mam pytanie chcę zgubić trochę kilo (10kg) i ćwiczę na siłowni od 1miesiąca ale też zaczęłem biegać 3 razy w tyg.tylko nie wiem za bardzo na jakim tętnie najlepiej chcę kupić sobie spalasz
Hydroxycut Hardcore lub OMEGA Stak -tylko nie wiem czy on działa doradź mi coś
Maksym185 najlepiej jakbys oddzielny temat zalozyl,
przedzial tetna jest nastepujacy:
50-65% Maksymalnego Bicia Serca - lekkie przyspieszenie tetna, Twoje serce Cie lubi
65-75% Maksymalnego Bicia Serca - wtedy dzialasz w swojej strefie spalania tluszczu, lekko gubisz oddech, jestes jednak w stanie prowadzic rozmowe.
75-85% Maksymalnego Bicia Serca - wtedy dzialasz w strefie zwiekszajacej wydolnosc, krotki plytki oddech, nie pogadasz
tak to wyglada w teorii, najbardziej ogolne obliczanie, to 220 - wiek = Maksymalne Bicie Serca
Najpierw zacznij regularnie uprawiac aktywnosc fizyczna, niech organizm wie co robisz, pozniej spalacz.
Pozdrawiam
_________________ Ortodoksyjnosc to niemyslenie, brak potrzeby myslenia, ortodoksyjnosc to nieswiadomosc
Słuchaj Myszołapa, wie co mówi Zanim kupisz spalacz, przyzwyczaj organizm do wysiłku, a dopiero potem dołożysz mu kolejny bodziec w postaci spalacza. Jak ćwiczysz miesiąc, to poczekaj jeszcze z 2 tygodnie. Po 6 tygodniach powinieneś już wpaść w rytm i możesz dodać kolejne urozmaicenie.
możecie mi jeszcze coś doradzić więcej ....kumpel mi mówił że najlepiej utrzymywać tętno 130-135 takie jest najlepsze wtedy sie tłuszcz spala naj bardziej czy to p prawda..piście...
Polecam trening interwalowy- 5 min. na tentnie 135,3 min na 165 i tak w kolko.Przyspieszasz i zwalniasz trening na poczatek powinien trwac ok 15-18 min.Po 2 tyg. zwieksz czas treningu do 30 min.Trening interwalowy jest znacznie bardziej skuteczny niz jednostajny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum