkocja, Walia, Irlandia

Powrót do sklepuPowrót do sklepu  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  FAQFAQ

Mapa GoogleMapa Google  Twój wirtualny trenerWirtualny trener  Twój wirtualny dietetykWirtualny Dietetyk  Twój wirtualny dietetykPrzelicznik miar

Poprzedni temat «» Następny temat
Nowa dietka i nowe suple
Autor Wiadomość
marcin 
zico74

Wales

Wysłany: 2008-09-25, 06:46   

Jeszcze pytanko,przy diecie na mase nie ma juz ladowania :( ??) Tak to czekalem przy odchudzaniu za niedziela jak dziecko za gwiazdka a teraz to ...,raczej chyba nie mozliwe co ??) Ile taki cykl na mase moze trwac?Czy 2 miesiace i tydzien wystarcza no i czy potem moge sobie zrobic przerwe swiateczno noworoczna?Jak pisalem jestem w polsce i zonka jest w szoku ze schudlem a nawet mowi ze za ostro poszedlem w dol ale ja ze spokojem odpowiadam ze trzeba bylo nie kazac mi przylatywac :wow: dlatego jade teraz ostro z dieta i treningiem na mase.bym zaomnial,jak odmiezam 100gram ryzu to przed czy po ugotowaniu.Pozdrawiam

Myszolap 
Osobisty Trener

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-09-25, 10:34   

Mozesz robic ladowania jezeli robisz mase na niskich weglach, pamietaj by dac wtedy wiekoszsc kalorii z tluszczy. Taka masa dobrze wychodzi jednak wolniej, Jeden uzytkownik z innego forum kiedys robil taka mase i rewelacyjne wyniki mial, jednak na orzechy fotrtune wydawal :D
Zrob sobie przerwe swiateczna hahaha jak jestes dobry chlopak przez 11 miesiecy jeden miesiac Ciebie z formy nie wybije, chyba ze na zawodach startujesz,jak nie to pamietaj, pracujesz ciezko, odpoczywaj rownie solidnie :D
Odmierzaj przed, pozniej jest napompowany woda, itp. wiec bedzie wazyl wiecej, z kolei kura po ugotowaniu mniej warzy, wiec zawsze surowe rzeczy odmierzaj.

Pozdrawiam

marcin 
zico74

Wales

Wysłany: 2008-09-25, 17:10   

Orzechy mam za darmo bo tesciowa ma 2 drzewa i az prosi bym zabral ich jak najwiecej.Ile gram dziennie musialbym ich zjesc ??) Takze bede mogl sobie pozwolic w niedziele na troszke wiecej no i bacznie bede sie przygladal czy wszystko za mocno w tluszcz nie idzie,jesli pojdzie to poobcinam troszke wegli a jak cos jeszcze by nie gralo to po prostu Was zapytam :lol: .Bo jak na razie Wasze wskazowki duuuuuuuuuzo mi pomogly.Zona zrobi mi zdjecia a ja w grudniu pokaze Wam roznice.Troche mam takie pytanko czy to zle ze suple mam juz zakupione tyle ze nie w sklepie PAKERA niee ??) Czy moge Wam napisac co kupilem i czy to dobry wybor czy po prostu pupa blada?Wiem ze to nie fair wiec jesli to glupie pytanie to przepraszam.

marcin 
zico74

Wales

Wysłany: 2008-09-25, 17:40   

Planuje zrobic sobie silownie w piwnicy i mam pytanko ktory atlasik byscie mi polecili bo wybor jest tak duzy ze nie wiem ??) Chce go kupic oczywiscie w PL i taki by nie kosztowal majatek a byl funkcjonalny.Do tego kupie laweczke ktora mam mniej wiecej upatrzona na allegro,prosze mi doradzic jaki wybor bylby trafny.

t800 
Admin i trener

United Kingdom

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-09-25, 19:43   

Oczywiście że możesz napisać jakie masz suple.A co do ilości orzechów to nie radze jeść więcej niż 150 g dziennie :)

marcin 
zico74

Wales

Wysłany: 2008-09-25, 20:01   

TJ;MAGNUM 8000 GAINER TREC,DEXTROSA MONOHYDRATE PLUS,CREAPURE CITRATE OLIMP,BCAA MEGA CAPS OLIMP,GLUTAMINE MEGA CAPS 1400 OLIMP.OCENCIE JAK TO WYGLADA JESLI MOZNA ,JA OBIECUJE ZE NASTEPNY ZAKUP BEDZIE Z PAKERA.DZIEKI ZA WYROZUMIALOSC I POZDRAWIAM.

t800 
Admin i trener

United Kingdom

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-09-25, 21:01   

Z tych wszystkich supli 2 ostatnie są oki :) Magnum to same węglowodany,dekstroza.... no ja bym nie brał :)

abyss 
Moderator

Wales

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-09-26, 00:56   

marcin napisał/a:
Planuje zrobic sobie silownie w piwnicy i mam pytanko ktory atlasik byscie mi polecili bo wybor jest tak duzy ze nie wiem ??) Chce go kupic oczywiscie w PL i taki by nie kosztowal majatek a byl funkcjonalny.Do tego kupie laweczke ktora mam mniej wiecej upatrzona na allegro,prosze mi doradzic jaki wybor bylby trafny.

Kupowac atlas w polsce ??) Przeciez takie rzeczy tam podobnie co w UK kosztuja a potem jeszcze trzeba za transport zaplacic a to pare kilogramow wazy.

Swoja droga nie polecam Ci takiego typowego atlasu ale laweczke z wyciagiem sztanga i hantelkami, wolne ciezary czyli sztanga i hantle sa duzo lepsze niz atlasy. Poza tym jak sila przybedzie to zawsze mozesz dokupic krazkow a do atlasu juz nie tak latwo.

Tu masz cos takiego o czym mowie za 99 funtow http://www.argos.co.uk/st...%7C10199538.htm

A tu do tego sztanga i sztangielki z obciazeniem za kolejne 59 funow http://www.argos.co.uk/st...%7C10199526.htm

Jak masz cos konkretnego upatrzonego to dawaj linki to Ci skrobne co o tym mysle ale na Twoim miejscu rozejrzalbym sie jeszcze na brytyjskim e-bau bo moze sie trafic ze taniej w UK dostaniesz.

abyss 
Moderator

Wales

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-09-26, 01:11   

marcin napisał/a:
TJ;MAGNUM 8000 GAINER TREC,DEXTROSA MONOHYDRATE PLUS,CREAPURE CITRATE OLIMP,BCAA MEGA CAPS OLIMP,GLUTAMINE MEGA CAPS 1400 OLIMP.OCENCIE JAK TO WYGLADA JESLI MOZNA ,JA OBIECUJE ZE NASTEPNY ZAKUP BEDZIE Z PAKERA.DZIEKI ZA WYROZUMIALOSC I POZDRAWIAM.

Tak jak napisal t800 bcaa i glutamina jest ok bo w tym ciezko o widoczne roznice miedzy firmami, chociaz jesli glutamina to najlepiej n-acetylowana a firma ma juz mniejsze znaczenie.
Dextroza tak samo bo to poprostu cukier wiec firma nie ma az takiego znaczenia ale jesli o kreatyny chodzi to Olimp nie ma startu do amerykanskich kreatyn i jakosci tych kreatyn.

Choc powiem Ci ze na start ta kreatyna w zupelnosci Ci starczy, moja pierwsza kreatyna byla tez z Olimpu i bylo dobrze, jak nastepna wezmiesz z BSN albo Universala to zobaczysz roznice i bedziesz wiedzial o czym pisze.

Z Magnum i dextroza uwazaj z dawkami bo dopiero co sie odchudzales a na gainerze i dextorzie nie trudno zlapac brzuch, jak juz bedziesz mial zaczac brac to zapytaj o rozpiske jak to wszystko brac. Magnum tez zawiera kreatyne wiec tym bardziej zapytaj zanim zaczniesz brac zeby z nia nie przesadzic. Ale zanim zaczniesz to brac to skompletuj lepiej te ciezary i uloz sobie porzadny trening i diete zeby potencjalu kreatyny nie zmarnowac.

A tak z ciekawosci to napisz ile dales za caly zestaw to sprawdze ile podobny zestaw tyle ze amerykanskich firm kosztowalby w sklepie pakera. Przy obecnych cenach olimpu i kursie funta nie zdziwie sie jak wyjdzie taniej w UK. I napisz jakiej wielkosci masz to magnum.

abyss 
Moderator

Wales

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-09-26, 01:16   

t800 napisał/a:
dekstroza.... no ja bym nie brał :)

A czemu bys nie bral, tluszczyku sie boimy :P

No a na powaznie to powiedz ze nigdy po treningach nie uzupelniales zapasu glikogenu cukrami?

marcin 
zico74

Wales

Wysłany: 2008-09-26, 11:02   

Ja wracam do PL na stale przed swietami a w piwnicy naszego domu zrobie sobie silownie.Chce ja zrobic fachowo tak by bylo tam to co jest najbardziej potrzebne w silowni.Myslalem ze atlas tez musi byc ale jesli nie musi to sianko zaoszczedze :) .Do swiat bede cwiczyl w silowni w UK.Okres miedzy swietami a nowym rokiem poswiece na jej urzadzanie.Dokupie sztang i hantli plus laweczki mysle ze bedzie ok.Doradzcie mi jaki sprzet bylby najlepszy.

