paker.co.uk

Paker.co.uk - Sklep, forum, porady
Suplementy i odżywki - Anglia, Szkocja, Walia, Irlandia

Powrót do sklepuPowrót do sklepu  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  FAQFAQ

Mapa GoogleMapa Google  Twój wirtualny trenerWirtualny trener  Twój wirtualny dietetykWirtualny Dietetyk  Twój wirtualny dietetykPrzelicznik miar

Poprzedni temat «» Następny temat
AMP2-jak stosowac?
Autor Wiadomość
justynucha 

Scotland

Pomogła: 2 razy

Grupy:
Paker Friends

Wysłany: 2008-06-06, 10:08   AMP2-jak stosowac?

witam, wlasnie zostalam szczesliwa posiadaczka tego suplementu. chcialbym sie dowiedziec jak powinnam go stosowac, aby prawidlowo zadzialal. cwicze 5 rzay w tygodniu 30 min. kardio + 20-30 min cwiczenia na poszczegolne partie ciala ( dodam ze cwicze w domu przed telewizorem :-) i jest to jedyna forma ruchu jaka moge w tej chwili stosowac ). stosuje diete 1000-1200 Kcal, ulozona przez siebie, wiec za wszelkie wskazowki w tej kwestii bede rowniez bardzo wdzieczna.
pozdrawiam i dziekuje za pomoc...
justyna

t800 
Admin i trener

United Kingdom

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-06-06, 12:07   

Proponuje 2 kasp rano i 2 po poludniu 30 min. przed treningiem

Emigrant 

Japan

Wysłany: 2008-06-06, 14:43   

mysle ze przy 2 opakowaniu trzeba zwiekszyc ilosc do 3 kapsulek na porcje, bo jednak organizm sie uodparnia. Ja wlasnie tak zrobilem.
Po pierwszym opakowaniu poszlo mi 2 kilo w dol :-D no mysle ze to sporo, ja jestem zadowolony. tymbardziej ze diety jakos specjalnie nie zmienilem. uwielbiam jesc i nie potrafie z tego zrezygnowac. ale zaczalem regularnie cwiczyc, od poniedzialku do piatku codziennie 20 minut interwaly. chyba najlepsze efekty dalo mi polaczenie AMP ze Stim'D Out. Po tym ostatnim chce mi sie cwiczyc. biore 30 minut przed treningiem 1 kapsulke i po prostu musze cwiczyc, a sam trening daje mi duzo wiecej satysfakcji.
za jakis tydzien skoncze 2 opakowanie AMP. Wiem ze powinienem teraz zmienic srodek. tylko na co? chyba powinno byc to cos z troche innym skladem, zeby substancje sie nie pokrywaly. jakies sugestie?

t800 
Admin i trener

United Kingdom

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-06-06, 18:08   

Może coś z MuscleTech Hydroxycut Hardcore
Co prawda nie bralem wersji hardcore,ale produkty MuscleTech to pierwsza liga odżywkowa :-D

justynucha 

Scotland

Grupy:
Paker Friends

Wysłany: 2008-06-06, 20:30   

bardzo dziekuje za odpowiedz,ale czy biorac tyle kapsulek dziennie nie schudne za szybko? juz teraz mam problemy z wiszaca skora ( w ciazy przytylam 22 kg) i boje sie ze jesli za szybko zaczne tracic na wadze, bedzie jeszcze gorzej. chcialbym schudnac ok 7 kg.
justyna

t800 
Admin i trener

United Kingdom

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-06-07, 07:18   

Jedz tluszcze.....Zeby skora sie ladnie wstepowala musisz jesc tluszcze.Oliwe z oliwek i Omega 3-6-9 lub Omega Stak Tluszcze ochronia Cie przed rozstepami i dodatkowo sprzyspiesza spalanie Twoje wlasnego tluszczu.

Myszolap 
Osobisty Trener

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-06-07, 08:06   

Jezeli chodzi o lepsze napiecie skory, przy chudnieciu, wykazano ze treningi interwalowe maja o wiele lepsze efekty w naciaganiu skory niz zwykle aerobowe.

Pozdrawiam

justynucha 

Scotland

Grupy:
Paker Friends

Wysłany: 2008-06-07, 10:37   

no wlasnie a propos tych tluszczy, to wyczytalam na innym portalu dla chcacych schudnac, ze wlasciwie to nie je powinno sie ograniczac, tylko weglowodany. ale nie wiedzialam ze maja taki zbawienny wplyw na skore! no i ja wlasciwie do tej pory ograniczalam tluszcze. hm, czyli co, smazyc na oliwie z oliwek, ale za to nie jesc ryzu, ziemniakow, owocow, chleba, nie pic sokow?ale 'wasa' z szynka moze byc?? :-)
troche sie teraz zamotalam :-(
dzisiaj przetestowalam AMP, ale ze tak powiem 'na sucho', poniewaz w soboty i niedziele nie cwicze.wzielam 1 kapsulke i po ok. 30 min zrobilo mi sie baaardzo cieplo. i tak bylo przez okolo 30 min. czy to nie za krotko?? moze rzeczywiscie powinnam brac 2...
no coz, musze sie zastanowic nad zmiana diety, zeby sie nie okazalo, ze kupilam kolejne tabletki bez sensu ( bralam thyroterm, przy ktorym jadlam prawie wszystko i orpocz tego, ze bylam bardzo nerwowa, to schudlam moze kilogram )
pozdrawiam
odezwe sie w poniedzialek. bede po pierwszym trenigu z tabletkami :-)

Seba 
Pracownik Sklepu

United Kingdom

Grupy:
Paker Team
Paker Friends

Wysłany: 2008-06-07, 11:20   

AMP powinnaś brać codziennie, nie tylko w dni treningowe. A uczucie ciepła i pobudzenia, to tak naprawdę tylko efekt uboczny i powinien minąć po kilku dniach. Ale nie przejmuj się tym, to dobrze, bo właśnie przez coś takiego mogłaś czuć się wcześniej nerwowa.
Natomiast to, co pozwala stracić na wadze, czyli stymulacja procesu termogenezy oraz przyśpieszenie metabolizmu, pozostaje i utrzymuje się przez wiele tygodni.
Warto tutaj wspomnieć, czym jest owa termogeneza. A jest to w uproszczeniu proces zamiany tkanki tłuszczowej na energię termiczną. Podobne reakcje zachodzą w czasie choroby, gdy mamy gorączkę. Reakcja termogenezy zachodzi przez kilka godzin po zażyciu suplementu. A dodatkowo w czasie wysiłku fizycznego, jest potęgowana.

Wracając do dawkowania. Myślę, że na początek jedna kapsułka dwa razy dziennie wystarczy, a po 1 - 2 tygodniach możesz zwiększyć do 2 x 2 razy dziennie. Dzięki temu uzyskasz przez dłuższy czas efekt ciepła i pobudzenia. Wprawdzie tak jak wspomniałem, jest to efektu uboczny, jednak ma jedna zaletę. Pozwala w bezpośredni sposób odczuć działanie termogeniku i dzięki temu daje dodatkowy efekt psychologiczny.
Jeśli jest to dzień treningowy, to drugą porcję bierzesz 30 minut przed treningiem.

Co do spadków, to nie spodziewaj się drastycznych. Ale to też dobrze, dzięki temu organizm ma czas na dostosowanie do nowych warunków i nie jest to dla niego szokiem.
Takim realnym wynikiem jest 2 kilogramy na opakowanie. Czyli jeśli planujesz pozbycie się 5 kilo, powinnaś się zaopatrzyć w 3 opakowania. I dać sobie 2-3 miesiące.
Za to takie efekty będą trwałe i prawdziwe.

Na koniec jedna, najważniejsza reguła, dotycząca większości suplementów.
Suplementy mają coś wspomagać, a nie zastępować, same w sobie, to 10% sukcesu.
Pozostałe 90% to Twoja ciężka praca i wiele wyrzeczeń.

t800 
Admin i trener

United Kingdom

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-06-08, 10:23   

Oliwa z oliwek absolutnie nie nadaje sie do smazenia.Temperatura dymienia oliwy jest bardzo niska.A jak spalisz olej to musisz go bezwgladnie wylac.Nastepuje wtedy proces uworodowodnienia tluszcu i powstaje trucizna dla organizmu.Oliwe dodawaj do surowek,lub polewaj nia posilki.A wlasnie weglowodany sa przyczyna otylosci a nie tluszcze.Zreszta poczytaj na forum juz wiele na ten temat powiedzielismy :)

justynucha 

Scotland

Grupy:
Paker Friends

Wysłany: 2008-06-08, 11:38   

wlasnie wczoraj mialam chwie i poczytalam sobie... wielu pytan nie bede musiala juz zadawac :-) . ale potrzebuje porady w kwestii boczkow. to one wlasciwie spedzaja mi sen z powiek. wiem, ze cwiczenia na poszczegilne partie ciala nie spalaja tluszczu wlasnie w tym miejscu , ale moze jest jakies cwiczenie, ktore to miejsce moze szybciej doprowadzic do formy. mam zdefromowana sylwekte przez tluszcz w tym miejscu :-( . no i chcialam napisac, ze traktuje to forum jako motywacje do dzialania, poniewaz w domu nie moge na nikogo liczyc w tej kwestii, a dodatkowo ciagle slysze ze i tak efektow nie widac,wiec po co to robie, mam sie przestac wyglupiac i takie tam... dlatego pozwole sobie troche zasmiecic to miejsce moimi sprawozdaniami :->
pozdrawiam i licze na dalsza pomoc i wsparcie
justyna

t800 
Admin i trener

United Kingdom

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-06-09, 15:49   

hihi to jestes wlasnie we wlasciwym miejscu :-D a z boczkami to jest tak ze one schodza na koncu.Mozesz zwiczyc w pasie z neoprenu,podniesie troszke temp. w tym miejscu.Ale radze Ci nie robic cwiczen na miesnie skosne brzucha.Co prawda sa one efektowne,ale pod warunkiem ze nie masz tluszczu,w przeciwnym razie tylko poszeza wizualnie sylwetke.Aeroby + duzo wody + dieta i suplementy beda dzialaly na 100% to tylko kwestia czasu jak zobaczysz zmiany ( i inni oczywiscie tez :evil: )

justynucha 

Scotland

Grupy:
Paker Friends

Wysłany: 2008-06-09, 20:29   

kurcze troche jestem zalamana tymi boczkami, poniewaz dzisiaj zmierzylam sie tu i tam, i okazalo sie ze, mam tyle centymetrow 'w boczkach' co w biodrach.cale nogi prawie wrocily mi do wymiarow z przez ciazy (zostalo mi jeszcze 2 cm w udach i 3 w biodrach) no ale boczki i talia to masakra. zwlaszcza te boczki.przez nie musze kupowac wieksze ciuchy bo sie nie dopinam, a nogawki mam za to za szerokie.tragedia.
no ale dzisiaj cos innego mnie takze nurtuje a minowicie:(wzielam to z czyjegos postu)
Po pierwsze posilki jadasz przez 10 godzin dziennie. Czyli np. jak jesz pierwszy posilek o 8 to ostatni o 18. Puzniej juz tylko mozesz pic wode, herbatke, kawke ( BEZ CUKRU ) , moze byc ze slodzikiem. Jesz ok 1,5g. białka na kg/mc. Czyli 90 g. białka
wystarczy w zupelnosci.
Odrzucasz weglowodany proste, mleko, jogurty, piwo.Z owocami tez nie przeginaj,a na pewno nie jedz winogrona, gruszek. Za to jedz troszke wiecej tluszczyku.
Na sniadanie proponuje chlebek ryzowy ( zalezy jaki bedziesz miala ok 20 g, czyli 2,3 kromki) z maslem orzechowym nieslodzonym ( 4 lyzeczki), i jajecznice z 3 jajek z bekonem.
Obiadek 50g ryzu,kaszy, ziemiakow ( 3 szt), 250 g mieska z sosem majonezowym, surowke z oliwa z oliwek ( 30g), kolacja tunczyk w oleju ( 100 g) pomidor.

i czy: zamiast tynczyka moge jesc lososia z piekarnika
ten zestaw je sie codziennie ( to moze glupie pytanie ale z czyms takim sie spotkalam)
zamast bekonu do jajek moze byc np szynka
zamiast chleba ryzowego moze byc wasa

dzisiaj pierwszy raz bralam AMP przed cwiczeniami. wzielam 1 sztuke. w sumie pocilam sie tak samo, jak bez tego suplemetu, ale mialam zdecydowanie wiecej sily. no i po cwiczeniach nie bylam taka zmeczona. powiem nawet, ze czulam jakby niedosyt, ale niestety nie mam wiecej czasu ( cwicze, kiedy moj synek spi ). poniewaz cwicze kolo 11, druga porcje biore kolo 16. za tydzien zwieksze dawke do 4 sztuk dziennie :-)
pozdrawiam

t800 
Admin i trener

United Kingdom

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-06-09, 21:48   

To jest tylko propozycja na jeden dzien.Menu trzeba sobie samemu ukladac,by dieta nie byla monotonna.Nalezy przestrzegac tych zasad,ktore sa opisane.

Pozdrawiam

justynucha 

Scotland

Grupy:
Paker Friends

Wysłany: 2008-06-11, 10:16   

ok. ale mam inne pytanie odnosnie jedzenia. w 'dieta pakera' wyczytalam ze po treningu nalezaloby zjesc 3 lyzki masla orzechowego.ja zjadam jogurt aktivia i nie wiem czy robie w takim razie dobrze.no i nie wiem dlaczego trzeba zjesc to maslo?? :-)
pozdrawiam

Odpowiedz do tematu