paker.co.uk

Paker.co.uk - Sklep, forum, porady
Suplementy i odżywki - Anglia, Szkocja, Walia, Irlandia

Powrót do sklepuPowrót do sklepu  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  FAQFAQ

Mapa GoogleMapa Google  Twój wirtualny trenerWirtualny trener  Twój wirtualny dietetykWirtualny Dietetyk  Twój wirtualny dietetykPrzelicznik miar

Poprzedni temat «» Następny temat
kilogramy po hormonach...
Autor Wiadomość
manto 

Wysłany: 2008-09-29, 09:41   kilogramy po hormonach...

Prosze o porade odnosnie cwiczen I srodkow wspomagajacych w zrzucieniu zbednych kilogramow.
Moj problem polega na zaburzeniach hormonalnych,ktore w 75% powoduja tycie.Odstawienie pigulek antykoncepcyjnych powoduje gwaltowny wzrost testosteronu I wagi, ktora potwornie ciezko zrzucic. Przez ostatnie lata bralam troche silniejsze pigulki,ktore trzymaly w ryzach moja wage,obecnie przeszlam na slabsze,poniewaz w ciagu nastepnego 1-1,5 planuje ciaze.
Dodatkowo: tluszczyk odlozyl sie w najgorszych miejscach- plecy(pod lopatkami wyrosly mi skrzydla!!!),ramiona,brzuch I BOCZKI!.
Nigdy wczesniej nie stosowalam zadnych srodkow wspomagajacych odchudzanie (chyba ze L-karnityna). Moj organizm dobrze reaguje na rezim cwiczeniowy I diete. Majac 14 lat mialam znaczna nadwage,ale udalo mi sie wtedy zrzucic-ok 20 kg.Skoki wagi zdarzaly sie pozniej rzadko,jesli tak do b.niewielkie, pomijajac te po hormonach-ostatni raz 3 lata temu,gdy chcialam zrezygnowac z pigulek-po 6 mies okazalo sie ze moj poziom testosteronu jest podobny do meskiego!a ja nie mieszcze sie w zadne rzeczy,mimo diety do 1000 kcal I codziennego treningu kardio do 3 godz.
Szczegoly: mam 30 lat, 174cm,ok 65 kg obecnie.Target- 60 kg,58kg byloby bosko,chociaz nie tyle zalezy mi na mniejszej wadze,co mniejszym obwodzie I pozbyciu sie tkanki tluszczowej.Jestem wegetarianka od 16 lat,ale jem ryby,owoce morza ,sery I jajka. Moja dieta jest zroznicowana(jestem fanatyczka gotowania - obecnie dieta polega na zminejszonych weglach (chyba kanapka do pracy jest najwiekszym grzechem w tyg,bo pozostale wegle to warzywa..). Wegle pojawiaja sie tez przed treningiem,ale w malych porcjach. Obiady to czesto ryba/tofu/soja/krewetki + warzywa. Przegryzki-orzechy,owoce I warzywa. Moim problemem jest woda I generalnie b.male przyjmowanie plynow-z czym staram sie walczyc
Cwiczenia-przed obecnymi klopotami : do 1,5 godz silowni,w tym do 20 min kardio,czasem basen. Obecnie: kardio do 40 min +do 30 min silownia-brzuszki,ramiona I plecy. W dniach miedzy silownia zaczelam biegac-totalna nowosc w moim zyciu,ale lapie powoli chcec do biegania.
Wczesniej trenowalam siatkowke przez ok 10 lat, ponadto rower po gorach,basen,rolki…
Niedawno zakonczylam fizjoterapie kregoslupa-bywa ze bol uniemozliwia mi cwiczenia silowe,rzadko kardio (czuje sie lepiej gdy wiecej cwicze).
Przeprowadzajac sie do UK ok 2 lata temu zmienil sie radyklanie moj tryb zycia-nie mam tyle mozliwosci I przede wszystkim czasu,by poswiecic go na sport, w tym roku stuknela mi 30stka I mam wrazenie,ze niektore rzeczy zaczynaja zwalniac-w tym moje odchudzanie;)
Bede wdzieczna za wskazowki,pozdrawiam!

abyss 
Moderator

Wales

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-09-29, 09:53   

5-7 kg to wcale nie tak duzo do zrzucenia, wiek nie pomaga ale majac 30 jeszcze nie masz sie czym przejmowac. Moja Matka majac powyzej 50 zrzucila 8kg w ostatnich miesiacach. Po menopauzie to dopiero jest problem zeby schudnac ale jak widac wszystko jest do zrobienia.

Wyglada na to ze masz pojecie zarowno o treningach jak i odzywianiu wiec nic tylko dorzucic spalacz i nie stracic zapalu do tego odchudzania.

Jesli o spalacze chodzi to na start proponuje Ci Ergolean AMP v2 lub SAN Tight! To nie sa jakies slabe spalacze wiec lepiej zebys wiedziala jak sie z tym obchodzic ale patrzac na to co napisalas wnioskuje ze wiesz co to spalacze i wiesz jak sie znimi obchodzic i jakie sa przeciwskazania.

Ponadto zmien kazdy mozliwy napoj w ciagu dnia na zielona herbate to bedzie jeszcze lepiej. No i woda oprocz tego ale tego chyba dodawac nie musze.

manto 

Wysłany: 2008-09-29, 18:13   

wielkie dzieki, poczytam dokladniej o specyfikach,ktore poleciles.
jedyny ich minus to zelatyna w skaladzie,ktora dla wegetarian jest malo fajna-szczegolnie tych ,ktorzy nie jedza ryb itp-straszliwie "muli".to jest moja obawa,co reakcji,choc moj organizm troche sie juz przyzwyczail,dzieki rybom itp.

dodatkowe pytania: jakie dawki,by bylo bezpiecznie?(chyba sie zdecyduje na SAn Tight)
czy po osiagnieciu celu,mozna spokojnie przestac brac i nie bedzie sprzezenia zwrotnego,tzn.ze moj organizm sie "rozreguluje" i znowu nie przytyje?
wiem,ze to indywidualne,ale-ile mniej wiecej opakowan?czy jest to cylkowe wspomaganie,np 6tyg i przerwa? :|

i jak to jest-czy przy zalozeniu zrzucienia wagi ,cwiczenia silowe maja sens-tzn.jakie mam benefity z cwiczen silowych,jesli kardio daje najwieksze spalanie :] ? i w zwiazku z tym-jakies cwiczonka na te przeklete plecy??brzuch katuje strasznie,ale juz nawet nie potrafie go "zakwasic" :(

ja wiem,ze te 5kg to zadna tragedia,ale w zwiazku z tym,ze juz przeszlam zrzucanie po hormonach-strasznie ciezko mi to ruszyc.tym bardziej,ze poprzednio mialam duzo wiecej czasu na sporty...taki tez powod szukania wsparcia,bo starse sposoby nie dzialaja:))

picie-taaak,to moj grzech nr 1,bo ja nie pije w ogole,nie odczuwam pragnienia,a co za tym idzie-b.malo sie poce,nawet w saunie:)) moje plyny to woda i zielone herbaty,soki rozcienczone woda,ale w b.malych ilosciach....

dzieki jeszcze raz-poradzcie cos z tymi cwiczeniami, no i dawkowaniem supla:)pozdro

justynucha 

Scotland

Pomogła: 2 razy

Grupy:
Paker Friends

Wysłany: 2008-09-29, 19:41   

czesc tu justyna, pisze do Ciebie jako mam prawie dwuletniego Filipa. :) wiem ze troche wtracam sie w nie moj temat ( mam nadzieje ze Abyss nie bedzie mial mi tego za zle ), ale moge Ci odpowiedziec na kilka pytan jako osoba ktora juz stosuje spalacze i korzysta z porad naszych ekspertow :] . jesli chodzi o cwiczenia silowe, to oprocz tego ze wieksza ilosc miesni bedzie przyspieszala przemiane materii, to po ciazy bedzie ci latwiej wrocic do formy. ja przed ciaza cwiczylam 'troche'. mowie 'troche', bo w porownaniu do tego jak teraz cwicze, to na prawde bylo 'troche'.cwiczylam tylko w domu i teraz tez tak jest...po ciazy dosc szybko zrzucilam czesc kilogramow, ale niestety dopadl mnie efekt jo-jo, poniewaz dieta, ktora stosowalam nie byla odpowiednia. ale to wiem dopiero teraz...
a co do picia wody, to zobaczysz ze jak zaczniesz brac spalacze, to butelka sama bedzie sie pchala do rak, tak bedzie ci sie chcialo pic. ja podczas godzinnego treningu cardio wypijam 2 litry :)
pozdrawiam serdecznie i zycze powodzenia
justyna

manto 

Wysłany: 2008-09-29, 20:34   

dzieki Justyna,rady kobiet tez duzo daja-tym bardziej,ze my troszke inaczej funkcjonujemy;) wlasnie chcialabym sie doprowadzic do formy przed ciaza,bo u mnie w rodzinie ciaza dodaje kilogramow(zbednych),niestety...;)

a co bierzesz? wiem,ze czytalam gdzies tw posty,ale wypadlo mi z glowy. ;( i ile juz wzielas i jakie efekty?ja cale zycie bylam sceptyczna jesli chodzi o chemie jakas dodatkowa,ale wczesniej- ukrocenie jedzonka i troche wiecej cwiczen dawalo efekty-teraz ni huhu.stoi w miejscu :-D

woda-wmuszam w siebie,moze tez sie trzeba nauczyc,jak wielu innych rzeczy..:)

pozdrawiam

abyss 
Moderator

Wales

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-09-30, 01:25   

justynucha napisał/a:
wiem ze troche wtracam sie w nie moj temat ( mam nadzieje ze Abyss nie bedzie mial mi tego za zle )

Wcale sie nie wtracasz, forum jest od tego zeby kazdy pisal. Doswiadczenia osobiste sa duzo wiecej warte niz cokolwiek innego a ja raczej w ciaze nie zajde :P

Odchudzanie Justyny masz od samego poczatku opisane krok po kroku w temacie AMP2-jak stosowac? Z pewnoscia znajdziesz tam sporo informacji ktore Ci sie przydadza ale od razu ostrzegam ze tego jest duzo wiec zaparz sobie duzy kubek zielonej herbaty zanim sie do czytania zabierzesz :)

SAN Tight to suplement naprawde z gornej polki wiec mozesz rownie dobrze od Ampa zaczac zeby nie przedobrzyc.

Jesli teraz tyjesz i na 6 tygodni wezmiesz sie za siebie i wezmiesz spalacza a potem wrocisz do dawnego trybu to raczej oczywiste ze znow zaczniesz tyc, cudow nie ma.
Ale jesli teraz masz naprawde stabilna wage i nie tyjesz przy tym trybie zycia jaki prowadzisz to na spalaczu schudniesz a po odstawieniu spalacza nie zaczniesz tyc. Oczywiscie to bedzie tez zalezalo glownie od tego co jesz i jak jesz. Spalacze tlumia apetyt wiec biorac spalacz musisz w siebie wmuszac posilki a po odstawianiu spalacza kontrolowac sie mocno z dieta zebys nagle nie zaczela podwojnych porcji jesc bo efekt jojo bedzie.

Kardio bezposrednio spala tluszcz natomiast benefity z cwiczen silowych sa takie ze cialo nabiera ladniejszych ksztaltow a po cwiczeniach silowych miesnie trzeba zregenerowac i organizm weglowodany jakie zjadasz zuzyje do naprawienia miesni a nie odlozenia w postaci tkanki tluszczowej. Jesli chcesz sie tylko odchudzac to mozesz jechac tylko kardio i tez bedziesz chudla. Poza tym tu masz troszke o treningu HIIT czyli innym, skuteczniejszym i bardziej zaawansowanym treningu niz tradycyjne kardio. http://www.forum.paker.co...szczu-vt717.htm

Jesli o brzuch chodzi to albo slabo go katujesz albo masz go tak wyrobiony. Poszukaj na necie treningu a6w i sprobuj a gwarantuje Ci ze zakwasy pojawia sie w szybkim tempie a w dodatku wyrobisz sobie ladny brzuszek i to w miare szybko. A6w to moim zdaniem najlepszy trening na miesnie brzucha.

Ponadto mozesz troche poczytac o ukladaniu diet, diety nie musisz sobie ukladac ale sa tam informacje o prawidlowym odzywianiu wiec moze cos Ci sie przyda http://www.forum.paker.co...zanie-vt345.htm

justynucha 

Scotland

Grupy:
Paker Friends

Wysłany: 2008-09-30, 12:02   

zjadlam 2 opakowania amp ,teraz koncze hydroxyhardcore ( chyba tak sie pisze, nie pamietam :-) ) i teraz bede brala animal cut albo atro-phex.
jesli chodzi o efekty to takie najbardziej spektakularne jest 8 cm w pasie po 2 opakowaniach amp.nie wiem czy to duzo czy nie, ale wtedy eksperymentowalam z dieta ;) wiec pewnie moglo byc wiecej...teraz jem duzo bialka w postaci jajek, piersi kurczakowych, lososia i tunczyka. nie ukrywam ze diete sciagnelam z postow innych forumowiczow hyhy...przy hardcorze efekty byly jakby mniejsze ale za to zaczely mi sie pojawiac miesnie do czego teraz daze...
zaraz po urodzeniu dziecka, pierwsze 'nieciazowe' spodnie kupilam w rozmiarze 44. jak zaczynalam brac amp nosilam 42. teraz spodnie mam 38. pomijam pas bo tu akurat mam niestety wiecej tluszczu...i nosze 40 :-(
efekty to niestety rzecz indywidualna. pomimo tego ze w pasie pozbylam sie najwiecej centymetrow, nogi wygladaja i tak najlepiej...szkoda ze nie jest tak, ze tluszcz ginie tam gdzie chcemy ;)
pozdrawiam

manto 

Wysłany: 2008-09-30, 17:58   

raz jeszcze dzieki wielkie obojgu za wskazowki.

o diete sie nie boje,ani o tryb zycia.zrzucajac kiedys 20kg znam swoj organizm i majac w pamieci tamten wysilek-od dawna uwazam na to,co jem i generalnie sie pilnuje. poza tym te zbedne kilogramy nie wziely sie z lezenia przed TV i wcinania chipsow:) niestety jedyna rada lekarzy na wzrost testosteronu i wagi sa hormony-im silniejsze tym lepsze-one na mnie dzialaja jak te spalacze,ale...decyzja podjeta i trzeba organizm przyzwyczaic do nowego.mam cicha nadzieje,ze ciaza wyreguluje te skoki.:) dam znac,jak dziala.

Justyna-gratuluje postepow,to super ile Ci spadlo....bede szczesliwa,jak spadnie mi te kilka cm,wtedy mam zamiar sprobowac bez spalaczy.mam tez nadzieje,ze do tego czasu moj organizm zaakceptuje slabsze pigulki.

czy dalibyscie jeszcze jakies rady/cwiczenia na plecy?

dzieki...

justynucha 

Scotland

Grupy:
Paker Friends

Wysłany: 2008-09-30, 19:37   

jesli chodzi o plecy to niestety Ci nie pomoge. sama mam problemy z ich umiesnieniem, hyhy...
pozdrawiam

Myszolap 
Osobisty Trener

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-10-01, 04:06   

Witam,

A co dokladnie z plecami? chcesz by byly szersze, znaczy w ksztalt litery V czy zeby posrodku byly bardziej umiesnione? chodzisz na silownie czy cwiczenia domowe chcesz?

Pozdrawiam

manto 

Wysłany: 2008-10-01, 09:53   

pod lopatkami zrobily sie dwie wielkie faldy,ktorych nie moge sie pozbyc.

kardio-probuje wiosel,bo to chyba rusza plecy,a silowe:nie wiem jak nazywa sie ta maszyna-typowa na plecy. i niestty tylko to..
na silowni i w domu-cwicze i tu i tu...cokolwiek :)
pozdrawiam

abyss 
Moderator

Wales

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-10-01, 10:49   

No maszyna do wioslowania to chyba najlepsze w tym przypadku rozwiazanie ale naprawde ciezko jest miejscowo tluszcz spalac.

manto 

Wysłany: 2008-10-01, 13:49   

na tym sie chyab skupie,jak powoli zacznie to ze mnie zlazic,zejdzie i z plecow.wczoraj szukajac A6W znalazlam fajne cwiczenia na plecy,ktore pokrywaja sie troche z moimi na wzmocnienie dolnej partii kregoslupa,wiec moze bez przesady-pozostane przy tym.
wielkie dzieki za rady!

abyss 
Moderator

Wales

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-10-01, 14:02   

Cwiczenia na wzmocnienie ledzwiowej czesci kregoslupa to nie jest problem, problem jest ze splalaniem tluszczu z tamtych okolic.

Tu masz chyba 2 najlepsze cwiczenia jakie wymyslono na wzmocnienie tych miesni, zadne maszyny ich nie zastapia. Tylko ostroznie z obciaciazeniami bo o kontuzje nie trudno.

t800 
Admin i trener

United Kingdom

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-10-01, 21:24   

Niestety nie spalisz miejscowo tłuszczu.Ale po pierwsze musisz pić i to dużo,bardzo dużo wody.Żeby spalić 1 g. tłuszczu potrzeba koło 20 g. wody.Po drugie owoce odstaw koniecznie.Powodują za duży wyrzut insuliny.Jedynie po treningu zjedz pół grapefruita. A swoją drogą wysoki poziom testosteronu nie powoduje bezpośrednio tycia.Zatrzymanie wody w organiźmie wywołuje estrogen.Kobiety zawodniczki przed zawodami biorą testosteron+bloker estrogenowy.Tylko w ten sposób mogą osiągnąć niemożliwie niski poziom tłuszczu i wody.Za to nabieranie cech męskich jest jak najbardziej problemem u kobiety.Przyczyn podwyższonego testosteronu może być parę,a najczęstrzą przyczyną jest zespół policystycznych jajników.

Odpowiedz do tematu