Co do supli ktore kupilem,podaje dawkowanie;MAGNUM 8000 banan 4000g,Zalecana dawka dzienna to około 200g - 300 g. Preparat należy stosować najlepiej w dawkach podzielonych 3-4 razy dziennie po 70-100 g preparatu.Węglowodany / Vitalmax
DEXTROZA MONOHYDRATE PLUS 1230G,30 - 40 g rozpuścić w szklance wody. Taką porcję należy wypić do każdej dawki kreatyny. W przypadku stosowania preparatu VITALMAX DEXTROZA PLUS bez łączenia z kreatyną, należy porcję wypijać bezpośrednio po treningu.CREAPURE CITRATE Zalecana dzienna porcja: 4 kapsułki 3 razy dziennie - przed śniadaniem, po treningu i przed snem.BCAA MEGA CAPSZalecana dzienna porcja: 5 kapsułek 3 razy dziennie przed śniadaniem, przed treningiem, po treningu lub przed snem.GLUTAMINE MEGA CAPS 1400Zalecana dzienna porcja: 3 kapsułki 2-3 razy dziennie przed śniadaniem po treningu i przed snem.Tak to mam brac czy zmienic dawki?

Mam jeszcze inny pomysl,moge teraz zrobic zakup w pakerze waszych supli a te ktore mam teraz zostawie na potem.Zalezy mi bardzo na efektach i nie ma to dla mnie znaczenia.Produkty ktore juz mam i tak wykorzystam a i tak potem bede musial dokupic wiec jesli tak byloby lepiej to zloze zamowienie.Pozdrawiam.Pisze w ratach bo komp mi sie wiesza - nie przejmuj sie, MODy czuwaja hahaMyszołap.Pozdrawiam.

abyss 
Moderator

Wales

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-09-26, 12:34   

Prawda jest taka ze to czego potrzebujesz to sztanga i sztangielki, masa najlepiej idzie na wolnych ciezarach a nie atlasach.

Do tego potrzebujesz laweczke z regulowanym skosem i wyciagiem np. taka jak Ci podalem i drazek przymocowany do sciany na ktorym bedziesz sie mogl podciagac i unosic nogi wiszac i to w zupelnosci starczy Ci aby cwiczyc i rosnac.

Jesli do tego dokupisz stojak na ciezary zeby latwiej bylo przysiady czy wyciskanie zolnierskie robic, modlitewnik, skosna lawke do robienia brzucha czy expander to z pewnoscia sie przyda ale bez tego tez da sie cwiczyc i zyc.

Spojrz na plan treningowy z ksiazki Arnolda ktory tu zamiescilem tam wszystkie cwiczenia sa na wolnych ciezarach a jedyny dodatkowy sprzet to lawka, drazek do podciagania sie i maszyna na ktorej zginasz uda zeby dwuglowe ud cwiczyc.
http://www.forum.paker.co...er.htm?u=86&t=3

Dawkowanie tych supli bedzie wygladac troche inaczej, jesli zaczalbys magnum brac tak jak pisza i dextroze do kazdej dawki kreatyny to mysle ze po skonczeniu cyklu mialbys wiecej tluszczu na sobie niz jak zaczynales cwiczyc. Ale rozpisz mniej wiecej diete i trening to rozpisze Ci do tego dawkowanie tych supli. Tyle ze tak jak wczesniej pisalem, nie bierz sie za kreatyne dopoki nie bedziesz mial regularnych treningow i wszystkiego poukladanego bo szkoda jej potencjalu marnowac.

Co do supli to nie przejmuj sie tym az tak, wierze ze jeszcze nie raz cos kupisz w sklepie pakera wiec nie ma sensu kupowac zeby kupowac, aczkolwiek bialko czy witaminy czy omega 3-6-9 jak najbardziej mozesz kupic bo z tego co widze to ich nie masz.

No i napisz ile za to zaplaciles bo naprawde ciekaw az jestem.

marcin 
zico74

Wales

Wysłany: 2008-09-26, 17:00   

Zaplacilem 122f,o tym zapomnialem napisac.Moj posilek to tak przez caly tydzien,rano 100g musli wymieszane z mlekiem 2 sniadanie to 2 kromki razowego chleba i jakies warzywo,obiad to 100gram cyca z kury i ryz lub makaron,potem to 2 banany 1,5h przed treningiem,po treningu kolacja to duuuzo surowki plus kromka chleba troszke twarozku,a przed snem to puszka tunczyka i 2 pomidory.Troche chaotycznie ale inaczej nie umiem.

marcin 
zico74

Wales

Wysłany: 2008-09-26, 17:10   

Znowu sie skurczybyk rozlaczyl ale zdazylem.Do tego codzien wcinam ze 3 jaja.Witaminki mam juz te za 13funtow tylko co tak konkretniej musialbym dokupic by bylo ok i jak mam te suple ktore juz kupilem zazywac?Abyss jestes moim zbawca i nie mysl ze jestem cieply :lol: POZDRO DLA WSZYSTKICH

t800 
Admin i trener

United Kingdom

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-09-26, 19:56   

Dekstroza po treningu oki,ale max 20g. na pewno nie 50g.Uzupelniam niedobory wegli.Od razu po prteningu pije sok pomaranczowy z bcaa :)

Odpowiedz do tematu