Witam mam dość duży problem jeśli chodzi o odżywianie zresztą mam tak od czasu jak byłem młodziutki,jakaś blokada psychiczna która przeszkadza w jedzeniu większości potraw co oznacza dla mnie trudności z dietą ponieważ wróciłem na siłownie a ćwiczyłem z przerwami w Polsce pytam się doświadczonych ludzi o pomoc,przy okazji pozdrawiam wszystkich z Łodzi Więc chodzi mi o to,że nie rusze sera czy to białego czy żółtego,pomidorów,ryb z puszki tylko filety lub paluszki rybne a czytałem w którymś z postów że paluszki to shit :p wygląda na to że żadnej diety nie moge sobie ustalić-dobrze że kurczaka lubie.W Anglii przytyłem 8kg ważyłem 72 co jest ok na mój wzrost ale przy wadze 80ciu kg już mi malutki brzusio urósł (uwielbiam słodycze) i chce go zrzucić + zacząć jakoś wyglądać bo nie jestem zadowolony ze swojej budowy ciała w tej chwili :-/ Kupiłem sobie kreatynkę tak aby pomóc mięśniom w pracy biore 1/3 zalecanej dawki bo ma mi to pomóc w rzucaniu ziemniaczków,wiadomo ciężko się pracuje w UK Dzisiaj byłem na siłowni 1 raz od około roku przerwy czyli zaczynam od początku nie wiem czy to tylko dzisiaj ale na siłowni byłem na rano bo po południu pracowałem ale strasznie styrany jestem nie wiem czy dam tak rade ćwiczyć może jakąś glutaminą się wspomoge.Prosze o rady na temat odżywiania i jakichś supli na zmęczenie.
Witam,
Jak tego nie mozesz jesc to nie jedz jedz swieze ryby, oczywiscie nie na surowo, odrzuc paluszki rybne, napisz co jesz poza tym, to co jesz zapewne powoduje u Ciebie zmeczenie, jestes tym czym sie odzywiasz, wiec nie wrzucaj w siebie niezdrowej zywnosci. Poza tym napisz jaki trening wykonujesz i o co chodzi z ta dawka 1/3 kreatyny?
Pozdrawiam
_________________ Ortodoksyjnosc to niemyslenie, brak potrzeby myslenia, ortodoksyjnosc to nieswiadomosc
Z dawka 1/3 kreatyny chodzi pewnie o to ze nie chcial za duzo na start brac, dobrze rozumuje?
A swoja droga po co ta kreatyna? Nastepnym razem najpierw pytaj a potem kupuj.
Ja na Twoim miejscu kupilbym jakiegos spalacza to i bardziej pobudzony bys chodzil i brzuch by szybciej spadal. Ewentualnie booster testosteronu to tez bys mial wiecej sil i vigoru bo wyzszy poziom tescia wlasnie tak sie objawia i brzuszek by nieznacznie szybciej spadal bo wyzszy poziom tescia to minimalnie wyzsze spalanie, no i przede wszystkim miesnie by szybciej rosly.
Co do diety to zostala Ci jeszcze cala gama innych produktow, tak jak napisal myszolap smazone filety a nie paluszki, cyc kurzy, jajka, chudy schabik itp. itd.
Aczkolwiek bialko to nie wszystko ryze i kasze, oliwke z oliwek, orzechy mozesz jadac? Lubisz slodycze to odstaw batony i kup sobie maslo orzechowe, tylko zwroc uwage zeby bez cukru bylo i nie przesadzaj z nim.
_________________ 'Nie wystarczy urodzic sie czlowiekiem, trzeba jeszcze byc czlowiekiem'
Dziękuje wam,dobrze rozumiesz Abbys z tą kretą.Pierś z kury ok ale znów problem bo jajek nie jadam Myszołap pytał o trening: 3 dni w tygodniu (klatka biceps) ,(plecy triceps),(barki nogi) w tym każdego dnia brzuszki.Abbys mówiąc o tych boosterach chodziło ci o tribulusa czy ZMA?? Może zamiast tych jajek kupić sobie białko i się wspomóc tym ??
Witam,
barki nogi mi nic nie mowi, napisz jaki masz trening,wtedy bedzie wiadomo,czy trening ma sens, sluchaj nie bedziemy mowic Tobie dokladnych produktow, a Ty 'to nie', 'to tak' to by zajelo lata
źródła białek to: jajka, ryby, mieso wszelakiego rodzaju, serki wiejskie. Wybierz, co z tego lubisz, i w jaki sposob przygotowane, i tak jedz.
Źródła weglowodanow: ryze, kasze, ziemniaki, makaron, chleb (pamietaj, zeby jesc zdrowe ciemne rzeczy, a nie bialy ryz, chleb, itp)
Zrdola tluszczy: Oliwa z oliwek, tluszcz z z tlustych ryb, tluszcz z miesa, nasiona, orzechy.
Bialko z proszku nie powinno stanowic wiecej niz 1/3 dziennego spozycia bialka, wiec to nie jest calkowicie rozwiazanie dla Ciebie.
Z ta kreatyna robisz bez sensu, znaczy jezeli myslisz o codziennym dawkowaniu to luz, ale jezeli myslisz o cyklu 6-8 tygodni na 1/3 puszki to nic Tobie to nie da.
Pozdrawiam
_________________ Ortodoksyjnosc to niemyslenie, brak potrzeby myslenia, ortodoksyjnosc to nieswiadomosc
Teraz biorę zalecaną dawkę 2 tabletki 30 minut przed treningiem i 2 po kupiłem tribulusa będzie u mnie za kilka dni chciałbym się od was dowiedzieć jak go brać i czy nie ma przeciwwskazań z tą kretą ?
Abbys mówiąc o tych boosterach chodziło ci o tribulusa czy ZMA??
Ani jedno, ani drugie, a swoja troga jak brac tribulusy to razem z ZMA zeby mocniej podzialaly. Mnie chodzilo o cos mocniejszego a mianowicie oxo-6, sam jade teraz takim dziwnym cyklem na sucha mase i miedzy innymi wcinam oxo i dobrze mi sluzy wiec polecam.
Myszolap napisał/a:
Z ta kreatyna robisz bez sensu, znaczy jezeli myslisz o codziennym dawkowaniu to luz, ale jezeli myslisz o cyklu 6-8 tygodni na 1/3 puszki to nic Tobie to nie da.
Jeszcze jakis czas temu napisalbym dokoladnie to samo, a teraz mam troszke inne zdanie. Juz wyjasniam co i jak
Otoz gdy w styczniu po poltorarocznej przerwie zaczalem cwiczyc to po miesiacu, jak tylko miesnie troche rozgrzalem, zaczalem wcinac Olimp HMBolon ktory zawieral w sobie minimalnie kreatyne, i bylo jej co prawda tyle co kot naplakal bo chyba okolo grama na dzien i musze przyznac ze naprawde czulem roznice. Ostatnia kreatyne bralem jakies 2 lata wczesniej wiec wydaje mi sie ze organizm odzwyczail sie od niej calkowicie i nawet minimalna dawka podzialala, no i w dodatku swiezy znow bylem wiec to tez mialo jakis wplyw, mam pewnosc ze to ta odrobinka krety w HMB Bolon dzialala bo nic innego nie bralem a samo HMB bralem wiele razy i wiem nie daje jakiejkolwiek odczuwalnej roznicy.
_________________ 'Nie wystarczy urodzic sie czlowiekiem, trzeba jeszcze byc czlowiekiem'
W sumie racja, wezmy chociazby produkt Cyclone firmy MAXIMUSCLE, jest tam monohydrat i to jest cos a'la gainer z kreta hmb, itp. i ten produkt, to jeden z niewielu produktow, gdzie KAZDY powiedzial ze odczul roznice, od totalnego amatora, do goscia, ktory uprawia sporty ciezarowe. Wiec ok, oddaje honor, choc jak znajde czas, znajde odpowiednie badania i wtedy potwierdze
Pozdrawiam
Ja jestem zwolennikiem wykorzystania przede wszystkim na poczatku mozliwosci i potencjalu wlasnego organizmu a nie wspomagania sie od razu kreatynami czy boosterami ale w dzisiejszych czasach malo kto cwiczy naturalnie. Bialko, aminki czy gainerek jak najbardziej bo to zadnego kopa nie daje a jest psychiczna motywacja ze jak cos bierzesz to bedziesz lepiej rosl wiec trzeba sie jeszcze bardziej starac na treningach.
Shock terapy to konkretny booster ale nie zabije Cie jak wezmiesz, w koncu to nie cyjanek. Jak juz wezmiesz to zacznij od malych dawek, mniejszych niz zalecane bo jak organizm juz na starcie przyzwyczaisz ze jakies dodatkowe paliwo dostaje to cwiczac pozniej bez wspomagaczy bedziesz mizerne efekty odnotowywal.
Im dluzsza tym lepiej bo nastepny cykl podziala mocniej.
Zasady mowia ze na krecie najlepiej jest robic 2 - 4 cykle na rok, ale kto sie tego w dzisiejszych czasach trzyma? Jesli robimy wiecej cykli to minimalna przerwa przed nastepnym cyklem powinna wynosic przynajmniej tyle ile trwal poprzedni.
Ale dosc o zasadach, choc sa madre i sie z nimi zgadzam to nie jestesmy na uniwerku. Skrobne Ci teraz co ja mysle
Z doswiadczenia zakladam ze wlasnie teraz jedziesz na mono, w dodatku pisales ze male dawki bierzesz. Ale nawet jesli to nie mono a np. jablko, cytryna czy cos innego w pojedynczej formie to i tak nie robi to zbyt wielkiej roznicy gdyz Storm to kilka rodzajow kreatyny zmiksowane w jedno a Shock Therapy to konkretny booster wiec z pewnoscia mocniejsze beda niz to co teraz bierzesz. Wiec jesli nie przekroczysz na tym co bierzesz 8tygodni a nie powinienes ich przekroczyc to mysle ze 4 tygodnie starcza aby Storm z Shockiem konkretnie zadzialal. Oczywiscie jesli zamiast 4 tyg przerwy zrobisz 6 czy 8 tyg to jeszcze lepiej bedzie ale mysle ze 4 bedzie wystarczajaco w tym przypadku gdyz chodzi tylko o to zeby produkcja wlasnej kreatyny wrocila do normy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum