|
Pomoc w odżywianiu |
| Autor |
Wiadomość |
t800
Admin i trener

Pomógł: 58 razy Wiek: 31 Dołączył: 12 Mar 2008 Posty: 1022 Skąd: Łódź
Grupy: Paker Team
|
Wysłany: 2008-08-23, 20:14
|
|
|
| Tribulus + ZMA to świetne połączenie.Sam Tribulus nie na każdego działa ( np. na mnie )Shock Therapy - 1008g bierzesz tylko w dni treningowe.Jeżeli masz takie problemy z jedzeniem to kup sobie białko i uzupełniaj nim niedobory do około 2 g. na kg/mc. |
|
|
|
 |
Diablos

Wiek: 24 Dołączył: 21 Sie 2008 Posty: 14 Skąd: Łódź/Wellingborough
|
Wysłany: 2008-08-23, 20:45
|
|
|
| Tribulus już do mnie jedzie a teraz dokupiłem ZMA jak dawkować te produkty?? |
|
|
|
 |
t800
Admin i trener

|
Wysłany: 2008-08-23, 23:35
|
|
|
| Tak jak jest napisane w opisie produktów.Czyli ZMA przed snem a Tribulus 1-3 kapsułkek dziennie wraz z posiłkiem. (zalezy od firmy ) |
|
|
|
 |
Myszolap
Osobisty Trener

Pomógł: 20 razy Wiek: 24 Dołączył: 25 Maj 2008 Posty: 429 Skąd: Henley
|
Wysłany: 2008-08-24, 05:15
|
|
|
Wczoraj wlasnie (strasznie nuudny dzien na silowni byl), czytalem duuuzo badan i wykazalo, ze nie ma dowodu, by 1.5 - 1.8 g bialka na kilogram masy ciala, dla sportowcow robil jakakolwiek roznice w budowaniu masy miesniowej i odpowiednim odzywianiu ciala, kosci itp. Co wiecej, atleci zazywajacy porcje 1g/kgmc zbudowali taka sama mase miesniowa co Ci zazywajacy 2g/kgmc, wiec ustaw na 1.8 i bedzie git, ja jak skoncze ta redukcje to bede na mniej wiecej takich proporcjach jechal.
Pozdrawiam |
_________________ Ortodoksyjnosc to niemyslenie, brak potrzeby myslenia, ortodoksyjnosc to nieswiadomosc |
|
|
|
 |
abyss
Moderator

Pomógł: 123 razy Wiek: 26 Dołączył: 30 Cze 2008 Posty: 1294 Skąd: Cardiff
|
Wysłany: 2008-08-24, 08:38
|
|
|
| Myszolap nie obraz sie ale jakis czas temu czytalem ze francuscy naukowcy udowodnili ze telewizory i monitory kineskopowe nie psuja wzroku i dopiero 600 lat siedzenia przed monitorem znacznie wpyneloby na pogorszenie wzroku. To nie jest zart, powaznie czytalem taki artyykul, wydaje sie smieszne co? Wiec do takich badan ktore lamia wszystkie znane zasady i podwazaja setki inych badan to podchodze z rezerwa. |
_________________ 'Nie wystarczy urodzic sie czlowiekiem, trzeba jeszcze byc czlowiekiem' |
|
|
|
 |
Myszolap
Osobisty Trener

|
Wysłany: 2008-08-24, 09:21
|
|
|
Akurat, ze 1,8g na kilogram to biore calkowicie powaznie, bzdura jest 2,5g dla mnie, jezeli nie masz na celu uzywania ketonow, lub nie jedziesz na koksie Ludzie naprawde przesadzaja z bialkiem, nie uwazasz? z rezerwa podchodze do tego 1g, musze znalezc zrodlo, rok wydania i jacy sportowcy, ale 1.8 wystarczajacy, uwazam za sluszne.
Pozdrawiam |
_________________ Ortodoksyjnosc to niemyslenie, brak potrzeby myslenia, ortodoksyjnosc to nieswiadomosc |
|
|
|
 |
abyss
Moderator

|
Wysłany: 2008-08-24, 09:27
|
|
|
Zgodze sie z Toba w 100%
1gr to ok dla normalnego czlowieka ale za malo dla kulturysty naszego pokroju a 2,5 to znow za duzo. |
_________________ 'Nie wystarczy urodzic sie czlowiekiem, trzeba jeszcze byc czlowiekiem' |
|
|
|
 |
Myszolap
Osobisty Trener

|
Wysłany: 2008-08-24, 10:36
|
|
|
| abyss napisał/a: | | kulturysty naszego pokroju |
przepraszam,musialem |
|
|
|
 |
Diablos

|
Wysłany: 2008-08-24, 14:32
|
|
|
| Co do treningu to stosuje trening Myszołapa "2 miesiące na siłowni" podoba mi się zestaw ćwiczeń i sądze że pomoże zrzucić troche tłuszczyku + nabiore siły. |
|
|
|
 |
abyss
Moderator

|
Wysłany: 2008-08-24, 16:34
|
|
|
| Myszolap napisał/a: | | abyss napisał/a: | | kulturysty naszego pokroju |
przepraszam,musialem |
Wiesz o co mi chodzilo
A jak nie to Ci napisze, chodzilo mi o to ze nie cwiczymy profesjonalnie zeby w zawodach startowac ale jednak wiemy co nieco i cwiczymy dosci intensywnie i poprawnie |
|
|
|
 |
t800
Admin i trener

|
Wysłany: 2008-08-25, 09:09
|
|
|
| Uważam że 2 g na kg/mc są w zupełności wystarczające.Ja jak wszedłem na 3 to zacząłem się zalewać . |
|
|
|
 |
Diablos

|
Wysłany: 2008-09-05, 07:40
|
|
|
| Biorę już około tygodnia tribulusa i zma,może się wypowiem na ten temat więc tribulus nie daje mi jakiejś strasznej chęci do ćwiczeń jaką miałem taka mam jedno co można o nim powiedzieć to to że spalam trochę tłuszczyku co do ZMA zgodnie z zaleceniami biorę przed snem i lepiej mi się śpi więc to jest ok.Napiszcie mi tylko jaki trening zacząć po skończeniu tego "2 miesiące na siłowni" ? |
|
|
|
 |
abyss
Moderator

|
Wysłany: 2008-09-05, 11:11
|
|
|
Rozumiem ze Twoim celem jest glownie masa, tak? Masz jakies priorytety czyli np barki rozbudowac szybciej niz wszystko inne?
Nie ma jakiegos uniwersalnego schematu jaki trening teraz, jak juz masz jakies doswiadczenie na silowni to teraz mozesz sam wybierac. Oczywiscie wybor masz ograniczony bo TBS czy Westside Barbell to nie polecilbym Ci za bardzo ale masz spora game treningow w ktore mozesz uderzyc.
Glowny wybor to miedzy treningiem calego ciala FBW a treningiem dzielonym SPLIT.
Jak juz sie zdecydujesz to potem masz kolejny dylemat czyli:
FBW - czy zastosowac HST, a moze 5x5, a moze tradycyjny FBW lub jakis inny
SPLIT - I jak tu podzielic grupy, moze tradycyjnia klata bic, nogi barki i plecy tric a moze zastosowac jakis gotowy plan np. Weidera na supermase i supersile, a moze trening push and Pull czyli w jeden dzien wyciskania a w inny ciagi i podciagania.
Wymienilem zaledwie pare mozliwosci ktore na szybko mi do glowy przyszly i zapewne Tobie troche namotalem w glowie ale wlasnie o to mi chodzilo. Bo najlepiej zebys poprzegladal na necie treningi, w wirtualnym trenerze na forum tez juz jest kilka do przejzenia i zobaczyl sam. Moze cos ci sie spodoba, a moze na silowni juz masz jakies ulubione cwiczenia i chcialbys je w trening wkomponowac a moze widziales jak ktos inny cwiczy i jakies dziwne zasady ma i nie wiesz co to za trening a chcialbys sprobowac.
Mysle ze podstawa to zeby trening sprawial przyjemnosc i byly efekty. Skoro nie wiesz jeszcze jaki tym treningu daje Ci najlepsze efekty, a na kazdego co innego dziala lepiej i kazdy co innego chwali, to proponuje probowac, np teraz 6 tygodni robic HST, potem 6 tygodni treningu dzielonego, itp itd
Wazna sprawa to zeby zawsze miedzy cyklami znalazl sie tydzien calkowitej przerwy lub trening regeneracyjny, w tym czasie mozesz pobiegac, poplywac, dobrze jest pojsc do sauny czy masazysty, w ten sposob kazdy nowy cykl bedziesz zaczynal zregenerowany i pelen energii a kazdy kolejny cykl bedzie mniejszym lub wiekszym sukcesem, wiem ze czasem ciezko jest sie oderwac od silowni na tydzien a czasem ten tydzien przerwy wydluza sie do miesiaca ale jesli masz wysoka samodyscypline i wlasciwie odpoczywal miedzy cyklami po tygodniu wracal na silownie to przyrosty beda duzo lepsze niezaleznie od tego jaki trening wybierzesz.. |
|
|
|
 |
t800
Admin i trener

|
Wysłany: 2008-09-05, 14:55
|
|
|
Wlasnie skończyłem trening na priorytet barków i wieczorem go wrzucę.Sam nim ćwiczyłem i efekty niesamowite.Bardzo poprawiłem bok i tył.Tak wiec kolo 22 będzie wrzucony do treningów. |
|
|
|
 |
Diablos

|
Wysłany: 2008-09-05, 20:13
|
|
|
Jeszcze jak w Polsce ćwiczyłem to po 3 miesiącach "zabawy" stosowałem tradycyjny dzielony klatka bic, plecy tric, barki nogi.Ulubionych ćwiczeń nie mam ale wiem że dobrze ćwiczyłem jeśli czuje mięsień cały dzień po porządnym treningu Poszukam i wybiore coś na mase. |
|
|
|
 |
|
|