Wysłany: 2008-09-22, 19:40 początki z suplementami...
Cześć,
mam na imię Agnieszka.
Mam 160 cm wzrostu, ważę trochę za dużo do mojej wagi, bo 68 km.
Chciałabym zacząć brać jakies suplementy - AMP-V albo Termal Pro żeby trochę zrzucić tego tłuszczyku. Od pasa w górę, jestem normalnej wielkości, trochę tłuszczyku zebrało mi się w okolicach dolnych. Bardzo zależy mi na wymodelowaniu ud i łydek, i z tych regionów chciałabym się pozbyć tłuszczyku.Jaką dietę muszę stosować???, chciałabym żeby nie była bardzo radykalna - chleb + woda mineralna. Lubię gotować obiad dla siebie i dla chłopaka, on też lubi dobrze zjeść, do tego oboje lubimy owoce, czasami jakieś ciastko do kawy.Ćwiczę codziennie 1 godzinkę jazdy na cross trainer w domu. Wiem, może trochę to wygodne, ale pracuje od 8 do 18 i dopiero wieczorkiem mam czas na ćwiczenia. Jakie ćwiczenia moglibyście mi polecić żeby wymodelować i schudnąć z ud i łydek u nóg???Za wszystkie uwagi i pomysły będę bardzo wdzięczna... Dziękuję.... Agnieszka
Ciezko jest spalac tluszcz miesjcowo, sa roznego rodzaju treningi, aerobiki i inne takie na spalanie np. boczkow czy ud ale prawda jest taka ze nie zawsze to dziala jak powinno.
Jesli masz rodzaj otylosci typu gruszka i masz naprawde pecha to zanim cm zaczna ubywac w udach to wszedzie indziej odchudzisz sie do cieniutkiej skorki.
Przez lata widzialem to u mojej Matki, jak zaczynala sie ostro odchudzac to zanim cokolwiek ruszylo sie w biodrach i udach to tracila kilka cm w biuscie i pasie i to nie wazne jak cwiczyla.
Orbitrek czyli ten Twoj Cross Trainer to chyba jeden z lepszych sprzetow na odchudzanie ud i zadka ale oprocz tego mozesz pomyslec nad zapisaniem sie na jakis aerobik ktory konkretnie te partie miesni molestuje lub chociaz kupic plyte czy sciagnac z neta i cwiczyc przed telewizorem czy monitorem.
Co do supli to Thermala bym sobie darowal, jest przereklamowany i jedzie na renomie ktora zdobyl kiedys gdy jeszcze efedryne zawieral, Amp moze byc, jest tez cala gama innych zarowno slabszych jak i mocniejszych i kazdy Ci jakos mniej lub bardziej pomoze.
Nie warto sie od razu za te najmocniejsze lapac bo organizm masz nieprzyzwyczajony. Nie masz zadnego nadcisnienia ani problemow z sercem krazeniem lub tarczyca? To jest podstawowa informacja w dobieraniu tego typu srodkow.
No i na koniec o diecie. Z tego co napisalas wnioskuje ze raczej nie interesuje Cie ulozenie diety i skrupulatne jej przestrzeganie. Tak czy siak poczytaj sobie >>Tutaj<< o odzywianiu bo taka wiedza pomaga w przygotowywaniu codziennych posilkow.
A tak w skrocie to:
1. Jedz czesciej ale mniejsze porcje.
2. Cukry czyli ciasta, batoniki i inne slodycze, cole i inne napoje gazowane, frytki, fastfoody wyrzucamy z diety calkowicie.
3. Unikamy margaryn, masel, chleba, makaronow, maki, smietany, ziemniakow jedzenia na noc a jak juz jemy to przynajmniej nie weglowodany.
4. Smazenie mies na glebokim oleju zamieniamy na pieczenie lub duszenie
5. Staraj sie opierac swoj sposob odzywiania na ciemnym ryzu, kaszy gryczanej, i jesli juz musisz to chlebie razowym i ciemnym makaronie. Nawet jesli gotujesz dla siebie i chlopaka to on moze zjesc mieso z ziemniakami a Ty mieso z kasza gryczana.
6. Jedz wiecej warzyw niz owocow a jesli juz jesz owoce to unikaj tych o wysokim indeksie glikemicznym i zawierajacych duze ilosci weglowodanow np banany. Jablka, truskawki, brzoskwinie beda ok i mozesz jadac bez obaw.
Jesli lubisz gotowac to mam po angielsku ksiazki ze zdrowymi niskokalorycznymi przepisami, jak chcesz to napisz mi swojego maila w prywatnej wiadomisci a moge Ci je wyslac.
_________________ 'Nie wystarczy urodzic sie czlowiekiem, trzeba jeszcze byc czlowiekiem'
czesc tu justyna. ja mam inny typ sylwetki niz Ty, poniewaz u mnie tluszcz niestety odklada sie na brzuchu. ale swietnie na miesnie calych nog i posladkow dziala TAE BO. cwicze codziennie dwa treningi z plyty GET RIPPED: trening '8 minut' i 'trening podstawowy'. na poczatek polecam Ci tylko ten podstawowy, aby nauczyc sie techniki wykonywania cwiczen. pomimo ze to wlasciwie w pasie stracilam najwiecej cm, to wlasnie nogi teraz wygladaja u mnie najlepiej. polecam tez 'na nogi' plyte 'chce miec takie posladki'. kiedys cwiczylam ten program, i co prawda posladki cwiczone sa nabardziej, ale nogi tez mialam niczego sobie
pozdrawiam
justyna
p.s. do tego wszystkiego mozesz tez dolaczyc masaze rolka z kolcami. czasami obwody zawyza woda oraz limfa. po takim 'walkowaniu' skora staje sie tez jedrniejsza i sama zuwazysz, ze spodnie sa luzniejsze juz po pierwszym razie. ja 'walkuje' kazda czesc nogi po 5 min tzn, przod uda 5 min, tyl uda 5 min itd. przed masazem mozesz wsmarowac cos do ujedrniania lub odchudzania albo balsam ktory sie dlugo wchlania. tylko uwazaj zeby sobie nie narobic siniakow. ja nie raz je mialam jak za mocno przycisnelam walek hyhy. potem trzeba zrobic sobie przerwe poniewaz te miejsca niestety bola...
p.p.s. poniewaz jakos nie mam odwagi pokazac moich lydek 'publicznie' wyslalam Ci je prywatna wiadomoscia. niestety tylko widok' od tylu' poniewaz bokiem jakos nie chcilao sie dodac...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum