Pomógł: 3 razy Wiek: 32 Dołączył: 13 Mar 2008 Posty: 53 Skąd: Z Kosmosu
Wysłany: 2008-05-25, 12:44
Suple są przede wszystkim jako wsparcie dla treningów. Myślę, że nawet najlepsze koksy, zdziałają niewiele, jeśli ktoś nie będzie ćwiczył. Pamiętaj, to wszystko ma Ci pomóc w osiągnięciu celu, a nie osiągnąć go za Ciebie.
Na pewno jest coś co możesz robić. Pewnie nawet lekarze zalecili Ci jakieś ćwiczenia w ramach rekonwalescencji. A co z basenem? Pływać też nie możesz? A chodzenie po schodach? W górę i w dół. Albo pompki. Coś gdzie nie będziesz używał dodatkowych obciążeń, tylko ruszał swoim ciałem. Przecież chodzisz do pracy, do sklepu, więc nie mów, że nie ma żadnych ćwiczeń które możesz robić. Pogadaj z lekarzem, nich powie Ci co możesz, a czego nie.
Albo przyznaj się, że Ci się po prostu nie chce ruszać.
Wiem że są środki na spalanie tłuszczu, które działają bez treningu. Ale są nielegalne, albo tylko na receptę i wydawane tylko jeśli nadwaga zagraża bezpośrednio Twojemu zdrowiu lub życiu, bo efekty uboczne są bardzo poważne.
keram1979
Wysłany: 2008-05-25, 13:31
witam ponownie,chcialbym odpowiedziec na zazut ze jestem leniwy i nie chce mi sie cwiczyc,podczas wypadku[ktory spowodowal pijany kierowca]mialem uraz czaszki,oraz zmiarzdzone 4 kregi,przeszedlem szereg operacji potem dluga rekonwalescencja,jasne ze mialem rechabilitacje,dzieki temu chodze i sam jestem sie w stanie podetrzec!ale sa to cwiczenia ruchowe nie treningowe i wysilkowe,co dziennie je wykonuje,dziwia mnie zazuty stawiane mojej osobie,poprostu uwierzylem w reklame tych srodkow wg.tych reklam to cuda!sami poczytajcie!pozdrawiam..Ps.a co do basenu to uwielbiam plywac probowalem ale nie dam rady,mam czesciowo niesprawna prawa noge i nie idzie mi to plywanie.jeszcze raz pozdrawiam
Pomógł: 3 razy Wiek: 32 Dołączył: 13 Mar 2008 Posty: 53 Skąd: Z Kosmosu
Wysłany: 2008-05-25, 14:52
Sorry Stary nie chciałem Cię obrazić, ani nic zarzucać. Jeśli już to raczej zmotywować do pracy. To chyba o to chodzi w forum, żeby sobie pomagać i dowiadywać się nowych rzeczy.
A może na basenie mógłbyś używać pianki? To taka kamizelka, która unosi Cię na powierzchni. Nie musiałbyś się martwić o unoszenie na powierzchni, tylko skupiłbyś się na wysiłku.
Z jednym się jednak nie zgodzę. Przeczytałem właśnie dokładnie opis AMP, sam go biorę i jestem zadowolony. Pozwolę sobie zacytować kilka zdań z opisu:
Cytat:
ErgoLean AMP zostało stworzone żeby pomóc ci pozbyć się tkanki tłuszczowej, pobudzić twój mózg do bardziej efektywnego działania oraz dostarczyć tobie energii do ciężkiej pracy.
Jeden facet który używał dwóch pigułek dwa razy dziennie, przyszedł pewnego razu do mnie na siłownie.
Nawet jeżeli twoim celem nie jest utrata wagi a jedynie uzyskanie pobudzenia na treningu.
Znam to z autopsji ponieważ od kilkunastu tygodni biorę AMP przed każdym treningiem (trenuje 5-6 razy w tygodniu).
Może w opisie nie ma napisane w prost, że trzeba ćwiczyć. Ale to chyba tylko dlatego, że to powinno być oczywiste i wynika z kontekstu.
Jezeli myslicie, ze samymi suplementami osiagniecie zamierzane efekty, to jedynym tego efekt bedzie rozczarowanie.
