Wysłany: 2008-07-21, 16:27 Dieta dla wegetarianki ,dobór suplemetow oraz porada na tema
Witam!Mam dość poważny problem -potrzebuje porad na temat diety dla wegetarianki i to dość wybrednej,nie jadam wszystkiego( np ; szpinaku,soi )Mam 26 lat ;168cm i 66kg wagi,od jakiegoś czasu chodzę na siłkę;mój trening to 20 minut interwalem na rowerku oraz 30-40 na (chyba sie to orbitek magnetyczny nazywa)jakoś tak.stosowałam fat los 5 pack z treca ale jakoś nie jestem zachwycona może 2 kg mi ubyło,chodzę 3-5 razy w tyg,na siłkę w zależność od dnia w pracy,mam dość ciężka prace muszę sie dość nawyginac druga siłka .teraz stosuje l-carnityne +green tea i cla +green tea.Rano jem platki z mlekiem,w pracy to róznie owoc albo baton slimfasta albo nic ,a w domu to tez roznie raz salatke =grzanka ,wegetarianskie kotlety,no i zdaza mi sie zjesc cos zakazanego ,loda czy ciastko,serio w malych ilosciach,wydaje mi sie ze moja waga stanela w miejscu,zrobilam maly experyment jadlam to co zawsze i 1 tydzien nie bylam na silce i waga taka sama .Mój chlopak chce mi teraz kupić Universal Nutrition Women's Fitness Pak, ALRI Venom Hyperdrive 3.0, wiecie cos o tym?Poradzcie jakie suple,co mam jesc i jakie ilosci,ile i jak cwiczyc ,i czy wogole dobrze cwiczylam ,a i czy jest mozliwosc ciagnac tylko na slim fascie-na ich produktach batoniki zamiast obiadu,badz szejki,czy to zdrowo ,chciala bym znów wazyc 58 i to w przeciągumax 2 miesiacy .POMÓZCIE i przeprasza za zbyt chaotyczny opis.Dzieki
To co bierzesz to sa jedynie dodatki do odchudzania wiec nie dziwie sie ze wiekszych efektow nie ma, termogenik np ten venom da duzo lepsze rezultaty ale co do venoma to tak:
Venom hyperdrive 3.0 to rewelacyjny spalacz ale nie wiem czy polecilbym go kobiecie i to takiej ktora nie miala kontaktu z tak mocnymi spalaczami. Venom dziala na mnie rewelacyjnie a bralem juz sporo roznych cudow wczesniej. Ale venom to naprawde piorunujaca moc, na tyle mocny ze stukilowych bykow potrafi mocno kopnac, dodatkowo niektorzy ludzie zle na niego reaguja. Dla Ciebie jednak polecilbym cos lagodniejszego zeby nie okazalo sie potem ze kupisz go i nie bedziesz mogla go brac bo tak mocno Ci bedzie cisnienie skakac. Tutaj na forum jest dziewczyna ktora stosuje Amp-2 i pisze o swoich postepach a idzie jej calkiem calkiem, ja osobiscie ampa nie stosowalem wiec sie nie wypowiem ale o jej postepach mozesz tu poczyctac i od razu dowiesz sie jak to stosowac, moze Ci to przekona do ampa bo venoma to choc go bardzo chwale to jednak Tobie odradzam http://www.forum.paker.co...ac-vt233,15.htm
Women's Fitness Pak to dobre witaminy i mineraly, ogolnie dobry wybor bo to jedne z najlepszych na rynku. Nie bralem akurat tych ale bralem animal paka czyli odpowiednik dla facetow i chwalilem. Jedyny minus to ich cena ale warto.
Chyba ryb tez nie jesz wiec obowiazkowo Animal Omega lub tansze Omega 3-6-9 (znajdziesz je w sklepie), o wiele bardziej wskazane niz to CLA ktore bierzesz i to nie tylko dla odchudzania ale dla utrzymania prawidlowej gospodarki tluszczowej w organizmie.
Dieta - bez tego nie osiagniesz nic w odchudzaniu. Jedz co 3h, traktuj sniadanie jako najwazniejszy posilek dnia, odstaw cukry w postaci przetworzonej, spozywaj produkty i niskim zawierajace duzo blonnika i o niskim IG . Na noc nie jedz zadnych weglowodanow, niezdrowe tluszcze zastap zdrowymi, cole woda i sokami, przynajmniej do 2 posilkow dorzuc warzywa, zamiast lodow czy batonikow owoce. Biale pieczywo zastepujesz ciemnym a ziemniaki ryzem brazowym, platki z rana to takie ktore maja niska zawartosc cukru czyli np musli a nie jakis nesquick. Uloz diete, nie musi byc perfekcyjna ale musisz sie jej perfekcyjnie trzymac redukujac co tydzien weglowodany coraz bardziej. Jestes wegetarianka wiec to dziala na twoja korzysc bo nie spozywasz raczej za duzo niezdrowych tluszczy zwierzecych ale takie rzeczy jak smietana czy maslo tez je zawiera wiec tam gdzie mozesz zastepuj chudym mlekiem i oliwa z oliwek. Kotlety weganskie zawieraja czasem sporo weglowodanow wiec tez zwracaj uwage na to jakie kupijesz. Jesz jajka? Jesli tak to ogranicz zoltka, jajecznice rob z jednego calego jajka plus 2 bialek zamiast 3 calych jaj.
Trening - masz plusa bo osobiscie wlasnie rower i orbitreka preferuje Ale 20 min interwalow to albo slabe interwaly albo masz kondycje jak byk, no chyba ze wliczone w te 20 min masz 10 min rozgrzewki. No ale podsumowujac wyglada ladnie. Oprocz tego polecam poplywac przynajmniej raz w tygodniu jak masz mozliwosc. Oprocz tego pocwiczyc chwilke przed sniadaniem, zaraz po tym jak sie obudzisz. 10 - 15 min rowerka, brzuszkow, skakania na skakance czy jakiegokolwiek innego ruchu aerobowego przed sniadaniem bardzo dobrze wplynie na odchudzanie gdyz podkreci Ci metabolizm od rana, poprawi sie ukrwienie i praca mozgu itp. Poza tym cwiczac na czczo tluszcz zaczynasz spalac niemalze od razu bo zapasy energetyczne sa puste po nocy no i ogolnie ruch z rana sprawia powinnas byc bardziej rzezka przez reszte dnia.
_________________ 'Nie wystarczy urodzic sie czlowiekiem, trzeba jeszcze byc czlowiekiem'
Ostatnio zmieniony przez abyss 2008-07-21, 17:58, w całości zmieniany 1 raz
jak znajde czas przeczytam caly ost, tylko z tego co zauwazylem, jak ktos nie je ryb to Omegi tez nie wezmie, bo to jednak tluszcz pochodzenia zwierzecego (pomijajac wszelkie koniecznosci brania tego), tylko to mi sie rzucilo w oczy.
Pozdrawiam
_________________ Ortodoksyjnosc to niemyslenie, brak potrzeby myslenia, ortodoksyjnosc to nieswiadomosc
No to z tego co wiem to zalezy, bo wsrod wegetarian jest chyba jakis podzial, jedni nie jedza tylko miesa inni tez ryb, jajek, a jeszcze inni niczego co pochodzi od zwierzat nawet mleka
_________________ 'Nie wystarczy urodzic sie czlowiekiem, trzeba jeszcze byc czlowiekiem'
Ty to masz czas cholera powiedzialem sobie w weekend robie odpisywanie!
a do tego co teraz napisales to Jarosze jedza ryby, nie jedza miesa, Wegetarianie nie jedza ryb,miesa i wlasnie pochodnych tluszczy RACZEJ, Weganie to totalny ortodoks, nic pochodnego, nawet kochanych jajek
Pozdrawiam
_________________ Ortodoksyjnosc to niemyslenie, brak potrzeby myslenia, ortodoksyjnosc to nieswiadomosc
Witm.Bardzo dziękuję wszystkim ,którzy mi pomogli .Wiec jeszcze uzupełnię moja wypowiedz.jem jajka ,ryb nie jadam ,śmietany nie uzywam tylko jogurt naturalny,chleba nie jadam ,tylko chrupki.omega 3 wcinam jak i również colagen activ,co do cwiczen rano to nie ma szans bo lubię spać i wstaje tak puzno ze na nic nie ma czsu tylko płatki,make up ,coś na siebie wrzucić i do pracy.Wydaje mi sie ze ,zbyt dożo węglowodanów spożywam, które to te złe i w czy one są zawarte ?Serio 20 interwalu na rowerku jak przechodze na elipse to padam a tam jeszcze wycisk.Poczytam o tym amp2 ,ale chyba zaryzykuje venoma.Pozdrawiam i czekam na dalsze wskazowki.Emilka
Ja na wstepie napisze ze jak juz sie zdecydowalas to odradzac nie bede ale uwazaj z tym venomem na poczatku i bierz jeden caps przez pare dni przed sniadaniem i tylko jeden, jesli bedziesz sie zle czula (a to sie zdarza przy braniu na czczo) to bierz po sniadaniu. Dopiero po paru dniach jak wszystko bedzie ok to dorzuc drugi. I najwazniejsze, napisz jak poszlo bo znam wielu facetow ktorzy brali venoma ale zadnej kobiaty wiec chetnie poczytam.
Co do diety to to co napisalas wydaje sie ok, zle weglowodany to przede wszystkim cukry proste czyli ciasteczka, batoniki, cola, czekoladki itp Wyjatkiem sa owoce ktore zawieraja fruktoze, to tez cukier prosty ale zanim stanie sie glukoza przechodzi szereg przemian i nie powoduje tak szybkiego podniesienia poziomu cukru we krwi a przy odchudzaniu wlasnie o to chodzi zeby cukier we krwi nie skakal. Wiecej mozesz poczytac w tym temacie, gdzies mniej wiecej w polowie tematu znajdziesz moje wypociny na temat weglowodanow, blonnika i indeksu glikemicznego oraz linki do tabel a to z pewnoscia Ci sie przyda w odchudzaniu
A tu masz jeszcze sposoby przyspieszenia metabolizmu.
- termogeniki, spalacze i inne podobne suplementy
- ruch fizyczny, glownie aerobowy, przede wszystkim przed sniadaniem podkreca metabolizm
- regularne jedzenie co 3 h trzyma metabolizm na wysokim poziomie
- spozywanie produktow z duza iloscia blonnika rowniez pomaga w utrzymaniu metabolizmu na wysokim poziomie
czesc, tu justyna. to o mnie chyba pisales wczesniej. wlasnie za chwile bede zmieniac moj spalacz, a poniewaz chwilowo moj 'guru' t800 nie odzywa sie do mnie, to skorzystam z Twojej pomocy czy tego venoma kupie w tym samym sklepie co amp? chcialam zadac pytanie jak podkecic metabolizm, ale odpowiedz juz znalazlam. tyle tylko ze mi sie nie chce jesc... ruch przed sniadaniem odpada, wiec czy sam termogenik+ruch jest w stanie jako tako podtrzymac metabolizm?
pozdrawiam
Wiesz, w jakis sposob na pewno Ci spalacz troszke metabolizm przyspieszy ale podstawa to jedzenie i trening jezeli chcesz polegac na samych spalaczach to co sie stanie jak skonczysz je brac? Ano efekt jojo moze byc.
W innym temacie piszesz ze jesz 2x dziennie, a co gdybys sprobowala co 2,5h zjesc sobie jakiegos owoca oprocz tych 2 posilkow, jakies male jabluszko czy banan tak tylko zeby zoladek mial co robic i zeby caly ten proces trawienia dzialal non stop.
Eee, dobra widze ze piszesz ze nawet jablko to jest problem, w takim razie moze malenki jogurcik?
Nie wiem czy wiesz ale venom hamuje tez apetyt, i to dosc mocno, ja na poczatku sie zmagalem przez pare dni zeby po porannej dawce zjesc sniadanie.
A co do samego venoma to w sklepie Paker go nie ma wiec musialabys poszukac go na wlasna reke.
no to chyba dam sobie spokoj z tym venomem skoro tez hamuje apetyt. zobaczymy co mi zaproponuje t800. a co do tego jogurcika, to czasami zjem jedna lyzeczke jak moje dziecko nie zje. chyba zaczne rzeczywiscie zjadac choc male porcje, np pol jabkla. nigdy nie bylam w sytucaji, ze nie mialam ochoty gryzc jedzenia a co do efektu jojo, to licze sie z tym, ze jak nie zaczne jesc, to na pewno bedzie. juz to przerabialam...
pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum