paker.co.uk

Paker.co.uk - Sklep, forum, porady
Suplementy i odżywki - Anglia, Szkocja, Walia, Irlandia

Powrót do sklepuPowrót do sklepu  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  FAQFAQ

Mapa GoogleMapa Google  Twój wirtualny trenerWirtualny trener  Twój wirtualny dietetykWirtualny Dietetyk  Twój wirtualny dietetykPrzelicznik miar

Poprzedni temat «» Następny temat
prosze o pomoc w mej nowej diecie
Autor Wiadomość
wojtula 
wojtula

United Kingdom

Wysłany: 2008-12-01, 17:53   prosze o pomoc w mej nowej diecie

hej prosze o fachowa rade!mam 180cm jakies 95kg wagi tluszczu 22kg zjechalem z 28kg nie stosujac fat burnerow  w klacie mam 118cm, reka 42cm marze o tym by urosla do 50cm w dwa lata w pasie98cm   oto moja nowa dieta w dni treningowepozmieniam wiec troche 1whey 20gram, maly banan godz.5.30 2 trzy jajka-omlet 150g platkow platki w misce z jogurtem naturalnym godz.6.30 3 kubeczek ok254gramy twarozka albo z ananasem lub z pieczywem pumperniker lub ryzowym godz.9.00 4 2 kromki pelmoziarnistego pieczywa 150gram piersi z kurczaka lub indyka lub tunczyk kanapka z warzywkami moze dam lyzke majonezu? godz.12.00 5 100gram tunczyk,losos lub indyk,150gram ciemny makaron,180gram warzyw godz.1400 6 przed treningiem  30min.do 60minut przed treningiem20gram whey bezposrednio przed treningiem 5gram creatyna 2gram beta alanina 7po treningu bezposrednio 5gram creatyna 2gram beta alaniny 500ml gatorade 15minut pozniej 30gram whey 8 200gram stek, lub losos jeden slodki duzy ziemniak lub ciemny makaron 100gram warzywka 9 przed snem 40gram caseinytrenuje 3 razy w tygodniu 1dzien klatka barki 2dzien biceps triceps 3dzien plecy nogi4 dzien aerobyczy dodac do diety jakis specyfik testeronowy???podobno T-bomb firmy MHP jest niezla??a moze lepiej SARM a pozniej T bomb??
wyrzyucilem kazeine chyba leipiej jest teraz???
Ostatnio zmieniony przez wojtula 2008-12-02, 16:31, w całości zmieniany 2 razy  

t800 
Admin i trener

United Kingdom

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-12-01, 18:39   

wojtula - ja bym rozdzielił trening klatki od barków.Z klatką zrobiłbym biceps,a z barkami triceps.W piątek zrobiłbym triceps i biceps dodatkowo, oczywiście pod warunkiem że byś zdążył sie regenerować.T-Bomb II - 168 tablets przyspieszy ten proces, poprzez zwiększenie produkcji testosteronu. Produkt jest dobry i sprawdzony, a producent MHP to klasa sama w sobie :)

abyss 
Moderator

Wales

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-12-01, 19:21   

Dieta mnie sie wydaje zupelnie do kitu, nie liczylem bialka ale juz na oko masz go za duzo, i to wiekszosc bialka pochodzi z odzywek a przeciez jajeczko do kanapki byloby duzo lepsze niz kolejna porcja kazeiny, poza tym po co Ci tyle kazeiny przez caly dzien, po co Ci miedzy innymi kazeina po treningu jak masz whey protein?

Poza tym jaki jest glowny cel, bo najpierw piszesz o chudnieciu a potem o tym zeby lapa rosla wiec nie do konca wiem na czym Ci bardziej zalezy a wlasnie pod tym katem nalezy ukladac diete i trening.

Przed treningiem nie ma weglowodanow a po treningu jest mikroskopijnie weglowodanow chyb a ze te ziemniaki to jakies giganty masz.

Malo warzyw, przeciez do tej kanapki z indykiem spokojnie mozesz papryke, pomidora, ogorka czy jakiekolwiek inne warzywo wkroic.

wojtula 
wojtula

United Kingdom

Wysłany: 2008-12-01, 20:00   odp

abyss napisał/a:
Dieta mnie sie wydaje zupelnie do kitu, nie liczylem bialka ale juz na oko masz go za duzo, i to wiekszosc bialka pochodzi z odzywek a przeciez jajeczko do kanapki byloby duzo lepsze niz kolejna porcja kazeiny, poza tym po co Ci tyle kazeiny przez caly dzien, po co Ci miedzy innymi kazeina po treningu jak masz whey protein?Poza tym jaki jest glowny cel, bo najpierw piszesz o chudnieciu a potem o tym zeby lapa rosla wiec nie do konca wiem na czym Ci bardziej zalezy a wlasnie pod tym katem nalezy ukladac diete i trening.Przed treningiem nie ma weglowodanow a po treningu jest mikroskopijnie weglowodanow chyb a ze te ziemniaki to jakies giganty masz.Malo warzyw, przeciez do tej kanapki z indykiem spokojnie mozesz papryke, pomidora, ogorka czy jakiekolwiek inne warzywo wkroic.

dlatego pisalem bo prosze o rade
celem jest wieksza lapka ale nie wiekszy brzuszek :) jjesli idzie o caseine po treningu to wyczytalem ze lepiej ja zmieszac z wehy cretynka i beta alanina oparte na dowodach naukowych. jajeczko do kanapki i warzywka nie ma sprawki :) myslisz ze ta dieta to takie dno??hmm staram sie w niej dac jakies 2do3gramow bialka na funt wagi ciala.jesli chodzi o wegle po treningu to w napoju jest dostarcze jakies 70 do 80gram.hmm dam wiecej ziemniakow ale musze uwazac na talie moze ryz bedzie lepszy?pozdrawiam i dziekuje
Wojtek

wojtula 
wojtula

United Kingdom

Wysłany: 2008-12-01, 20:06   

t800 napisał/a:
wojtula - ja bym rozdzielił trening klatki od barków.Z klatką zrobiłbym biceps,a z barkami triceps.W piątek zrobiłbym triceps i biceps dodatkowo, oczywiście pod warunkiem że byś zdążył sie regenerować.T-Bomb II - 168 tablets przyspieszy ten proces, poprzez zwiększenie produkcji testosteronu. Produkt jest dobry i sprawdzony, a producent MHP to klasa sama w sobie :)

dzieki za podpowiedz :) kiedys utarlo sie by robic klatke z tricepsem ale strsznie bylem zmeczony wiesz jak zaczynalem jakies 18lat temu to nie bylo zadnych odzywek no chyba te olimpa i weidera a wiedze o treningu bralo sie od kumpli.
piszesz zeby zrobic bica i trica ponownie a co z szerokim i nogami?
dzieki za pomoc zobacze jak pojdzie i odezwie sie

abyss 
Moderator

Wales

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-12-01, 20:21   

wojtula napisał/a:
t800 napisał/a:

dzieki za podpowiedz :) kiedys utarlo sie by robic klatke z tricepsem ale strsznie bylem zmeczony wiesz jak zaczynalem jakies 18lat temu to nie bylo zadnych odzywek no chyba te olimpa i weidera a wiedze o treningu bralo sie od kumpli.
piszesz zeby zrobic bica i trica ponownie a co z szerokim i nogami?
dzieki za pomoc zobacze jak pojdzie i odezwie sie

T800 pisal chyba troche na szybko i zapomnial ze zostaja nogi z plecami a tego sie nie poleca razem robic bo to 2 najwieksze grupy miesni.

Ja bym zrobil tak, klata bic, plecy tric, nogi barki, i ewentualnie na koniec tygodnia bic i tric razem jesli zdecydujesz sie kolejny dzien treningowy dolozyc :)

abyss 
Moderator

Wales

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-12-01, 20:40   

wojtula napisał/a:
...jesli idzie o caseine po treningu to wyczytalem ze lepiej ja zmieszac z wehy cretynka i beta alanina oparte na dowodach naukowych...

jesli kazeina bylaby taka dobra w polaczeniu z kreatyna to do stackow kreatynowych dodawaliby kazeiny a nie dodaja.

Kazeina to wolnowchlanialne bialko, najlepsze na noc.

Whey czyli bialka serwatkowe to szybkowchlanialne bialka, najlepsze z rana i po treningu

Polaczenie whey kazeiny jest swietne w ciagu dnia aby uzupelnic niedobory bialka i dac organizmowi bialko o roznej wchlanialnosci. Po treningu ani z rana nie ma sensu brac kazeiny gdyz organizm wtedy potrzebuje bialka i innych skladnikow jak najszybciej i nie ma sensu dawac mu kazeiny bo nie poczuje jej nawet przez nastepna godzine.

Najlepsze dodatki do kreatyny po treningu to bez watpienia cukry i tauryna gdyz sa jej transporterami, oprocz tego aminokwasy gdyz szybko powedruja do miesni. W ostatecznosci moze byc kreatyna i whey wzieta razem ale ja bym to rozdzielil i kreatyne czy stacka kreatynowego wzial najpierw a whey protein jakies 15 min pozniej.

Natomiast co do Twojej dietki to z tego co widze opiera sie w wiekszosci na szejkach proteinowych a to nie do konca dobrze, bialko z puszki tunczyka czy kazeina z twarozku na noc bedzie lepsza a jak spojrzalem na ta diete wo wyglada jak spis shejkow z roznych bialek z malymi dodatkami posilkow. Poza tym duzo tego bialka, widze 200gr prochu ktore daje jakies 160gr czystego bialka jesli te Twoje bialka sa wysokiej jakosci i juz moge stwierdzic ze jak do tego dojdzie bialko ze steku i jajek czyli kolejne prawie 50 gram czystego bialka to w sumie masz go okolo 3gr na kg suchej masy ciala a to naprawde za duzo. Zaloze sie ze masz wzdecia, mecza Cie gazy, Twoj stolec jest zadki itp. itd. A to dlatego ze organizm nie jest wykorzystac calego bialka jakie dostarczasz wiec go nie przyswaja i konczy sie to tym ze bialko potem fermetuje w jelitach i powoduje rozne takie jazdy.

No ale teraz po kolei i do rzeczy:

1whey 40gram, maly banan - jest ok tylko za duzo whey

2 trzy jajka-omlet 150g platkow - nie wiem jak Ci sie to udaje rozmieszac bo ja przy 3 jajkach i 2 bialkach nie potrafilem rozmieszac 120gr owsianki bo za geste bylo ale tez jest ok, przydaloby sie jakis zdrowych tluszczy dorzucic np dosypac ziaren slonecznika albo siemienia lnianego

3 40gram casein plus maly banan - nie wiem jaki jest odstep czasowy od tego placka proteinowego ale dalbym sobie przynajmniej 2h, poza tym przydalby sie posilek z weglami zlozonymi zamiast shejka i banana moja propozycja to pumpernikiel albo wafle ryzowe, puszka tunczyka i ewentualnie banan, jesli nie posluchasz i zostawisz kazeine to zmniejsz chociaz jej ilosc i dodaj odrobine oliwki.

4 2 kromki pelmoziarnistego pieczywa 150gram piersi z kurczaka lub indyka
5caseina 20 gram - jest ok tylko dorzucic warzywo

6 przed treningiem 30min.20gram whey 5gram creatyna 2gram beta alanina - kreatyna i beta alanina ok ale bialka wyrzuc, szczegolnie kazeine bo beda sie trawic w trakcie treningu i zuzywac energie i krew na proces trawienia, jak Ci brak energii na treningu albo ssie Cie w zoladku to zjedz banana lub 2 bo w 40 min juz ich w zoladku nie bedzie.

7 po treningu 20gram whey 20gram caseina 5gram creatyna 2gram beta alaniny 500ml gatorade - gatorade i kreatyna zaraz po treningu jak najszybciej, 15 min pozniej whey 40gram i zadnej kazeiny

8 200gram stek,jeden ziemniak,brokulu 90gram,salata300gram z oliwa z oliwek - po pierwsze ten posilek musi byc jakies 40min maks po zakonczeniu treningu, po 2 zadnej oliwy bo spowolni trawienie a tu chodzi o to zeby organizm jak najszybciej wszystkie skladniki dostal, reszta ok tylko 1 ziemniak to jakos malo chyba ze to ziemniak gigant

9 przed snem 40gram caseiny - tu kazeina jak najbardziej i to z oliwka ktorej nie wziales w poprzednim posilku.

Podsumowujac to wszystko jest takie troche na oko ale jak wyrzucisz te bialka przed treningiem i zmniejszysz albo zmienisz na posilki tam gdzie napisalem to bedzie troche lepiej. Poza tym wydaje mi sie troche malo wegli ale nie wiem jakie masz predyspozycje do tycia. Jesli do tej pory rosles na tym to zostaw a jak chcesz rosnac i spalac troche brzucha to po kazdym treningu 15 min na biezni a do tego ze 2-3 razy przed sniadankiem jakies aeroby, brzuszki, bieganie, rowerek co tylko sobie zamarzysz byle tylko sie troche poruszac przed sniadaniem z 20min.

wojtula 
wojtula

United Kingdom

Wysłany: 2008-12-09, 17:12   

zmienilem ditke bo bylo za duzo tych prochow :lol: ale i tak brakuje mi wegli jakies 230gram i tluszczu 40 gram
dorzuc prosze poprawki jesli mozna prosic

1.whey 20gr to da jakies 70kcal w3.6,b12,t1.2
2.trzy jajka,40gr platkow z jogurtem to da 242kcal w27,b14,t4
3.twarog 300gr,2ryzowe ciastka co daje 366kcal w26,b40,t10
4.indyk 150gr,2kromki ciemnego pieczywa warzywka co daje 357 kcal w38,b42,t4.3
5.ryz ciemny100gr tunczyk 130gr.warzywka 100gr, daje 471kcal w68,b37,t4,4
6.whey 40gr po treningu jest 140kcal w7,b24,t2,6
7.stek 200gr,makaron ciemny 75gr,warzywka 100gr jest 410kcal,w46,b47,t10
8.25gr orzechow 120kcal w2,b3.5,t18
ogolnie wychodzi jakies 2656kcal,wegli 215,bialka214,tluszczu 54
problem ze wedlug formuly 5gr wegli na kg masy potrzebuje 475 gr wegli a tluszczu jakies 95gr.hmm gdzie znajde troszke wegli?jakie polecasz zrodlo nie wiem jak banan?
to moja pierwsza dieta wiec chce ja dobrze przygotowac :) pozdrawiam
Wojtek

abyss 
Moderator

Wales

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-12-09, 17:46   

Wiecej platkow przede wszystkim, wiecej ryzu i makaronu, banana tez jak najbardziej mozesz dorzucic. Jako tluszcze oliwka z oliwek jak najbardziej.

Juz na start widze bledy w obliczeniach w 2 posilku gdyz 3 jajka plus jogurt to na pewno duzo wiecej tluszczy niz 4gr i bialka tez bedzie wiecej w zaleznosci od tego ile tam jest jogurtu.

wojtula 
wojtula

United Kingdom

Wysłany: 2008-12-10, 21:56   

abyss napisał/a:
Wiecej platkow przede wszystkim, wiecej ryzu i makaronu, banana tez jak najbardziej mozesz dorzucic. Jako tluszcze oliwka z oliwek jak najbardziej.

Juz na start widze bledy w obliczeniach w 2 posilku gdyz 3 jajka plus jogurt to na pewno duzo wiecej tluszczy niz 4gr i bialka tez bedzie wiecej w zaleznosci od tego ile tam jest jogurtu.

hej
tego jogurtu ma byc tyle zeby platki nie byly suche :) moze lepiej jak wleje mleka troszke?
jesli chodzi o bialka to roznie pisza niektoarzy jak flex i musculfitnes ze trzeba az 233g na moje 95kg hmm ja zamykam sie w 220 ryz dorzuce moze 150 200gram jak dam rade zjesc tyle :) platkow do100gr sa tam rodz;ynki orzechi itd. moze powinienem wrzucic gainerka?bo w pracy ciezko pracuje :) diete zaczynam po swietach bo wiadomo jak w swieta :) dzieki za prof podejscie do sprawy do milego
Wojtek

abyss 
Moderator

Wales

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-12-11, 01:24   

Jogurt naturalny bedzie lepszy od mleka.

To jak pisza to jest w bardzo wielkim uproszczeniu.

Prawda jest taka ze to ile bialka potrzebujesz zalezy od budowy ciala, czestotliwosci treningow, trybu zycia, pracy jaka wykonujesz i obranych celow. Chcialbys bardzo profesjonalnie to trzebaby PPM policzyc, nastepnie CPM, a dopiero potem procentami przeliczac na kalorie i na gramy bialka :P

Ale jak przyjmiesz 2gr bialka i 1 gram tluszczy 4 gramy wegli na start na kilogram suchej masy to bedzie ok, przeciez diety nie ukladasz do konca zycia wiec jak tyko zauwazysz ze sie zatluszczasz albo ze cos masa nie idzie to mozesz zmienic.

Gainerka raczej bym nie polecal jesli dopiero co spaliles troche fetu i nie chcesz zeby wrocil. No ale jak bedzie slabo masa szla to zawsze mozesz przeciez jakiegos lajtowego dokupic, poprostu nie ustawiaj sie tak sztywno ze to czy tamtko i koniec, organizm trzeba obserowowac.

wojtula 
wojtula

United Kingdom

Wysłany: 2008-12-12, 21:26   

abyss napisał/a:

Prawda jest taka ze to ile bialka potrzebujesz zalezy od budowy ciala, czestotliwosci treningow, trybu zycia, pracy jaka wykonujesz i obranych celow. Chcialbys bardzo profesjonalnie to trzebaby PPM policzyc, nastepnie CPM, a dopiero potem procentami przeliczac na kalorie i na gramy bialka :P

Ale jak przyjmiesz 2gr bialka i 1 gram tluszczy 4 gramy wegli na start na kilogram suchej masy to bedzie ok, przeciez diety nie ukladasz do konca zycia wiec jak tyko zauwazysz ze sie zatluszczasz albo ze cos masa nie idzie to mozesz zmienic.

Gainerka raczej bym nie polecal jesli dopiero co spaliles troche fetu i nie chcesz zeby wrocil. No ale jak bedzie slabo masa szla to zawsze mozesz przeciez jakiegos lajtowego dokupic, poprostu nie ustawiaj sie tak sztywno ze to czy tamtko i koniec, organizm trzeba obserowowac.
o=
hej dzieki za rade jestes dobry ;> ja powiem tak konczylem technologie zywienia i tyle nie wiem co Ty :) chce jechac na diecie jakis miesiac a pozniej dolozyc ten zestawika bsn na mase czyli nxplos,matrix,cellmas.
a moze Ty bys poradzil jakis fajny zestawik na mase jestes w tym dobry :) mowie serio!nie chce zaczynac od ph ale moze za rok jak juz nie bedzie szlo pozrowka
Wojtek

abyss 
Moderator

Wales

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-12-13, 16:33   

Ten zestawik z BSN powinien dac fajne efekty wiec nie wiem nad czym sie jeszcze zastanawiasz :)

wojtula 
wojtula

United Kingdom

Wysłany: 2008-12-16, 17:30   

abyss napisał/a:

oki dorzucilem ryzu i makaronu i platkow obciolem bialka wyszlo ok nie bede musial kazeiny brac :) pytanko jak liczysz warzywka ile wegli itd no i banana jak policzyc?
dzieki

abyss 
Moderator

Wales

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-12-16, 17:43   

Banan zawiera okolo 23gr wegli na 100 gram. Jesli natomiast o warzywa chodzi to przyjelo sie ze w wiekszosci diet wegli z warzyw sie az tak skropulatnie nie liczy bo to naprawde male ilosci.

Odpowiedz do tematu