Suplement jak sama nazwa wskazuje ma dopelniac odpowiednio zbilansowana diete i dobrany trening, bez tych dwoch podstawowych czynnikow, nie liczcie na nic szczegolnego!
Pozdrawiam
_________________ Ortodoksyjnosc to niemyslenie, brak potrzeby myslenia, ortodoksyjnosc to nieswiadomosc
Suplementy to postawienie kropki nad i.A proces utraty tluszcu to szereg warunkow,ktrore musza byc spelnione.Od picia bardzo duzych ilosci wody,do wysokiego stezenia testosteronu i malej ilosci estrogenu.Czesto zaburzenia hormonalne uniemozliwiaja spalenie tkanki tluszcowej.A zapewniam CIe ze te suplementy dzialaja.Ja widze ogromna roznice juz po tygodnio stosowania,ale polaczylem to z aerobami,dieta i cwiczeniami.Zjechalem 3 cm w pasie i zyly powychodzily wszedzie.Wiec zapewniam CIe ze dzialaja.Biore teraz Inferno.
chodziloby o to zebys wykonywal jakikolwiek wysilek ktory podniosa twoje tetno do 60-65% tetna maksymalnego. Tego typu 'cwiczenia' 40-60 minut dziennie.
Jesli w ksywce masz rok urodzenia to jest to mniej wiecej puls ~125. Zakladam ze sila rzeczy nie masz wysokiej wydolnosci krazeniowo-oddechowej wiec nie bedzie specjalnie trudne. Musisz tylko zainwestowac w pulsometr (na allegro sa b. tanie modele, ktore spelniaja swoje zadanie).
Do tego odpowiednia dieta (np low-carb), 7 posilkow dziennie aby rozkrecic na maksa metabolizm i wtedy dorzucisz ewentualnie spalacz. I wtedy ma on prawo dzialac!
pozdrawiam
_________________ There is no rest. I've got miles to go
witam ponownie,chcialbym odpowiedziec na zazut ze jestem leniwy i nie chce mi sie cwiczyc,podczas wypadku[ktory spowodowal pijany kierowca]mialem uraz czaszki,oraz zmiarzdzone 4 kregi,przeszedlem szereg operacji potem dluga rekonwalescencja,jasne ze mialem rechabilitacje,dzieki temu chodze i sam jestem sie w stanie podetrzec!ale sa to cwiczenia ruchowe nie treningowe i wysilkowe,co dziennie je wykonuje,dziwia mnie zazuty stawiane mojej osobie,poprostu uwierzylem w reklame tych srodkow wg.tych reklam to cuda!sami poczytajcie!pozdrawiam..Ps.a co do basenu to uwielbiam plywac probowalem ale nie dam rady,mam czesciowo niesprawna prawa noge i nie idzie mi to plywanie.jeszcze raz pozdrawiam
Oki mam pomysła notuj na kardce wszystko co jesz i to dokładnie nie wolno oszukiwać
Przykładowo
Na śniadanie o godzinie x zjadłem 5 kawałków chleba z masłem x dzemem x keubasą i serem x
dwa jogurty x i x
na lunch zjadłem bla bla bla
na obiad zjadłem blabla bla itd
Notuj wszystko cały dzień każdego batona, każde ciastko,każdy napój i ilość wody , potem wpisz wieczorem to w tym temacie a uzyskasz pomoc
Suple są przede wszystkim jako wsparcie dla treningów. Myślę, że nawet najlepsze koksy, zdziałają niewiele, jeśli ktoś nie będzie ćwiczył.
Akurat termo geniki i tym podobne suple na wspomaganie procesu pozyskiwania energii z zasobów tłuszczowych pomogą , jeśli jednak dzienne zapotrzebowanie w trybie siedzącym życia bo tak wnioskuje jest 2300 kcal a od kompa do lodówki 3 metry łatwo jest zjadać 3000kcal i nasz organizm wcale nie będzie protestować .
Do zwalania wagi nie potrzeba wiele nr-1 to ujemny bilans kaloryczny i troszkę aerobów z tego co wiem na plecy osoba prowadząca rekonwalescencje każe robić zestaw ćwiczeń suple podziałają jak anty katabolik i przyszybszą efekt . Przy ujemnym bilansie nawet śpiąc można schudnąć ale cóż lodówka ważniejsza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum