|
Pomocy |
| Autor |
Wiadomość |
wiolanorwich
|
Wysłany: 2008-06-02, 21:35 Pomocy
|
|
|
Witam
Bardzo proszę o pomoc własnie zaczełam chodzic na siłownie robie to 4-5 razy w tygodniu dwa razy basen nie pływam duzo bo nie mam kondycji . Mam 159 cm wzrostu i ważę 75 kilo i do tego bardzo słaba przemiana materii jem codziennie rano 2 aktivie jogurt i trochę pomaga
Moje pytania do Was co jesc co cwiczyc jakie suplementy . Z Góry dzięki za wszelkie porady |
|
|
|
 |
Myszolap
Osobisty Trener

Pomógł: 20 razy Wiek: 24 Dołączył: 25 Maj 2008 Posty: 430 Skąd: Henley
Grupy: Paker Team
|
Wysłany: 2008-06-03, 07:04
|
|
|
Witam,
Masz jakiekolwiek kontuzje?jakiekolwiek wypadki z przeszlosci lub bole? napisz dokladnie co i jak i postaramy sie pomoc:D
Pozdrawiam |
_________________ Ortodoksyjnosc to niemyslenie, brak potrzeby myslenia, ortodoksyjnosc to nieswiadomosc |
|
|
|
 |
t800
Admin i trener

Pomógł: 58 razy Wiek: 31 Dołączył: 12 Mar 2008 Posty: 1022 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 2008-06-03, 07:23
|
|
|
Witaj.
Przede wszystkim aeroby + duze ilości wody.Aeroby poćwicz sobie w domu np. na stepie.
Twoja przemiana materii dostanie ogromnego kopniaka,a te jogurty to lepiej odstaw.Maja duzo cukru+laktoza.To jest fatalne polaczenie.Jedynie bakterie sa tam dobre.Ale jak zaczniesz pic duzo wody to nie beda Ci potrzebne żadne jogurty.Co do suplementów to polecam AMP firmy Ergopharm.Jakbyś chciała wzmocnic efekt to po miesiącu mozesz dołączyć Thyroid T3 firmy Absolute Nutrition.Czyli bedziesz potrzebowala stepu plastikowego w polsce kosztuje 40-50 zl a w UK 20 funciakow np. w Argosie.Do tego zegarek z pomiarem tentna koszt ok 10L lub 30 zl w PL.Gwarantuję Ci ze bardzo szybko zobaczysz efekty i bedziesz zadowolona |
|
|
|
 |
wiolanorwich
|
Wysłany: 2008-06-10, 22:24
|
|
|
hej
nie miałam żadnych kontuzji jestem zdrową 30 latką |
|
|
|
 |
wiolanorwich
|
Wysłany: 2008-06-10, 22:32
|
|
|
| Dodam ze na siłowni jeżdzę duzo na orbitreku i stepperze no i jakies 10min na wioślarze ( nie wiem jak dokładnie te maszyny sie nazywają ) dzięki za pomoc |
|
|
|
 |
t800
Admin i trener

|
Wysłany: 2008-06-11, 05:00
|
|
|
Hihi zdrowa 30 latka
Nie chodzi mi ze konkretnie musisz cwiczyc na stepie,tylko o to zebys cwiczyla interwalowo ze zmiennym tempem.Staep jest dobry bo mozna cwiczyc w domu przed telewizorem i kontrolowac tentno.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
wiolanorwich
|
Wysłany: 2008-06-11, 22:15
|
|
|
| Mam pytanie dlaczego jest takie ważne mierzenie tego tętna :?: |
|
|
|
 |
Myszolap
Osobisty Trener

|
Wysłany: 2008-06-12, 07:32
|
|
|
Wtedy organizm przestawia sie na poszczegolne tryby, tryb ktory jest najbardziej efektywny do spalania tluszczu itp.
Choc kazdy jest inny,ja na przyklad jak prowadze spinning jestem w stanie doprowadzic sie do 201 uderzen na minute a wg. teorii moj MAX to 198, czyli to tez zalezy od wytrenowania.
Latwo jest poznac tryby po swoich odczuciach, jak lekko sie pocisz, czujesz sie zmeczona ale mozesz prowadzic konwersacje, to jest okolo 65-75% jezeli brak Ci oddechu, i jedyne co mozesz powiedzie to TAK i NIE czujesz mrowienie na ciele i nieprzyjemne uczucie to 75-85%, i te tetno uwazam jest najlepsze. tak to mniej wiecej wyglada.
Pozdrawiam |
_________________ Ortodoksyjnosc to niemyslenie, brak potrzeby myslenia, ortodoksyjnosc to nieswiadomosc |
|
|
|
 |
t800
Admin i trener

|
Wysłany: 2008-06-12, 09:00
|
|
|
| Uwazam ze najlepszy jest zakres tentna 130-165.Powyzej 170 organizm nie wyrabia z dostarczaniem tlenu i odprowadzniem kwasu mlekowego.Trenini takie podnosza wydolnosc,ale nie sa najlepsze do spalania tkanki tluszczowej, a dodatkowo ryzyko przetrenowania i utraty miesni wzrasta. Ja doszedlem do max tentna 215 na stepie, ale to tak raz na probe. Ogolnie cwicze 135-165 |
|
|
|
 |
wiolanorwich
|
Wysłany: 2008-06-12, 22:52
|
|
|
Kochany ja bym pewnie umarła Ale mam jeszcze jedno pytanie albo kilka jak długo mam ćwiczyć tym wysokim tętnie bo nie wiem i co mam jeśc bo jak narazie nie jem tych jogurcików i piję 2 litry wody dziennie kawę cherbatą i nic nie robię wiesz co mam na myśli jem duzo zieleninki owoców tez od 16 nic i własnie to jest najgorsze bo jak wracam z siowni to umieram z głodu i co wtedy ...... dzięki :roll: |
|
|
|
 |
Myszolap
Osobisty Trener

|
Wysłany: 2008-06-13, 06:21
|
|
|
Tetno trzeba idywidualnie dostosowac,sprobuj metoda oddechu jak pisalem. Ile biegac? jezeli robisz to PO ciezarach to z pol godzinki do godziny jezeli przed to....tak samo;) jezeli robisz treningi interwalowe, nawet 15 sekund sprintu tylko i 45 truchtem to nie wiecej jak 25 minut i n ajlepiej odpusc ciezary w ten dzien. Jak przychodzisz z silowni zjedz, skoro i tak zuzylas energie na treningu uzupelnij jej zapasy, o ile bedziesz jadla weglowodany tylko z rana i w okresie okolo treningowym i pozostaniesz na mniejszych kaloriach niz spalasz to bedzie luz.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
t800
Admin i trener

|
Wysłany: 2008-06-13, 07:39
|
|
|
Ale powiedz czy jesz wiecej tluszczu.Odrzucajac weglowodany z jedzenia musisz cos w zamian dostarczac.Musisz jesc wiecej tluszczu.Tluszcz trawi sie wiele godzin,wiec nawet po treningu nie bedziesz glodna jak wilk,a raczej jak wilczyca 2 litry wody to tak srednio, ja np. pije 5 |
|
|
|
 |
wiolanorwich
|
Wysłany: 2008-06-13, 23:28
|
|
|
Hej tak więc jem trochę tego trochę tego a napisze Wam co jem Rano czyli tak 9 to u mnie ranek jem 2 kromeczki chlebka chrupkiego Rywita są rózne smaki albo chlebek razowy przewaznie z jakąś wędliną lub jajeczkiem bardzo lubię jeśc z białym serem i dżemem to jet moje ulubione śniadanie no i czasem zjadam mleczko i jakieś płatki oczywiście kawa lub 2 kawy pózniej jem o 15 zawsze to samo czyli jakiś makaron i dużo zieleninki jeśli mam dzień wolny to gotuję jakąs zupkę i to jest moje jedzenie do konca dania nic czasem jak juz baaaardzo mi sie chce jesc to jakis owoc i to tyle czy to tak duzo a pupcia rosnie i jeszcze mam pytanie czy nie lepiej kupic jakis spalacz co pomaga w przemianie materii Dzieki za wasze odpowiedzi mam juz 3 kilo mniej |
|
|
|
 |
Myszolap
Osobisty Trener

|
Wysłany: 2008-06-14, 06:30
|
|
|
Lepiej to przestac jesc same weglowodany niz zajmowac sie spalaczem.
co do tych Rajwit i innych to to jest chyba najbardziej przetworzone gooooooooooooowno na Swiecie! kup sobie lepiej porzadny ciemny chleb niz masz truc organizm tym czyms.
Dodaj bialka do swoich posilkow, szczegolnie tego popoludniowego, z drugiej strony jak juz tak dluuugo jesz to na pewno Twoj organizm wie jak wyciagnac z tego jak najwiecej,wiec taka mala zmiana z bialkiem mogla by duzo dac na poczatek, a pupcia moze rosnac bo kalorii za duzo w stosunku do spalanych kalorii?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
t800
Admin i trener

|
Wysłany: 2008-06-14, 17:49
|
|
|
Jesz prawie same weglowodany i nigdy nie spalisz tluszcu tak jadzac.Mleko,platki,makarony i inne rzeczy co piszesz nie nadaja sie do jedzenia jak chcesz stracic tluszczyk.Spalacz nie uratuje tutaj sprawy.pomoze owszem ale dopiero dieta+spalacz daje upragniony efekt |
|
|
|
 |
|
|