re_84
Wysłany: 2008-05-07, 11:57 porady, porady mi potrzeba
Witam serdecznie,
potrzebuję porady ludzi którzy się znają a sądzę że jest tu troszkę takich
Tak chodzi o to że potrzebuję pozbyć się 10 kg w przeciągu 3 miesięcy. Mam 167 cm wzrostu i ważę 62kg. Do tej pory nie przeszkadzało mi to, jednak za trzy miesiące płynę na 3 tygodniowy rejs i warunkiem tego wszystkiego jest odpowiednia waga. Postanowiłam podjąć wyzwanie, wyginam się w domu, staram się też odpowiednio odżywiać bo głodówkę całkowicie odrzucam. Poza straconymi kg, muszę zachować siły. Dlatego też proszę o poradę, jakie suplementy powinnam zastosować i w ogóle jak do tego się zabrać? Z góry za wszelkie informacje będę wdzięczna.
Pozdrawiam
Re.
10 kg. w 3 mc. są jak najbardziej realne. Po pierwsze masz racje ze obrzucasz glodowke, bo to nie jest żadne wyjscie.
Nie jesz, tempo przemiany materii spada, organizm przechodzi w stan oszczedzania i zapomnij o zrzucaniu tluszczyku, a spadna wylacznie miesnie i troche wody, a efekt jojo murowany.
Po pierwsze posilki jadasz przez 10 godzin dziennie. Czyli np. jak jesz pierwszy posilek o 8 to ostatni o 18. Puzniej juz tylko mozesz pic wode, herbatke, kawke ( BEZ CUKRU ) , moze byc ze slodzikiem. Jesz ok 1,5g. białka na kg/mc. Czyli 90 g. białka wystarczy w zupelnosci.
Odrzucasz weglowodany proste, mleko, jogurty, piwo.Z owocami tez nie przeginaj,a na pewno nie jedz winogrona, gruszek. Za to jedz troszke wiecej tluszczyku.
Na sniadanie proponuje chlebek ryzowy ( zalezy jaki bedziesz miala ok 20 g, czyli 2,3 kromki) z maslem orzechowym nieslodzonym ( 4 lyzeczki), i jajecznice z 3 jajek z bekonem.
Obiadek 50g ryzu,kaszy, ziemiakow ( 3 szt), 250 g mieska z sosem majonezowym, surowke z oliwa z oliwek ( 30g), kolacja tunczyk w oleju ( 100 g) pomidor.
Suplementy:
Ergopharm AMP 2 szt. rano, 1 w poludnie.
Gaspari Nutrition Thermogenic Thyrotabs 1 rano 1 o 18 tej.
3 razy w tyg aeroby. Najlepiej z interwałem. 5 min na tentnie 135, 3 min na 165 i tak na przemian przez 24-30 min. Tetno mierzysz zegarkiem z pomiarem tentna.
Sa w sklepach po 10-20 Funciakow. Nie jest to wszystko trudne.
Jak bedziesz miala pytania to pytaj smialo.
Pozdrawiam
re_84
Wysłany: 2008-05-09, 22:53
Dziękuję pięknie za informacje, teraz muszę to sobie jakoś wszystko ułożyć. Ze względu na czas pracy, posiłki są troszkę skomplikowane.
Mam jeszcze jedno pytanko, jaka jest reakcja organizmu w momencie kiedy odstawie suplementy?
Lepiej odstawiac stopniowo.Najpierw konczysz z AMP,zmniejszajac dawke stopniowo przez tydzien,a dwa tyg. puzniej odstawiasz Thyrotabs,rozniez zmniejszajac dawke przez ostatni tydz.
Pozdrawiam
Jo
Wysłany: 2008-05-15, 19:54
Witam,
a mozesz mi podpowiedziec, gdzie kupie taki zegar z pomiarem tetna?
Nie polecam tych poniżej 10-15 funtów. Są niewygodne i nieczułe i jeśli chcesz sprawdzać tętno często w czasie treningu, to będziesz miała problemy.
Kupiłem kiedyś taki za 6 czy 7 funciaków i po 10 minutach wylądował w szufladzie, bo się do tego nie nadawał.
Lepiej przemyśleć zakup i jeśli jesteś pewna, to zainwestuje 20 - 30 funtów.
Ja bym wydal wiecej i kupil np. POLAR F4, swietne urzadzonko i ladne,osobiscie caly czas nosze POLAR F6 i wyglada ladnie do wszystkiego (prawie) i spelnia swoje dooobre funkcje!
PS. nie pracuje dla firmy Polar!
Pozdrawiam
_________________ Ortodoksyjnosc to niemyslenie, brak potrzeby myslenia, ortodoksyjnosc to nieswiadomosc
re_84
Wysłany: 2008-06-21, 15:50
Nie mogłam długo znaleźć tego tematu i w końcu jak go odnalazłam zaczęłam się śmiać. Mój temat wylądował w dziale "suplementy dla facetów". I chyba coś w tym musi być, ponieważ po zastosowaniu zalecanych suplementów bardzo źle się czułam. Podobnie jak w opisywanym przykładzie http://www.forum.paker.co...2-vt175.htm#435
Znajomi zauważali różnicę w moim zachowaniu, czasami roznosiło mnie od środka ale ogólnie byłam spowolniona, jakby naćpana, mdlałam i dodatkowo miałam dziwny posmak w ustach. Odstawiłam i jedno i drugie.
Waga minimalnie poleciała w dół, nie było to jednak zachętą do dalszego faszerowania się tabletkami.
Pozdrawiam
Pomógł: 3 razy Wiek: 32 Dołączył: 13 Mar 2008 Posty: 53 Skąd: Z Kosmosu
Wysłany: 2008-06-21, 16:24
Ja koncze wlasnie 3 opakowanie AMP. Waga poszla mi o 4 kilo w dol. Jestem super zadowolony. Zreszta biore inne suple, na mase, wiec waga nie jest taka istotna. Pewnie bez tego byloby jeszcze wiecej. 5 x w tygodniu 30 minut ostre interwala. Do tego zwykly trening i drobne zmiany w diecie. Jesli u Ciebie nic nie poszlo, to znaczy ze nie cwiczylas lub zrobilas cos innego zle. NAwet bez supli, z dobrym treningiem, powinnas stracic przynajmniej polowe tego co ja. Efekt pobudzenia tez mam zwlaszcza po polaczeniu AMP ze Stim'D Out, ale po 90 minutach treningu jestm wyluzowany jak baranek
Moja rada dla Ciebie i dziewczyn jest taka, zebyscie daly z siebie troche wiecej, a efekty musza byc. nie ma innej rady.
Ale napisz czy zminejszylas dawke,tak jak pisalem w poscie ktory podalas.AMP jest najsilniejszym LEGALNYM spalaczem tluszczu na swiecie.U 80% ludzi nie wystepuja uciazliwe skutki uboczne.Jezeli zaliczasz sie do grupy bardzo wrazliwej na dzialanie AMP powinnas zmiejszyc dawke w poczatkowym okres stosowania. Pozdrawiam
re_84
Wysłany: 2008-06-22, 08:42
Tak początkowo zmniejszyłam dawkę na 1 rano, 1 w południe. Następnie odstawiłam Gaspari Nutrition Thermogenic Thyrotabs a na koniec zrezygnowałam całkowicie z AMP. Widocznie nie dla mnie są takie suplementy.
Owszem zastosowałam się do diety i do ćwiczeń, a waga poszła w dół od 2 do 4 kg, to zależy w jakim dniu cyklu jestem....ale to typowo kobiece i nie będę w dziale dla panów o tym pisać
Proponuję zacząć od 1 tabl. AMP dziennie rano po śniadaniu. Spotkałem osoby które nie mogły brać spaczy opartych o Ephedryne , ale się nie dziwię bo spalacze to zostały wycofane z rynku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum