gosh
Wysłany: 2008-06-06, 20:11 poradzcie kobiecie, jak wyrzezbic cialo
witam, jetsem nowa no forum i chyba jedna z nielicznych kobiet tutaj. mam dwa pytanka i sorry wielkie, jesli wydadza wam sie smieszne. po pierwsze potrzebuje pomocy w ulozeniu programu na rzezbe, ale to brzmi..chodze na silownie 4 razy w tygodniu od 6 miesiecy i cos czuje, ze stanelam w miejscu i niewiele sie z moimi miesniami dzieje. moze to zly program? trenuje na cale cialo, ale szczegolnie zalezy mi na miesniach brzucha, ramion, klatki i plecow. a drugie pytanie zwiazane jest z cwiczeniami na zrzucenie tzw. boczkow. nic nie dziala!!! a jest tam cos caego nie powinno byc...
jesli powinnam cos dopisac, pytajcie i ..radzcie dowiadczeni w treningach.
pozdrawiam
_________________ maYamashita
gosh
Z tymi kobietami to nie zupełnie tak, zdaje się, że jest ich całkiem sporo tutaj
Napisałaś 2 posty i trochę się w nich pogubiłem...
Cytat:
szybkie pytanko. cwicze 4 razy w tygodniu po okolo 1,5h. glownie na mase, bo na tym najbardziej mi zalezy i nie wiem, czy moge brac cos na te moje miesnie, bo kiepski ze mnie ekspert w tej dziedzinie. jakies rady?
A teraz piszesz, że chcesz pomocy w ułożeniu programu na rzeźbę. Więc jak to jest w końcu na dzień dzisiejszy? Jakim masz obecnie priorytet?
Poza tym proponowałbym żebyś przede wszystkim napisała: wiek oraz wzrost. Co jesz, kiedy i ile. Jakie suple, jeśli coś bierzesz obecnie. I przede wszystkim jak wygląda Twój program treningowy. Opisz dokładnie co robisz przez te 1,5 godziny.
Przede wszystkim napisz swoj plan trenigowy,jak cwiczysz.Tak na szybko to powinnas cwiczyc z wysoka intensywnoscia,przerwy miedzy seriami okolo minuty,a co do brzucha to nie ma tak ze pozbedziesz sie tylko boczkow.Tluszcz spada z calego ciala a z bioder na koncu...Tak wiec na pewno cwiczenia aerobowe 3 razy w tyg. po 30 i spalacz tluszczu beda jak najbardziej wskazane.
Ewentualnie jak bedzie robic cwiczenia skierowane wlasnie na tak zwane boczki dodatkowo podnosisz temperature w tym miejscu wiec posrednio mozesz tam zadzialac, choc genetyka ustala skad spada kiedy.
napisz dokladnie o sobie, przede wszystkim napisz tez czy masz za soba jakies urazy kontuzje, bole plecow, itp.
Pozdrawiam
_________________ Ortodoksyjnosc to niemyslenie, brak potrzeby myslenia, ortodoksyjnosc to nieswiadomosc
gosh
Wysłany: 2008-06-07, 17:42
jestescie wielcy!!! taki szybki odzew i tyle rad... dzieki wielkie!!!
teraz tylko wszystko sobie uloze i odpisze co i jak z moimi cwiczeniami.
p.s. ja tez jestem z yorku, no prawie, spod wetherby. ale ten swiat maly.
nie bylem tam.Ogolnie jak sie gdzies ruszalem z Yorku to do Whitby i Scarborough nad morze
gosh
Wysłany: 2008-06-08, 21:33
po pierwsze to tlumacze sie z dwoch postow. nie bylam pewna, na ktorym powinnam napisac, wiec napisalam tu i tu, a moj priorytet, to efektywne cwiczenia wg dobrego planu przy pomocy suplementow.
a teraz sprobuje opisac moj program i z gory przepraszam za niefachowy jezyk i mam nadzieje, ze mi wybaczycie i wszystko zrozumiecie.
ok
wzrost 165
waga okolo 50
dieta, sorry, ale niewlasciwa pod kazdym wzgledem, bo jem tylko warzywa, owoce, czasami ciemne pieczywo, niewiele cukrow, prawie brak tluszczy i pije hektolitry kawy.
moj program
przez pierwsze tygodnie ogolnorozwojowe, czyli troche cardio, troche ciezarkow.
teraz
zestaw pierwszy-brzuch
wszystko w 3 seriach po 15 razy
na lezaca: unoszenie nog i trzymanie przez 15-20sek
polsklony
sklony po skosie
sklony z jednoczesnym unoszeniem nog (kolana i lokcie do siebie)
do tego na laweczce podnoszenie nog i unoszenie ich w gore
skolny na lezaco z ociazeniem
polskony na siedzaca z ciezarkiem
zestaw drugi-triceps i biceps
3 serie po 15
wyciskanie znad glowy
wyciskanie na laweczce przy rekach wyprostowanych na 90 stopni i 45(zginanie rak w lokciach )
wsparcie na laweczce i unoszenie ciala (najbardziej typowe na triceps)
biceps zginanie ze skretem i bez
zginanie na siedzaco pod katem
zginanie przy wsparciu pod ramion
dodatkowo na atlasie przyciaganie do siebie na szerokim i waskim rozstawieniu rak
zestaw trzeci -uda i biodra
3 serie po 15
wyciskanie na lezaca
wyciskanie na stojaca do przodu i do tyli, tez na atlasie, ale nie wiem, jako to fachowo opisac
zginanie nog do tylu na lezaco
zestaw czwarty- na wszystko
3serie po 15-20
przysiady z odstawaniem nog do tylu
biceps
unoszenie nog na pilce
oparcie pilki o sciane i zginanie nog z obciazeniem
biceps na pilce
triceps znad glowy
do tego miedzy seriami rowerek 20min, bierznia 10min, bo mnie nudzi, cross trainer 20min.
probowalam opisac jak potrafilam najlepiej, ale wiem, ze troche to skomplikowanie wyszlo.
robie jeszcze inne cwiczenia glownie z ciezarkami, ale ten program to taki glowny.
dokladam jeszcze cwiczenie rozciagajace.
a w calym swoim zyciu przez12 lat mialam kontakt z tancem wspolczesnym z elementami baletu, cwicze pilates, plywam, jezdze na rowerze. mialam tez krotki kontakt z kick boxingiem i chcialabym do tego wrocic.
brak kontuzji i urazow.
nie biore, jeszcze, zadnych suplementow, ale zamierzam.
ale sie rozpisalam. jak niezrozumiale, to pytajcie
Trening moze byc.Wyrzucilbym tylko cwiczenia na miesnie skosne brzucha,bo jak masz tluszcyk to tylko poszeza wizualnie sylwetke.Pamietaj ze trening to 20-30% sukcesu,a reszta to dieta i regeneracja.
gosh
Wysłany: 2008-06-09, 20:02
dzieki, ale jak to wyrzucic cwiczenia na miesnie skosne?!
a moze cos w zamian, co?
To jest dobry program na miesnie brzucha, szybki i nie jest monotonny,
szczerze mowiac,ja bym tak bardzo nie obawial sie o poszerzanie talii, poniewaz jak zamierzasz sie rzezbic, tracic tkanke tluszczowa, to i tak bedziesz chudla, a jednak chcesz miec proporcjonalne umiesnienie, z drugiej strony miesnie brzucha nie urosna Tobie w tak zastraszajacym tempie, szybciej stracisz tkanke tluszczowa, tak z doswiadczenia pisze, ale jednak kazdy jest inny.
Pozdrawiam
_________________ Ortodoksyjnosc to niemyslenie, brak potrzeby myslenia, ortodoksyjnosc to nieswiadomosc
Jak straci sie tluszcz z brzucha to skosne wygladaja super,ale jest jedno ale..... jak sie straci...Uwazam ze w razie potrzeby mozna szybko nadrobic skosy.Jak sie zacznie je cwiczyc to 2 mc i beda ladnie widoczne.
gosh
Wysłany: 2008-06-10, 20:30
no to teraz sie zakrecilam, bo az takiego tluszczu na brzuchu to nie mam, ale jakos ciezko jest mi te miesnie rozruszac i wyrzezbic. ale nie ma da.. nie poddaje sie i prosze nie zaprzestajcie radzic, bo wszyskie te porady wykorzystuje.
pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum