paker.co.uk

Paker.co.uk - Sklep, forum, porady
Suplementy i odżywki - Anglia, Szkocja, Walia, Irlandia

Powrót do sklepuPowrót do sklepu  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  FAQFAQ

Mapa GoogleMapa Google  Twój wirtualny trenerWirtualny trener  Twój wirtualny dietetykWirtualny Dietetyk  Twój wirtualny dietetykPrzelicznik miar

Poprzedni temat «» Następny temat
Odstający brzuch
Autor Wiadomość
Reisig 

Wysłany: 2008-06-10, 18:06   Odstający brzuch

Cześć,
Aktualnie jestem na cyklu kreatyny. Dietę mam na masę.
Problem mam z tym że odstaje mi brzuch pod mostkiem, dolna część brzucha nie dostaje tak jak górna, różnica 3cm. (Po napięciu czuje mięśnie, zarysy mięśni też są)
Nie wiem czy to winna diety na masę (dużo węgli), 6 posiłków, czy po prostu mam wadę kręgu który wypycha mi brzuch. Trenuje 4 razy w tygodniu.
4 razy w tygodniu wykonuje ABS II Poziom 5.

To moja dieta:
7:00 rano, śniadanko
100g płatków musli
Orzechy włoskie
2 Jajka
Mleko 200ml

11:30~, szkoła
Cheleb razwoy
z szynka i serem.

12:35
Orzechy włoskie

16:00 obiad przed-treningowy,
100g makaronu
150g~ Piersi z kurczaka

18:00 trening 1,5l wody
Po treningu: banan i 150ml soku

21:00 posiłek po-treningowy
75g ryż biały
125g pierś z kurczaka/ paluszki rybne

23:00~ kolacja
100g twarogu
Cheleb razwoy
Warzywo

Teraz takie pytanie. Może zmiana diety na redukcyjna by pomogła na ten brzuch, do tego 3x w tygodniu aeroby ? A czy jak będę robił na redukcje to czy mięśnie nie pomniejszą się?

I czy wiecie gdzie mogę poczytać o tych wadach kręgu?

Z góry dzięki :)

t800 
Admin i trener

United Kingdom

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-06-11, 05:13   

Dieta,dieta dieta.Jest fatalna.Na takiej diecie nigdy nie stracisz tluszczu.Platki,mleko,banany ryz,chleb razowy,makaron w ciagu jednego dnia...
Tyle co Ty zjadasz wegli w dzien ja jem w 5 dni - nie zartuje.Jezeli chcesz palic tluszcz zmniejsz spozycie do 1.5 g na kg/mc . Bialka jedz 2 g na kg/mc i tluszczu 1.2-2 g kg/mc.
Z tluszczu nie jedz margarynm,ani nie doprowadzaj nigdy do dymienia tluszczu ( jak smazysz nie spal tluszczu),dlatego oliwa z oliwek sie nie nadaje do smazenia,tylko jako dodatek do salatek.Nie jedz samych kurczakow.Jedz czerwone mieso - wieprzowine,wolowine.Paluszki rybne sobie daruj.Panierka z bulki tartej to nie najlepszy skladnik.Z aklocholu odstaw piwo,zamnien na wino wytrawne biale.Mleko - nie pij wcale laktoza powoduje w ogromnej ilosci przypadkow magazynowanie wody podskornej.
A co do wad kregu jezeli to cos powazniejszego to bez specjalisty - chocby kregarza sie nie obedzie

Pozdrawiam

Reisig 

Wysłany: 2008-06-11, 15:04   

OK, dzięki za rady, to dieta rozpisana na masę.
Doszłem do wniosku że robię dalej masę, brzuchem sie zajmę na przyszłą wiosnę, bo i tak do lipca teraz nie zdążę :)

Wiesz może gdzie poczytam o tych wadach kręgu ? Bo jak napnę brzuch to odstaje strasznie górna cześć a dolna nie.

t800 
Admin i trener

United Kingdom

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-06-11, 17:51   

Mysle ze masz przepone wypchnieta od jedzenia.Jak Ci brzuch odstaje to czesto przepona jest winna.Sa cwiczenia na wciagniecie przepony,ale podstawa to ograniczenie ilosci jedzenia.Ale moze sie myle,bo za malo podales danych.Myslisz ze jak masz wade kregoslupa to wypycha Ci brzuch do przodu ? mysle ze jest to niemozliwe i stawiam na przepone,bo ona znajduje sie na gorze.

Pozdrawiam

t800 
Admin i trener

United Kingdom

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-06-11, 18:03   

A swoja droga to radze nie cwiczyc w taki sposob,ze robisz slepo mase i sie zatluszczasz.Zgubic sadlo nie jest latwo,a jak odpowiednio podejdziesz do tematu mozesz budowac czysty miesien,palac przy tym tluszcz.Ja np. robie mase (wolniej) ale jednoczesnie jestem okablowany caly czas .Przy 168 cm wzrostu mam 45 w lapie
cisne 120 8 razy i waze 70 kg,przy bardzo malym % tluszczu.Jem 1/5 weglowodanow co Ty ale wiecej tluszczu.Sam musisz pomyslec nad czym bardziej Ci zalezy.

Reisig 

Wysłany: 2008-06-11, 20:53   

Ale przeponą sie oddycha z tego co wiem :P
To co dieta na redukcje i 4 posiłki dziennie doradzasz?

Może podeślę fotkę z tym brzuche

t800 
Admin i trener

United Kingdom

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-06-11, 21:17   

ja jem 3 posilki i w zupelnosci wystarczy.Tluszcze rozkladaja sie pare godz,wiec nie musze jesc co 2 godz.

Reisig 

Wysłany: 2008-06-12, 11:51   

Myślisz że dieta na redukcje i 3 posiłki dziennie pomogą na tą przeponę?
Może fotki Ci podeślę będzie Ci łatwiej stwierdzić co to ?

t800 
Admin i trener

United Kingdom

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-06-12, 12:21   

sa cwiczenia na wciagniecie przepony np. zwojanie ciezarku przed soba.A ograniczenie ilosci posilkow jak najbardziej pomoze.

Myszolap 
Osobisty Trener

Grupy:
Paker Team

Wysłany: 2008-12-17, 14:13   

Maksym TWOJ POST ZOSTAL PRZENIESIONY do dzialu Trening, tytul postu to 'duzy brzuch', wiec nie pisz tutaj.

Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu