paker.co.uk

Paker.co.uk - Sklep, forum, porady
Suplementy i odżywki - Anglia, Szkocja, Walia, Irlandia

Powrót do sklepuPowrót do sklepu  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  FAQFAQ

Mapa GoogleMapa Google  Twój wirtualny trenerWirtualny trener  Twój wirtualny dietetykWirtualny Dietetyk  Twój wirtualny dietetykPrzelicznik miar

Poprzedni temat «» Następny temat
proszę o pomoc przy doborze suplementów
Autor Wiadomość
Aga 
Aga

Wysłany: 2008-06-03, 15:58   proszę o pomoc przy doborze suplementów

Witam,
chciałabym poprawić wygląd mojej sylwetki i ujędrnić ciało, zwłaszcza pośladki, uda i brzuszek. Mam 158 cm wzrostu i 52 kg wagi ale mam drobne kości i cały tłuszczyk umiejscowił się w biodrach, brzuchu i pośladkach. W pracy koleżanki zazdroszczą mi figóry ale Ja wiem swoje i znam moje mankamenty. Całe życie amatorsko uprawiam różne sporty, w tym fitness. Ale prawie przez rok miałam przerwę i nie ćwiczyłam.
Teraz wracam na zajęcia fitness i do siłowni, 3-4 razy w tygodniu. Proszę o poradę co pomogłoby mi w osiągnięciu sukcesu, czyli utraty tłuszczyku i cellulitu a równocześnie poprawieniu masy mięśniowej, a co za tym idzie wyglądu skóry na ww. partiach ciała.
Będę oczywiście ćwiczyć wszystkie partie ciała i chętnie wzmocnię ramiona, plecy itp.
Może jakieś aminokwasy dla kobiet lub odżywki razem ze spalaczem tłuszczu?
Acha, od 7 dni przyjmuję na poprawę skóry Kalogen Activ plus. :-) [/b]

Myszolap 
Osobisty Trener

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-06-03, 16:43   

na pewno rob biegi interwalowe, najlepiej 30 sekund sprint jak najszybciej i 30 sekund trucht, wczesniej zrob kilka minut truchtu na rozgrzewke, to traktuj jako jedna serie, zacznij od 6 serii jezeli dasz rade, dwa trzy razy w tygodniu, najlepiej w dni wolne od ciezarow, zwiekszaj ilosci serii maksymalnie do 25 minut, na koniec wyciszenie truchtem i rozciaganie, miesci okolic biodra, nog.
Taki trening przyspieszy Tobie metabolizm, ma lepsze efekty naciagajace na skore i powieksza umiesnienie nog. Do tego oczywiscie rob trening ciezarami, stacyjny bym polecal i calego ciala, zeby rowniez przyspieszyc metabolizm.
Produkty takie jak serwatka bialkowa, jezeli kalorycznosc Twojej diety na ta pozwala oraz produkty zwane termodynamikami, aby podniesc Tobie temperature ciala, zielona herbata przed treningami oczywiscie jak najbardziej.

Pozdrawiam

t800 
Admin i trener

United Kingdom

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-06-04, 22:20   

Polecam Ci spalacz tłuszczu np. http://www.paker.co.uk/pr...0_caps,216.html a co do białka to http://www.paker.co.uk/pr...m_2270g,45.html
swietnie smakuje i starczy Ci to opakowanie na 2-3 mc.

di 

Wysłany: 2008-07-30, 08:10   

Witam.
Prosze o pomoc w dobraniu dobrego i skutecznego spalacza tluszczu!!!!!!!
Mam 28lat w wieku 21 mialam usunieta tarczyce(zostawili mi troche z lewego plata),po operacji przybralam mocno na wadze zwlaszcza po wladowaniu we mnie konskiej dawki hormonu tarczycy tj.eutyrox.moj problem polega na tym ze kiedys jak bylam mlodsza i uprawialam sport wiec z nadwaga szybko sobie poradzilam i mialam swietna wysportowana sylwetke,jednak teraz w wieku 28lat jest mi coraz trudniej utrzymac prawidlowa wage.
Nie malo tego od 3 lat jestem w Anglii i zaczal sie moj dramat!!!!Nigdy nie bylam tak gruba.Przytylam tu jak wieloryb,wiecie inne jedzenie,praca czlowiek przestaje o siebie dbac.Moja waga to 78kg przy wzroscie 170cm,wyjezdzajac do Anglii 3 lata temu wazylam 62kg.Od 2miesiecy zmienilam prace znalazlam czas na chodzenie do silowni i ostro wzielam sie za siebie,ale zaczelam sie troche niecierpliwic i chcialabym wkoncu zaczac chudnac.wiem,ze nie schudne w mgnieniu oka i musze sie teraz troche pomeczyc ale jestem wobec siebie surowa i zrobie wszystko by schudnac jak najszybciej.nigdy w zyciu nie nosilam na sobie takiego cielska ktore pojawilo sie na mnie w mgnieniu oka.znow chce miec pieknie wyzezbione cialo bo moje takie bylo ;( .nie wiem czy teraz robie dobrze ale biore DYMRTADRINE30+ daje niezle pobudzenie i mam wiecej paleru na silowni.teraz myslalam o kupnie zestawu super spalaczy ale jak przeczytalam ze nie moga tego uzywac osoby przyjmujace leki na tarczyce troche sie podlamalam bo mialam nadzieje,ze to mi pomoze.myslalam tez o odwadniaczu bo to akurat by mi sie przydalo,co myslicie o tym?
czekam na odpowiedzi(zniecierpliwiona)dzieki

di 

Wysłany: 2008-07-30, 08:30   

czas tak szybko leci;)
mam skonczone 29lat a nie 28;)

abyss 
Moderator

Wales

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-07-30, 12:17   

Oj jesli z tarczyca byly jakies problemy to bardzo nieodpowiedzialne byloby zabieranie sie za jakikolwiek spalacz bez konsultacji z lekarzem. Jedyne co mozesz wziac i miec spokojne sumienie to l-karnityne ale to nie jest zaden rewelacyjny spalacz a zeby dala jakiekolwiek efekty musisz naprawde wyciskac z siebie siodme poty.

Ja bym zrobil tak, wydrukowal sklady paru spalaczy i poszedl z tym do GP i zapytal o rade, wizyta nic Cie nie bedzie kosztowac a przynajmniej bedziesz miala spokojne sumienie ze nie nabawisz sie komplikacji. Moze nawet wypisze Ci jakies leki ktore wplyna na poziom gugglesteronow i podniosa metabolizm.

No ale moze jeszcze t800 sie wypowie, on ma wieksze pojecie o hormonach niz ja.

di 

Wysłany: 2008-07-30, 20:57   

Dzieki za rade;)
Ale wiem ,ze w moim przypadku L-karnityna nie wystarczy.Wiem jak ona dziala i mialam z nia juz dlugi czas do czynienia,bedac w Polsce bralam ja bardzo dlugo w roznych postaciach i wiem ze dzieki niej wlasnie moglam utrzymac moja sylwetke w dobrym stanie,wyspotrowana,a nie oblana tluszczem. Mysle ze teraz nic mi po niej jesli chce schudnac(jest poprostu za slaba)
Sklad tabletek ktore teraz biore to:
30mg ephedrine HCL
200mg caffeine
25mg aspirin
100mg narningin
to znajduje sie w jednej tabletce.
w sumie nie czuje sie po nich zle,wlasciwie o czym ja gadam nie jestem lekarzem wiec nie jestem w stanie stwierdzic co tak naprawde sie dzieje w moim organizmie.
no ale coz biore te cholerne hormony Eutyrox 100,chce schudnac bo nigdy tyle nie wazylam,niegdy nie mialam takiego ciala,zawsze bylo umiesnione bo mam taka sylwetke czasami smialam sie ze wygladam jak facet ale to byly moje miesnie,taka mam budowe a teraz co?troche miesni zostalo a reszta to tluszcz.
nie mam czsu na chodzenie po lekarzach zwlaszcza do GP.odesla mnie z kwitkiem albo dadza zbadac Hindusowi ktorego zrozumie piate przez dziesiate.
a co o odwodnieniu,czy moge dostac wiecej informacji na ten temat?
bede bardzo wdzieczna.

Myszolap 
Osobisty Trener

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-07-30, 22:01   

Di a nie mozesz po prostu miec zbiloansowanej diety, dobrego programu treningowego i po prostu robic to co sie robic, czyli cwiczyc i dobrze jesc?

Pozdrawiam

t800 
Admin i trener

United Kingdom

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-07-30, 23:14   

No wlasnie.Glupi lekarze przypisali Ci Euthyrox a nie Novothyral. Euthyrox jest bardzo slabym lekiem,juz lepiej moga dzialac stymulatory np. T-X - 90 caps Proponuje molestowac swojego lekarza o Novothyral. To sa prawdziwe hormony tarczycy T3 i T4.Po usunieciu tarczycy konwersja T4 - Euthyrox do T3 jest praktycznie niemozliwa i dlatego tyjesz a Twoja przemiana materii jest strasznie wolna.

abyss 
Moderator

Wales

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-07-31, 00:39   

O kurde dopiero jak wypisalas sklad to zauwazylem co bierzesz. Poszukaj sobie informacji o spalaczach ECA to bedziesz wiedziala co biarzesz. Ogolnie bardzo fajna ale lekko niebezpieczna zabawka. Ale powinna podzalac dosc dobrze bo tak jak napisal t800 konwersja T4 do T3 jest znikoma w Twoim przypadku a efydryna ktora bierzesz miedzy innymi wymusza przeksztalcenie sie T4 do T3.

di 

Wysłany: 2008-08-01, 07:30   

Hej
Mam pytanie do T800.
Jesli kupie stymulator T-X - 90 caps to czy w takim razie moge brac te moje hormony przepisane przez lekarz?
Czy moge je laczyc z T-X - 90 caps,czy tez lepiej odpuscic z euthyrox.
Sory,ze cie mecze takimi pytaniami a nie mojego lekarza,ale on jest w Polsce a do Polski zjade dopiero w grudniu na swieta.
Kiedys mowilam mu o mojej wadze i jakos nie zareagowal na to powaznie bo twierdzi,ze wygladam jak normalna dojzala kobietaa nie jak chudzielec ktorych teraz pelno.
Ale ja wiem i widze swoje,nie chodzi mi o to by byc chuda bo niegdy tez taka nie bede ze wzgledu na budowe mojego ciala.
No ale czy to za wiele,ze nie chce opony wokol talii i pozbyc sie tluszczu?
Wlasnie ta cholerna opona wygladam jak angiela one wszystkie sa takie niewymiarowe ;) .
Nie wazne trza sie brac a nie nazekac i wlasnie to robie a pracuje ciezko no tylko chce troche pomoc tluszczykowi by znikal szybciej.
W Polsce jak cwiczylam zawsze bralam L-karnityne ale nie musialam sie odchudzac tak jak teraz.dlatego mysle,ze ona w tym przypadku jest za slaba.
Jesli zaczne brac T-X - 90 caps,to czy moge jeszcze z czym to laczyc co da jeszcze lepsze efekty?
Zalezy mi na tym zeby calkowicie schudnac do swiat aby moi znajomi mogli mnie zobaczy taka jak kiedys i ja tez bede sie lepiej czuc bo teraz te pare kilogramow bardzo mi przeszkadza.
Dzieki.

t800 
Admin i trener

United Kingdom

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-08-01, 08:01   

Oczywiście że możesz brać T-X - 90 caps i Euthyrox.Podstawoą sprawą jest dobranie dawek.Ja bym zrobił coś takiego: Przez pierwsze 4 dni brałbym polowę Eutheyroxa ( tabl. ma krzyżyk i latwa podzielić ja na 4 cześci ) .Jezeli bedziesz czula ze masz kopa to zostan na tej dawce.Jezeli poczujesz ze jest ok to zwieksz do 0.75 przez nastepne 2 dni.Po 6-7 dniach mozesz powrócić do 100 mg Euthyroxa.Jezeli jednak bedziesz czuła zbyt mocne pobudzenie,pocenie,trudności z usypianiem to zmiejsz dawke Euthyroxa.Pij bardzo duzo wody i kup sobie minerały,poniezwaz mozesz sie odwadniac.

di 

Wysłany: 2008-08-06, 07:46   

hej.
kupilam dzisiaj T-X - 90 caps,czekam na dostawe powinna byc jutro ;)
mam jedno pytanie odniosnie jedzenia,chodzi mi otoz o nieszczesne weglowodany tyle o nich czytalam na forum i jedynie nie rozumiem jesli chodzi o mleko.ja uwielbiam mleko i moge pic je litrami a jogurty mniam tez je lubie;(
czytalam tez ze winogrona tez maja zly wplyw,kurcze moje ulubione owoce.
mogla bym prosic wiec o podanie listy produktow ktorych powinnam unikac?
chodzi o to,ze nie mam na tyle czsu by siedziec przy kompie i wyszukiwac produktow o duzej zawartosci weglowodanow.
dzieki z gory czas biegnac do pracy.
papa,do nastepnego.

t800 
Admin i trener

United Kingdom

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-08-06, 09:32   

Tych produktów jest dosc duzo.W skrócie:

Owoce jedz w niewielkich ilosciach - grapefruity,kiwi,pomarancz
Warzywa - papryka,kalafior,pomidory,cebula,salata
UNIKAJ - piwo,mleko,jogurty,slodycze,chleb,zasmazke na produktach smazonych,soki owocowe,cole i inne takie napoje - mozesz pic wersje light bez cukru.

abyss 
Moderator

Wales

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-08-06, 10:47   

Ja rozwine jeszcze o mleku, otoz w mleku chodzi i to ze dostarczasz laktoze czyli cukier mleczny oraz tluszcze zwierzece a bialko ktore znajduje sie w mleku nie jest w ogole trawione przez organizm doroslego mezczyzny gdyz w trakcie dojrzewania organizm przestaje wytwarzac enzym trawiacy to bialko.
W przypadku kobiet jest troche inaczej gdyz organizm kobiety w sladowych ilosciach wytwarza ten enzym ale wiecej ze szklanki mleka dostarczysz organizmowi cukrow i tluszczy niz tego bialka, tak samo ze smietana.
Jedzac natomiast jogurty sprawa ma sie inaczej gdyz zawarte w nich bakterie wplywaja na fermentacje laktozy i trawienie przez co organizm zarowno mezczyzny jak i kobiety jest w stanie wykorzystac w wiekszosci bialko z jogurtu a zawartosc laktozy jest mniejsza gdyz fermentuje ona do kwasu mlekowego. Dlateg mleko jest slodkawe a jogurt naturalny kwasnawy :-)

Odpowiedz do tematu