|
Nowa dietka i nowe suple |
| Autor |
Wiadomość |
marcin
zico74

Wiek: 34 Dołączył: 07 Lip 2008 Posty: 133 Skąd: llanidloes
|
Wysłany: 2008-09-25, 06:46
|
|
|
Jeszcze pytanko,przy diecie na mase nie ma juz ladowania Tak to czekalem przy odchudzaniu za niedziela jak dziecko za gwiazdka a teraz to ...,raczej chyba nie mozliwe co Ile taki cykl na mase moze trwac?Czy 2 miesiace i tydzien wystarcza no i czy potem moge sobie zrobic przerwe swiateczno noworoczna?Jak pisalem jestem w polsce i zonka jest w szoku ze schudlem a nawet mowi ze za ostro poszedlem w dol ale ja ze spokojem odpowiadam ze trzeba bylo nie kazac mi przylatywac dlatego jade teraz ostro z dieta i treningiem na mase.bym zaomnial,jak odmiezam 100gram ryzu to przed czy po ugotowaniu.Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Myszolap
Osobisty Trener

Pomógł: 20 razy Wiek: 24 Dołączył: 25 Maj 2008 Posty: 430 Skąd: Henley
Grupy: Paker Team
|
Wysłany: 2008-09-25, 10:34
|
|
|
Mozesz robic ladowania jezeli robisz mase na niskich weglach, pamietaj by dac wtedy wiekoszsc kalorii z tluszczy. Taka masa dobrze wychodzi jednak wolniej, Jeden uzytkownik z innego forum kiedys robil taka mase i rewelacyjne wyniki mial, jednak na orzechy fotrtune wydawal
Zrob sobie przerwe swiateczna hahaha jak jestes dobry chlopak przez 11 miesiecy jeden miesiac Ciebie z formy nie wybije, chyba ze na zawodach startujesz,jak nie to pamietaj, pracujesz ciezko, odpoczywaj rownie solidnie
Odmierzaj przed, pozniej jest napompowany woda, itp. wiec bedzie wazyl wiecej, z kolei kura po ugotowaniu mniej warzy, wiec zawsze surowe rzeczy odmierzaj.
Pozdrawiam |
_________________ Ortodoksyjnosc to niemyslenie, brak potrzeby myslenia, ortodoksyjnosc to nieswiadomosc |
|
|
|
 |
marcin
zico74

|
Wysłany: 2008-09-25, 17:10
|
|
|
Orzechy mam za darmo bo tesciowa ma 2 drzewa i az prosi bym zabral ich jak najwiecej.Ile gram dziennie musialbym ich zjesc Takze bede mogl sobie pozwolic w niedziele na troszke wiecej no i bacznie bede sie przygladal czy wszystko za mocno w tluszcz nie idzie,jesli pojdzie to poobcinam troszke wegli a jak cos jeszcze by nie gralo to po prostu Was zapytam .Bo jak na razie Wasze wskazowki duuuuuuuuuzo mi pomogly.Zona zrobi mi zdjecia a ja w grudniu pokaze Wam roznice.Troche mam takie pytanko czy to zle ze suple mam juz zakupione tyle ze nie w sklepie PAKERA Czy moge Wam napisac co kupilem i czy to dobry wybor czy po prostu pupa blada?Wiem ze to nie fair wiec jesli to glupie pytanie to przepraszam. |
|
|
|
 |
marcin
zico74

|
Wysłany: 2008-09-25, 17:40
|
|
|
Planuje zrobic sobie silownie w piwnicy i mam pytanko ktory atlasik byscie mi polecili bo wybor jest tak duzy ze nie wiem Chce go kupic oczywiscie w PL i taki by nie kosztowal majatek a byl funkcjonalny.Do tego kupie laweczke ktora mam mniej wiecej upatrzona na allegro,prosze mi doradzic jaki wybor bylby trafny. |
|
|
|
 |
t800
Admin i trener

Pomógł: 58 razy Wiek: 31 Dołączył: 12 Mar 2008 Posty: 1022 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 2008-09-25, 19:43
|
|
|
Oczywiście że możesz napisać jakie masz suple.A co do ilości orzechów to nie radze jeść więcej niż 150 g dziennie |
|
|
|
 |
marcin
zico74

|
Wysłany: 2008-09-25, 20:01
|
|
|
| TJ;MAGNUM 8000 GAINER TREC,DEXTROSA MONOHYDRATE PLUS,CREAPURE CITRATE OLIMP,BCAA MEGA CAPS OLIMP,GLUTAMINE MEGA CAPS 1400 OLIMP.OCENCIE JAK TO WYGLADA JESLI MOZNA ,JA OBIECUJE ZE NASTEPNY ZAKUP BEDZIE Z PAKERA.DZIEKI ZA WYROZUMIALOSC I POZDRAWIAM. |
|
|
|
 |
t800
Admin i trener

|
Wysłany: 2008-09-25, 21:01
|
|
|
Z tych wszystkich supli 2 ostatnie są oki Magnum to same węglowodany,dekstroza.... no ja bym nie brał |
|
|
|
 |
abyss
Moderator

Pomógł: 123 razy Wiek: 26 Dołączył: 30 Cze 2008 Posty: 1294 Skąd: Cardiff
|
Wysłany: 2008-09-26, 00:56
|
|
|
| marcin napisał/a: | Planuje zrobic sobie silownie w piwnicy i mam pytanko ktory atlasik byscie mi polecili bo wybor jest tak duzy ze nie wiem Chce go kupic oczywiscie w PL i taki by nie kosztowal majatek a byl funkcjonalny.Do tego kupie laweczke ktora mam mniej wiecej upatrzona na allegro,prosze mi doradzic jaki wybor bylby trafny. |
Kupowac atlas w polsce Przeciez takie rzeczy tam podobnie co w UK kosztuja a potem jeszcze trzeba za transport zaplacic a to pare kilogramow wazy.
Swoja droga nie polecam Ci takiego typowego atlasu ale laweczke z wyciagiem sztanga i hantelkami, wolne ciezary czyli sztanga i hantle sa duzo lepsze niz atlasy. Poza tym jak sila przybedzie to zawsze mozesz dokupic krazkow a do atlasu juz nie tak latwo.
Tu masz cos takiego o czym mowie za 99 funtow http://www.argos.co.uk/st...%7C10199538.htm
A tu do tego sztanga i sztangielki z obciazeniem za kolejne 59 funow http://www.argos.co.uk/st...%7C10199526.htm
Jak masz cos konkretnego upatrzonego to dawaj linki to Ci skrobne co o tym mysle ale na Twoim miejscu rozejrzalbym sie jeszcze na brytyjskim e-bau bo moze sie trafic ze taniej w UK dostaniesz. |
_________________ 'Nie wystarczy urodzic sie czlowiekiem, trzeba jeszcze byc czlowiekiem' |
|
|
|
 |
abyss
Moderator

|
Wysłany: 2008-09-26, 01:11
|
|
|
| marcin napisał/a: | | TJ;MAGNUM 8000 GAINER TREC,DEXTROSA MONOHYDRATE PLUS,CREAPURE CITRATE OLIMP,BCAA MEGA CAPS OLIMP,GLUTAMINE MEGA CAPS 1400 OLIMP.OCENCIE JAK TO WYGLADA JESLI MOZNA ,JA OBIECUJE ZE NASTEPNY ZAKUP BEDZIE Z PAKERA.DZIEKI ZA WYROZUMIALOSC I POZDRAWIAM. |
Tak jak napisal t800 bcaa i glutamina jest ok bo w tym ciezko o widoczne roznice miedzy firmami, chociaz jesli glutamina to najlepiej n-acetylowana a firma ma juz mniejsze znaczenie.
Dextroza tak samo bo to poprostu cukier wiec firma nie ma az takiego znaczenia ale jesli o kreatyny chodzi to Olimp nie ma startu do amerykanskich kreatyn i jakosci tych kreatyn.
Choc powiem Ci ze na start ta kreatyna w zupelnosci Ci starczy, moja pierwsza kreatyna byla tez z Olimpu i bylo dobrze, jak nastepna wezmiesz z BSN albo Universala to zobaczysz roznice i bedziesz wiedzial o czym pisze.
Z Magnum i dextroza uwazaj z dawkami bo dopiero co sie odchudzales a na gainerze i dextorzie nie trudno zlapac brzuch, jak juz bedziesz mial zaczac brac to zapytaj o rozpiske jak to wszystko brac. Magnum tez zawiera kreatyne wiec tym bardziej zapytaj zanim zaczniesz brac zeby z nia nie przesadzic. Ale zanim zaczniesz to brac to skompletuj lepiej te ciezary i uloz sobie porzadny trening i diete zeby potencjalu kreatyny nie zmarnowac.
A tak z ciekawosci to napisz ile dales za caly zestaw to sprawdze ile podobny zestaw tyle ze amerykanskich firm kosztowalby w sklepie pakera. Przy obecnych cenach olimpu i kursie funta nie zdziwie sie jak wyjdzie taniej w UK. I napisz jakiej wielkosci masz to magnum. |
_________________ 'Nie wystarczy urodzic sie czlowiekiem, trzeba jeszcze byc czlowiekiem' |
|
|
|
 |
abyss
Moderator

|
Wysłany: 2008-09-26, 01:16
|
|
|
| t800 napisał/a: | dekstroza.... no ja bym nie brał |
A czemu bys nie bral, tluszczyku sie boimy
No a na powaznie to powiedz ze nigdy po treningach nie uzupelniales zapasu glikogenu cukrami? |
|
|
|
 |
marcin
zico74

|
Wysłany: 2008-09-26, 11:02
|
|
|
Ja wracam do PL na stale przed swietami a w piwnicy naszego domu zrobie sobie silownie.Chce ja zrobic fachowo tak by bylo tam to co jest najbardziej potrzebne w silowni.Myslalem ze atlas tez musi byc ale jesli nie musi to sianko zaoszczedze .Do swiat bede cwiczyl w silowni w UK.Okres miedzy swietami a nowym rokiem poswiece na jej urzadzanie.Dokupie sztang i hantli plus laweczki mysle ze bedzie ok.Doradzcie mi jaki sprzet bylby najlepszy.
Co do supli ktore kupilem,podaje dawkowanie;MAGNUM 8000 banan 4000g,Zalecana dawka dzienna to około 200g - 300 g. Preparat należy stosować najlepiej w dawkach podzielonych 3-4 razy dziennie po 70-100 g preparatu.Węglowodany / Vitalmax
DEXTROZA MONOHYDRATE PLUS 1230G,30 - 40 g rozpuścić w szklance wody. Taką porcję należy wypić do każdej dawki kreatyny. W przypadku stosowania preparatu VITALMAX DEXTROZA PLUS bez łączenia z kreatyną, należy porcję wypijać bezpośrednio po treningu.CREAPURE CITRATE Zalecana dzienna porcja: 4 kapsułki 3 razy dziennie - przed śniadaniem, po treningu i przed snem.BCAA MEGA CAPSZalecana dzienna porcja: 5 kapsułek 3 razy dziennie przed śniadaniem, przed treningiem, po treningu lub przed snem.GLUTAMINE MEGA CAPS 1400Zalecana dzienna porcja: 3 kapsułki 2-3 razy dziennie przed śniadaniem po treningu i przed snem.Tak to mam brac czy zmienic dawki?
Mam jeszcze inny pomysl,moge teraz zrobic zakup w pakerze waszych supli a te ktore mam teraz zostawie na potem.Zalezy mi bardzo na efektach i nie ma to dla mnie znaczenia.Produkty ktore juz mam i tak wykorzystam a i tak potem bede musial dokupic wiec jesli tak byloby lepiej to zloze zamowienie.Pozdrawiam.Pisze w ratach bo komp mi sie wiesza - nie przejmuj sie, MODy czuwaja hahaMyszołap.Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
abyss
Moderator

|
Wysłany: 2008-09-26, 12:34
|
|
|
Prawda jest taka ze to czego potrzebujesz to sztanga i sztangielki, masa najlepiej idzie na wolnych ciezarach a nie atlasach.
Do tego potrzebujesz laweczke z regulowanym skosem i wyciagiem np. taka jak Ci podalem i drazek przymocowany do sciany na ktorym bedziesz sie mogl podciagac i unosic nogi wiszac i to w zupelnosci starczy Ci aby cwiczyc i rosnac.
Jesli do tego dokupisz stojak na ciezary zeby latwiej bylo przysiady czy wyciskanie zolnierskie robic, modlitewnik, skosna lawke do robienia brzucha czy expander to z pewnoscia sie przyda ale bez tego tez da sie cwiczyc i zyc.
Spojrz na plan treningowy z ksiazki Arnolda ktory tu zamiescilem tam wszystkie cwiczenia sa na wolnych ciezarach a jedyny dodatkowy sprzet to lawka, drazek do podciagania sie i maszyna na ktorej zginasz uda zeby dwuglowe ud cwiczyc.
http://www.forum.paker.co...er.htm?u=86&t=3
Dawkowanie tych supli bedzie wygladac troche inaczej, jesli zaczalbys magnum brac tak jak pisza i dextroze do kazdej dawki kreatyny to mysle ze po skonczeniu cyklu mialbys wiecej tluszczu na sobie niz jak zaczynales cwiczyc. Ale rozpisz mniej wiecej diete i trening to rozpisze Ci do tego dawkowanie tych supli. Tyle ze tak jak wczesniej pisalem, nie bierz sie za kreatyne dopoki nie bedziesz mial regularnych treningow i wszystkiego poukladanego bo szkoda jej potencjalu marnowac.
Co do supli to nie przejmuj sie tym az tak, wierze ze jeszcze nie raz cos kupisz w sklepie pakera wiec nie ma sensu kupowac zeby kupowac, aczkolwiek bialko czy witaminy czy omega 3-6-9 jak najbardziej mozesz kupic bo z tego co widze to ich nie masz.
No i napisz ile za to zaplaciles bo naprawde ciekaw az jestem. |
|
|
|
 |
marcin
zico74

|
Wysłany: 2008-09-26, 17:00
|
|
|
| Zaplacilem 122f,o tym zapomnialem napisac.Moj posilek to tak przez caly tydzien,rano 100g musli wymieszane z mlekiem 2 sniadanie to 2 kromki razowego chleba i jakies warzywo,obiad to 100gram cyca z kury i ryz lub makaron,potem to 2 banany 1,5h przed treningiem,po treningu kolacja to duuuzo surowki plus kromka chleba troszke twarozku,a przed snem to puszka tunczyka i 2 pomidory.Troche chaotycznie ale inaczej nie umiem. |
|
|
|
 |
marcin
zico74

|
Wysłany: 2008-09-26, 17:10
|
|
|
Znowu sie skurczybyk rozlaczyl ale zdazylem.Do tego codzien wcinam ze 3 jaja.Witaminki mam juz te za 13funtow tylko co tak konkretniej musialbym dokupic by bylo ok i jak mam te suple ktore juz kupilem zazywac?Abyss jestes moim zbawca i nie mysl ze jestem cieply POZDRO DLA WSZYSTKICH |
|
|
|
 |
t800
Admin i trener

|
Wysłany: 2008-09-26, 19:56
|
|
|
Dekstroza po treningu oki,ale max 20g. na pewno nie 50g.Uzupelniam niedobory wegli.Od razu po prteningu pije sok pomaranczowy z bcaa |
|
|
|
 |
|
|