|
skutki uboczne spalaczy |
| Autor |
Wiadomość |
justynucha

Pomogła: 2 razy Wiek: 31 Dołączyła: 06 Cze 2008 Posty: 191 Skąd: poznan/dingwall
Grupy: Paker Friends
|
Wysłany: 2008-08-28, 19:40 skutki uboczne spalaczy
|
|
|
chcialam kontynuowac temat stosowania spalaczy przez osoby z wycieta tarczyca. chcialabym wiedziec, jakie moga byc skutki uboczne stosowania tych suplementow...
pozdrawiam
justyna |
|
|
|
 |
t800
Admin i trener

Pomógł: 58 razy Wiek: 31 Dołączył: 12 Mar 2008 Posty: 1022 Skąd: Łódź
Grupy: Paker Team
|
Wysłany: 2008-08-28, 20:34
|
|
|
osoby z usunieta tarczyca juz nie maja tarczyczy,wiec nie bedzie zadnej interakcji.Musza brac hormony tarczycy i zauwaza lekko podniesiana przemiane poniewaz T4 do T3 bedzie szybciej konwertowane.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
justynucha

Pomogła: 2 razy Wiek: 31 Dołączyła: 06 Cze 2008 Posty: 191 Skąd: poznan/dingwall
|
Wysłany: 2008-08-28, 21:37
|
|
|
czyli poprostu nie beda dzialaly jesli dobrze zrozumialam ( tak jak na osoby 'zdrowe') . i nie spowoduje zadnych skutkow ubocznych |
|
|
|
 |
t800
Admin i trener

|
Wysłany: 2008-08-29, 07:30
|
|
|
Można brać,ale jak osoba biorąca novothyral jest otyła to moga być dwa powody.Po pierwsze jako hormon tarczycy przyspiesza przemianę materii i apetyt,i jak ktos się nie kontroluje to po prostu je za dużo,lub druga mozliwosc dawki podawane sa zbyt małe,ale z tym to należy się zgłosić do lekarza,lub na wlasna rękę zwiększyć o parę% dawkę,ale tego nie polecam. |
|
|
|
 |
justynucha

|
Wysłany: 2008-08-29, 09:44
|
|
|
nie wiem jakie tebletki bierze ta osoba, ale na pewno nie jest otyla, a wrecz odwrotnie. i wlasnie sie dowiedzialam w jaki sposob sie odchudzila. nie bede tego tutaj opisywala, bo nie chce zeby ktos inny wpadl na taki 'wspanialy' pomysl.
w kazdym razie bardzo dziekuje za pomoc...
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Kart
Wiek: 30 Dołączyła: 20 Lis 2008 Posty: 25 Skąd: Wawa/Stargard
|
Wysłany: 2008-12-01, 07:30
|
|
|
| Dobra, chyba i mnie dopadły skutki uboczne. Od trzech dni puchną mi oczy, a dzisiaj także twarz. Obawiam się, że na przedramionach od wewnętrznej strony mam wysypkę i jakieś kłucie w klatce piersiowej, głowę cieżką jakbym nie spała od 3 dni. Prawdę mówiąc zażywając samo AMP nie miałam takich reakcji.Teraz nie wiem-czy to zmiana diety na bardziej białkową, czy połączenie Cuttig Edges i Syntaxu. Czy jakieś płyny są zabronione w trakcie zażywania? Bo z rana zawsze piję sobie wodę z sokiem z cytryny, w ciągu dnia coca -cole albo pepsi light, kawę, herbatę. Wczoraj wogóle darowałam sobie już ostatnią dawkę suplementów, żeby pozbyć się opuchniętych oczu-no to spuchły nie tylko oczy ale i twarz. No normalnie bosko:( |
|
|
|
 |
t800
Admin i trener

|
Wysłany: 2008-12-01, 15:30
|
|
|
Odrzuć napoje typu Cola.Pij wodę niegazowaną bez dodatków. Musisz uzupełniać płyny,ponieważ bez wody nie są możliwe przemiany energetyczne min. tłuszczu.
Aby spalić 1 g. tłuszczu organizm potrzebuje około 20 g. wody... Może za bardzo się forsujesz tymi marszobiegami.Spróbuj tak jak Ci poradziłem w innym poście ( interwały ). Ogranicz aeroby do 3-4 razy w tyg. i nie przekraczaj 40 min. |
|
|
|
 |
abyss
Moderator

Pomógł: 123 razy Wiek: 26 Dołączył: 30 Cze 2008 Posty: 1294 Skąd: Cardiff
|
Wysłany: 2008-12-01, 19:36
|
|
|
Spuchnieta twarz to wina tarczycy albo nerek, nic innego jak zatrzymanie wody w organizmie no i cos z tych supli ktore bierzesz to powoduje wiec trzeba tylko dojsc ktory. Odstaw suple na conajmniej jeden dzien a potem wracaj do nich stopniowo, zacznij brac najpierw ampa w malych ilosciach bo nikt po nim takich jazd nie mial wiec to raczej najpewniejszy supel a potem za pare dni zacznij brac kolejny suple ktory masz i jak wroci to bedziesz wiedziala dlaczego.
Poza tym nie znam tego syntaxu wiec podaj jakas pelna nazwe to poszukam i spojrze na sklad, moze to tez termogenik i w polaczeniu z ampem daje Ci bole w klatce. Ja wlasnie jak kiedys efedryne z jakims innym spalaczem zestawilem to mialem klucia w klatce. |
_________________ 'Nie wystarczy urodzic sie czlowiekiem, trzeba jeszcze byc czlowiekiem' |
|
|
|
 |
Kart
|
Wysłany: 2008-12-01, 21:23
|
|
|
| Odstawiłam wszystko na 1 dzień, wczoraj wieczorem już nie brałam niczego. Jestem osłabiona więc nawet nie biegam-poprostu się przespałam dla wzmocnienia. Teraz widzę, że niezależnie od tego o której idę spać, czy z nocy czy z dnia to puchne, bo teraz buzie mam znowu okrągłą. Ten drugi środek to Syntra EC |
|
|
|
 |
abyss
Moderator

Pomógł: 123 razy Wiek: 26 Dołączył: 30 Cze 2008 Posty: 1294 Skąd: Cardiff
|
Wysłany: 2008-12-02, 00:23
|
|
|
Linka usunalem ze wzgledow regulaminowych.
Supla nie znam i jak spojrzalem na sklad to w sumie wyglada dosc bezpiecznie, aczkolwiek nie bralbym go razem z ampem bron boze.
Aaaaaaale dalej szukajac o nim informacji na innym forum na ktorym siedze trafilem na taka publikacje.
| Cytat: | | UWAGA! Na zlecenie Polskiego Związku Podnoszenia Ciężarów w Zakładzie Badań Antydopingowych Instytutu Sportu zbadano odżywkę SYNTRA (90 kapsułkowa). Wykryto w niej dehydroepitestosteron (DHEA). Jest to zabroniona substancja dopingująca. DHEA ujawniona w odżywce nie została zadeklarowana na etykiecie, istnieje więc możliwość nieświadomego zażycia substancji dopingującej wraz z odżywką przez sportowców. Sportowiec karany jest po wykryciu badaniami antydopingowymi substancji zabronionej, nawet w przypadku nieświadomego jej dostarczenia dowolną drogą do organizmu. Każdy przypadek osoby złapanej na dopingu przez WADA to kara finansowa w wysokości 1500 euro plus - obecnie - wysokie prawdopodobieństwo zawieszenia Polaków w startach międzynarodowych na 2 lata. |
Jednym slowem slowem w Syntrze znajduja lub kiedys znajdowaly sie prohormony. Tekst ktory wkleilem zostal zamieszczony na poczatku 2007 a czy od tego czasu cos sie zmienilo i syntra dalej zawiera prohormony to juz ciezko powiedziec. |
_________________ 'Nie wystarczy urodzic sie czlowiekiem, trzeba jeszcze byc czlowiekiem' |
|
|
|
 |
Kart
|
Wysłany: 2008-12-02, 07:12
|
|
|
| Więc jest duże prawdopodobieństwo, że jednak skład się nie zmienił i jakaś reakcja nadal zachodzi. Dziękuję za informację. Dzisiaj idę do lekarza, powiem co i jak no i się zobaczy. Dobrze w każdym razie nie jest, twarz jest nadal opuchnięta. Mam tylko nadzieję, że skończy się tylko na alergii. |
|
|
|
 |
Kart
|
Wysłany: 2008-12-02, 11:06
|
|
|
| Konktaktowałam się ze sklepem, w którym nabyłam te specyfiki, czyli Cutting Edge i Syntra EC. Sprzedawca zapytał, czy nie brałam jeszcze czegoś na bazie magnezu lub sodu. Okazuje się, że tak-oprócz AMP i tych dwóch wymienionych wyżej biorę dodatkowo magnez, Belissę, która też jakieś elementy magnezu zawiera oraz witaminę B6. Podejrzewam, że tu jest przyczyna gromadzenia się wody-magnez hamuje wodę, a tamte odwadniają-no i gospodarkę wodną szlag trafił. No nic, ciekawe co powie lekarz. |
|
|
|
 |
|
|